ברוכות הבאות לבלוג המתכונים השיתופי שלכן (קרדיט למלח פצוע על הרעיון).
המתכונים יתפרסמו אי"ה מידי יום שלישי, וגם בימים אחרים אם יהיו מספיק מתכונים לפרסום.
יש לך מתכון מעולה שניסית והצלחת? רוצה לשתף אותנו? שלחי אותו למייל המערכת: postimshutafot@gmail.com
ואנחנו נפרסם אותו בשמך.
אפשר ורצוי גם לצרף תמונה 😍
טעים להכיר תפוחי אדמה צלויים.
קטגוריה
מנה נוספת, ברכת אדמה, אפייה.
קחי לבחירתך תפוחי אדמה
שטפי אותם טוב טוב במים (אם יש צורך, לשטוף אותם בעזרת ספוג עם סבון, ולשטוף אחרי זה היטב במים, שלא יישאר סבון
)
חתכי לפלחים (כן, יחד עם הקליפה) = שימי את התפוח אדמה על קרש חיתוך או צלחת שטוחה, וחתכי לחצי לאורך של התפוח אדמה
כל חצי, חתכי אותו לעוד חצי
(אם התפוח גדול, חתכי אפילו כל חצי לשלוש. לפי הגודל של התפוח אדמה)
הכניסי לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה.
הכניסי לקערית:
שמן זית
מלח
פלפל שחור
וערבבי.
שפכי לתוך התבנית, והזיזי בזהירות עם הידיים את החתיכות התפוחי האדמה, בכדי שכולם יגעו בשמן…
כסי את התבנית בנייר אלומיניום (נייר כסף, כמו שמשתמשים בפסח
) והכניסי לתנור בחום גבוהה של 250 מעלות למשך 40-60 דקות (עד שהתפוחי אדמה רכים, והמזלג ננעץ בהם)
הוציאי קצת את התבנית והסירי בזהירות רבה (זה חם!!
) את הנייר האלומיניום, והחזירי את התבנית לתנור למשך 10-15 דקות בשביל שהתפוחי אדמה יקבלו צבע.
לבריאות! טעים אש
10 תגובות
אין על ההוראות הכנה הברורות שלך,
שלא משאירות מקומות לספקות וייאוש.😁
האמת שזה תחום שאני לא נכנסת אליו במטבח, אני יותר בעוגות והמתוקיים
אבל נהניתי לקרוא (שיש כתיבה טובה, אז גם רשימת מצרכים יכולה להיות מעניינת😜)
תודה מלח!💖
חחחח תודה!! איזו חמודה את!! איזה כיף שזה ברור! שמחה מאוד לקרוא. שימחת אותי ממש🤩☺️
*אגב, שכחתי לומר, והתביישתי לכתוב למערכת שנפלה לי שורה😅
אז ככה:
*מה ההבדל בין תפוחי אדמה לבנים לאדומים?*
תפוחי אדמה לבנים הם לאפייה🍏🏜
ותפוחי אדמה אדומים הם לטיגון🍎🏜
נראה מגרההה
😋
😋
נראה טובב
נראלי ננסה מחר
תודה❣️
חחח תודה לך😍
ממליצה להוסיף גם אבקת שום, ופפריקה חריפה/ מתוקה.
וגם אני שמה שמן קנולה ולא שמן זית (לא אוהבת את הריח)
-קרדיט לכל הנ"ל לניצחון מתוק
מממ😋 תודה!!!☺️