מתכון טעיםםם

newEmotionIcon_03_54

מתאים לט"ו בשבט, בין היתר:)
אתמול בלילה ישבתי על הספה וקראתי ספר (דם קר, מי שאוהב?), ולפתע, מסיבה בלתי ידועה, חשתי צורך עז בתפוחים אפויים.
לא שאי פעם טעמתי תפוחים אפויים, ולא שהיה קשר כלשהו לסיטואציה, אבל התחשק לי, ובמקרר היו כמה תפוחים קטנים ומקומטים שאף אחד לא יאכל. נזכרתי שהיה באיזה ספר מתכונים נידח בבית מתכון למשהו בסגנון (ספר של רות סירקיס), אז הכנתי, ויצא טעים ברמות, אז החלטתי לשתף??

לוקחים כמה תפוחים מקרקעין המקרר, כאלו מקומטים או קיימים או מהצבע הלא נכון, שאף אחד לא יאכל, (אבל לא תפוחים רקובים ממש…) ומוציאים את כל החלק עם הגרעינים, הליבה. איך? שאלה טובה.

תפרסו על השולחן את כל הסכינים בבית, ותנסו להשתמש בהם אחד אחד. אני בסופו של דבר הצלחתי בעזרת שילוב של שתי סכינים, חדה ומשוננת??

בקיצור, כל התהליך מזכיר לי קצת את חניטת המומיות במצרים העתיקה (איזו השוואה, ממש מעורר תיאבון!!??): מרוקנים איברים פנימיים וממלאים במשהו אחר, במקרה שלנו- סוכר וצימוקים. שופכים לתוך החור שנוצר איפה שהייתה פעם הליבה סוכר (אל תדאגו אם נשפך מסביב לתפוח, זה מצויין! אם אתן מומחיות עד כדי כך שלא נשפך כלום, תשפכו קצת בכוונה?), ומעל זה צימוקים. לנו לא היו צימוקים, אז חתכתי תמרים ושמתי.

מעל כל תפוח שמים כמו כובע קובית חמאה. אני לא יכולה לומר איזה גודל, כי יש לי תחושה שהגזמתי בגודל … נסו לשער לבד. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל45 דקות.

אחרי 45 דקות תוציאו את התבנית עם התפוחים. החמאה נמסה ( אפשר גם מרגרינה לגרסה פרווה, אגב) וגם הסוכר, ויש מן מיץ כזה על התבנית. תוציאו את התפוחים לצלחת (מומלץ לאכול מיד!) ותשפכו עליהם ממיץ החמאה שנשאר בתבנית.
בתיאבון!!!????

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
טיפים אישיים שיקראו את הפוסט שלך - ויתנו תגובות
27

לב סגול💜

היי חברות💜 ראיתי שהרבה בנות כתבו שהן כותבות פוסטים ולא מקבלות תגובה. זה באמת ...
💔to you. My sister
newEmotionIcon_24

שב"ד🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

מתי תקלטי שהסיפור שלך זה חלום הלילה שלי. הלחץ שלך זה הסיוט שלי. הצחוק שלך זה ...
קרוב אליי הדבר. ורחוק.
37

שיר הרס

אני ילדה זוכרת. ככה זוכרת את עצמי, מאז שאני זוכרת את עצמי. וככה מאורגן לי המח...
ורד על הבוקר😅
12

ורד🌹

יש בנות ש"בוקר טוב" הורס להן את היום. הורס! "למה היא פנתה דווק...
היא נתנה לך יותר
58

דומיה נפשי

אבא עוד מעט קדיש, אבא עוד מעט כל העולם נגמר.. אבא עוד מעט כבר אין יותר למה לח...
זה כי שקיעה
IMG-20240425-WA0007

ילדת נוף

זה לא כי מצחיק לי. זה כי השמים נצבעים מולי בוורוד-כתום-צהוב-כחול זה כי השמש ש...
ספירלת העומר/ 1
WhatsApp Image 2024-04-27 at 23.18.49

