מתאים לט"ו בשבט, בין היתר:)
אתמול בלילה ישבתי על הספה וקראתי ספר (דם קר, מי שאוהב?), ולפתע, מסיבה בלתי ידועה, חשתי צורך עז בתפוחים אפויים.
לא שאי פעם טעמתי תפוחים אפויים, ולא שהיה קשר כלשהו לסיטואציה, אבל התחשק לי, ובמקרר היו כמה תפוחים קטנים ומקומטים שאף אחד לא יאכל. נזכרתי שהיה באיזה ספר מתכונים נידח בבית מתכון למשהו בסגנון (ספר של רות סירקיס), אז הכנתי, ויצא טעים ברמות, אז החלטתי לשתף??
לוקחים כמה תפוחים מקרקעין המקרר, כאלו מקומטים או קיימים או מהצבע הלא נכון, שאף אחד לא יאכל, (אבל לא תפוחים רקובים ממש…) ומוציאים את כל החלק עם הגרעינים, הליבה. איך? שאלה טובה.
תפרסו על השולחן את כל הסכינים בבית, ותנסו להשתמש בהם אחד אחד. אני בסופו של דבר הצלחתי בעזרת שילוב של שתי סכינים, חדה ומשוננת??
בקיצור, כל התהליך מזכיר לי קצת את חניטת המומיות במצרים העתיקה (איזו השוואה, ממש מעורר תיאבון!!??): מרוקנים איברים פנימיים וממלאים במשהו אחר, במקרה שלנו- סוכר וצימוקים. שופכים לתוך החור שנוצר איפה שהייתה פעם הליבה סוכר (אל תדאגו אם נשפך מסביב לתפוח, זה מצויין! אם אתן מומחיות עד כדי כך שלא נשפך כלום, תשפכו קצת בכוונה?), ומעל זה צימוקים. לנו לא היו צימוקים, אז חתכתי תמרים ושמתי.
מעל כל תפוח שמים כמו כובע קובית חמאה. אני לא יכולה לומר איזה גודל, כי יש לי תחושה שהגזמתי בגודל … נסו לשער לבד. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל45 דקות.
אחרי 45 דקות תוציאו את התבנית עם התפוחים. החמאה נמסה ( אפשר גם מרגרינה לגרסה פרווה, אגב) וגם הסוכר, ויש מן מיץ כזה על התבנית. תוציאו את התפוחים לצלחת (מומלץ לאכול מיד!) ותשפכו עליהם ממיץ החמאה שנשאר בתבנית.
בתיאבון!!!????
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
20 תגובות
יויווו, נשמע טעיםםם
נכון יש משהו בתפוחים אפויים שפתאום ממש מתחשק?
אני מכירה תפוחים אפויים עם דבש וקינמון- גם ממש טעים!
מעניין לנסות את המתכון שלך, נשמע מעדן (במיוחד עם החמאה)???
יו, באמת? בא לך לשלוח לי את המתכון? אבא שלי לא אוכל סוכר? אז דווקא יכול להיות אחלה
נשמע טעים!!
תודה!?
??
היית צריכה להוסיף בכותרת עוד מילה "מתכון טעים למתים" שזה יהיה מספיק ברור לכל הקוראות….
ברוך ה' הוא היה טעים גם לנו? אז מסתבר שהתוספת לא נכונה 100%…
חחח פרצלית
ממש גירת
יום אחד (כשיהיה משעמם?)
נחפש את זה ונעשה.
חמודה שאת^_^
חח תודה☺️
אויי פרצל את מתוקית נורא!
נשמע טעים מאוד ומגרה?
הבעיה הקטנטנה היא שאני לא אוהבת תפוחים?
אבל אני אשמח לעוד מתכונים מתובלים במתיקות כמו זה.
אאוץ'!
נשתדל אולי מתישהו?
יש לך רעיון למשהו?
פשש, תודה נשמע טוב
לבריאות
עם כל הסוכר והחמאה ההם לא נראה לי שהייתה שם יותר מדי בריאות, אבל העיקר שונים?
חח הרגתותיי את והמתכונים והחשקים שלך.. שתהיי בריאה אמן!!!! 🙂
אמן אמן!!
ה'מת אני די זקוקה לזה כרגע, אני חיובית??
תודה על המתכון! את כותבת חמוד ממש!
אצלנו מכינים בגרסה בריאה וטעימה מאוד גם כן:
במקום סוכר וצימוקים שמים רבע כפית קינמון וצימוקים (בכל תפוח), ומוותרים על החמאה.
לא טעמתי בגרסה שלך, אבל בעיניי המתיקות של התפוח מספיקה בהחלט 🙂
טיפ – אם אתן עומדות להכין את זה יותר מפעם אחת שווה לחפש בחנויות סוג של סכין-כלי כזה עם טבעת עגולה משוננת קצת מחובר למוט שמוציא את הליבה יחסית בקלות. אבל עדין זה פרוייקט 🙂 כל תפוח מקבל יחס אישי.
מגניב, המתכון שלכם! אולי באמת ננסה בהזדמנות, כשנרצה בריא יותר…
חחחח פרצל ההשפעה של דם קר ניכרת בפוסט
איברים…. ברררררר…….
המממ… בכן, את צודקת ככל הנראה?
פרצלללל!
את קוראת מרגל להשכרה? דם קר?
אני חיפשתי את הפוסט איברים לא מצאתי. אשמח אם תוכלי לפרסם פה קישור לפוסט… או איפה הוא נמצא.
אגב לספר החדש קוראים מגן אנושי. מישי יודעת על מכירה מוקדמת או משו? (אמור לצאת סופי בר"ח ניסן)
תפוחים אפויים דווקא נשמע בהשראת מהללאל\יוזבד?
ושונאת דם קרררררררר