ספיר ובהיר

שבוע טוב! מחרת השבת שמח! מחרת השבת זה היום, לא? סתומרת, אם אתמול נכנסה שבת, ע...
לב של אבא
23

דומיה נפשי

אבא איזה זכויות יש לי בכלל? איזה שכר ואילו פעולות? אין לי מעשים ואני לא רוצה ...
פוסטים חדשים
טיפים אישיים שיקראו את הפוסט שלך - ויתנו תגובות
27

לב סגול💜

היי חברות💜 ראיתי שהרבה בנות כתבו שהן כותבות פוסטים ולא מקבלות תגובה. זה באמת ...
💔to you. My sister
newEmotionIcon_24

שב"ד🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

מתי תקלטי שהסיפור שלך זה חלום הלילה שלי. הלחץ שלך זה הסיוט שלי. הצחוק שלך זה ...
קרוב אליי הדבר. ורחוק.
37

שיר הרס

אני ילדה זוכרת. ככה זוכרת את עצמי, מאז שאני זוכרת את עצמי. וככה מאורגן לי המח...
תובנה מחכימה
icon_set_3_48

קישורית

מי שלא מבין את השתיקה שלך לעולם לא יבין את המילים שלך!!
ורד על הבוקר😅
12

ורד🌹

יש בנות ש"בוקר טוב" הורס להן את היום. הורס! "למה היא פנתה דווק...
היא נתנה לך יותר
58

דומיה נפשי

אבא עוד מעט קדיש, אבא עוד מעט כל העולם נגמר.. אבא עוד מעט כבר אין יותר למה לח...
זה כי שקיעה
IMG-20240425-WA0007

ילדת נוף

זה לא כי מצחיק לי. זה כי השמים נצבעים מולי בוורוד-כתום-צהוב-כחול זה כי השמש ש...
מה השאיפה שלך?
IMG-20240425-WA0007

S

לכל אחת מאיתנו יש שאיפה. יש את האלו ששואפות לרוחניות, ויש את האלו ששואפות לגש...

20 תגובות

  1. יויווו, נשמע טעיםםם
    נכון יש משהו בתפוחים אפויים שפתאום ממש מתחשק?
    אני מכירה תפוחים אפויים עם דבש וקינמון- גם ממש טעים!
    מעניין לנסות את המתכון שלך, נשמע מעדן (במיוחד עם החמאה)???

  2. אויי פרצל את מתוקית נורא!
    נשמע טעים מאוד ומגרה?
    הבעיה הקטנטנה היא שאני לא אוהבת תפוחים?
    אבל אני אשמח לעוד מתכונים מתובלים במתיקות כמו זה.

  3. תודה על המתכון! את כותבת חמוד ממש!
    אצלנו מכינים בגרסה בריאה וטעימה מאוד גם כן:
    במקום סוכר וצימוקים שמים רבע כפית קינמון וצימוקים (בכל תפוח), ומוותרים על החמאה.
    לא טעמתי בגרסה שלך, אבל בעיניי המתיקות של התפוח מספיקה בהחלט 🙂
    טיפ – אם אתן עומדות להכין את זה יותר מפעם אחת שווה לחפש בחנויות סוג של סכין-כלי כזה עם טבעת עגולה משוננת קצת מחובר למוט שמוציא את הליבה יחסית בקלות. אבל עדין זה פרוייקט 🙂 כל תפוח מקבל יחס אישי.

  4. פרצלללל!
    את קוראת מרגל להשכרה? דם קר?
    אני חיפשתי את הפוסט איברים לא מצאתי. אשמח אם תוכלי לפרסם פה קישור לפוסט… או איפה הוא נמצא.
    אגב לספר החדש קוראים מגן אנושי. מישי יודעת על מכירה מוקדמת או משו? (אמור לצאת סופי בר"ח ניסן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות