מתכון טעיםםם

newEmotionIcon_03_54

מתאים לט"ו בשבט, בין היתר:)
אתמול בלילה ישבתי על הספה וקראתי ספר (דם קר, מי שאוהב?), ולפתע, מסיבה בלתי ידועה, חשתי צורך עז בתפוחים אפויים.
לא שאי פעם טעמתי תפוחים אפויים, ולא שהיה קשר כלשהו לסיטואציה, אבל התחשק לי, ובמקרר היו כמה תפוחים קטנים ומקומטים שאף אחד לא יאכל. נזכרתי שהיה באיזה ספר מתכונים נידח בבית מתכון למשהו בסגנון (ספר של רות סירקיס), אז הכנתי, ויצא טעים ברמות, אז החלטתי לשתף??

לוקחים כמה תפוחים מקרקעין המקרר, כאלו מקומטים או קיימים או מהצבע הלא נכון, שאף אחד לא יאכל, (אבל לא תפוחים רקובים ממש…) ומוציאים את כל החלק עם הגרעינים, הליבה. איך? שאלה טובה.

תפרסו על השולחן את כל הסכינים בבית, ותנסו להשתמש בהם אחד אחד. אני בסופו של דבר הצלחתי בעזרת שילוב של שתי סכינים, חדה ומשוננת??

בקיצור, כל התהליך מזכיר לי קצת את חניטת המומיות במצרים העתיקה (איזו השוואה, ממש מעורר תיאבון!!??): מרוקנים איברים פנימיים וממלאים במשהו אחר, במקרה שלנו- סוכר וצימוקים. שופכים לתוך החור שנוצר איפה שהייתה פעם הליבה סוכר (אל תדאגו אם נשפך מסביב לתפוח, זה מצויין! אם אתן מומחיות עד כדי כך שלא נשפך כלום, תשפכו קצת בכוונה?), ומעל זה צימוקים. לנו לא היו צימוקים, אז חתכתי תמרים ושמתי.

מעל כל תפוח שמים כמו כובע קובית חמאה. אני לא יכולה לומר איזה גודל, כי יש לי תחושה שהגזמתי בגודל … נסו לשער לבד. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל45 דקות.

אחרי 45 דקות תוציאו את התבנית עם התפוחים. החמאה נמסה ( אפשר גם מרגרינה לגרסה פרווה, אגב) וגם הסוכר, ויש מן מיץ כזה על התבנית. תוציאו את התפוחים לצלחת (מומלץ לאכול מיד!) ותשפכו עליהם ממיץ החמאה שנשאר בתבנית.
בתיאבון!!!????

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
פוסט אמריקאי
תיק

נשמה

תקשיבו נשמות, כל הפוסטים שאתן כותבות בכותרת באנגלית/אנגלית זה מייאש ומתסכל אנ...
תקשיבי שנייה
פרח סגול

שוקו - וניל

שותפה! את! כן! מתוקה ומקסימה, מדהימה ויקרה, תקשיבי לי רגע. את פשוט מהממת ❤ ומ...
עידן חברות שהיה ונגמר.
נר

זהירות:לדה שבירה💔

אני פעם הייתי מוקפת חברות וחברותית מכל הבחינות מבלה עם חברות אחר הצהריים מפטפ...
מה שש מילים יכולות לעשות..
icon_67

כחולת עיניים

לא מזמן היה י"א ניסן – יום הההולדת ה-122 של הרבי! ישבנו כל המשפחה ...
חיכיתי לך ולא באת
22

חציל שזוף

07:45 קמה מוקדם לביצפר. מכינה, מסדרת, יוצאת. 08:30 בוהה בעייפות של בוקר. לומד...
מי שקראה דופליקטים שתיכנס
נורה

זירו

היי בננות תקשיבו, חשבתן אולי מי זה באמת מקסימליאן?? כי למי שקראה את דופליקטים...
היום בו נולדתי
newEmotionIcon_33

ילדה נחמדה סך הכל

אז ככה יש לי עוד ממש קצת יום הולדת אני שמחה והכל אבל יש משהו שקשה לי איתו וזה...
את דופקת לי בדלת ועוזבת
7

דומיה נפשי

את מרחיקה אותי בכח נשמה. חשבתי שאת אוהבת.. כי לפני שניה שבוע את חפרת לי כמה ש...
פוסטים חדשים
פוסט אמריקאי
תיק

נשמה

תקשיבו נשמות, כל הפוסטים שאתן כותבות בכותרת באנגלית/אנגלית זה מייאש ומתסכל אנ...
תקשיבי שנייה
פרח סגול

שוקו - וניל

שותפה! את! כן! מתוקה ומקסימה, מדהימה ויקרה, תקשיבי לי רגע. את פשוט מהממת ❤ ומ...
עידן חברות שהיה ונגמר.
נר

זהירות:לדה שבירה💔

אני פעם הייתי מוקפת חברות וחברותית מכל הבחינות מבלה עם חברות אחר הצהריים מפטפ...
אני כבר ניסיתי.
icon_set_3_12

שיר הרס

כבר מזמן אני מנסה. שתדעי. עכשיו אני רק במנוסה. תראי.
האדמה רעדה. באמת.
26

א_ס_י_ת_י_ת

אנחנו יושבים בליל הסדר מתחילים זימון עייפים ומרוצים ופתאום הכוס נשפכה התינוקת...
הלב שלי יקר! תחשבו עליו!
emotion_icon_05

קישורית

על הלב שלי אין הנחות. שברת – שלמת!!!
מה שש מילים יכולות לעשות..
icon_67

כחולת עיניים

לא מזמן היה י"א ניסן – יום הההולדת ה-122 של הרבי! ישבנו כל המשפחה ...
חיכיתי לך ולא באת
22

חציל שזוף

07:45 קמה מוקדם לביצפר. מכינה, מסדרת, יוצאת. 08:30 בוהה בעייפות של בוקר. לומד...

20 תגובות

  1. יויווו, נשמע טעיםםם
    נכון יש משהו בתפוחים אפויים שפתאום ממש מתחשק?
    אני מכירה תפוחים אפויים עם דבש וקינמון- גם ממש טעים!
    מעניין לנסות את המתכון שלך, נשמע מעדן (במיוחד עם החמאה)???

  2. אויי פרצל את מתוקית נורא!
    נשמע טעים מאוד ומגרה?
    הבעיה הקטנטנה היא שאני לא אוהבת תפוחים?
    אבל אני אשמח לעוד מתכונים מתובלים במתיקות כמו זה.

  3. תודה על המתכון! את כותבת חמוד ממש!
    אצלנו מכינים בגרסה בריאה וטעימה מאוד גם כן:
    במקום סוכר וצימוקים שמים רבע כפית קינמון וצימוקים (בכל תפוח), ומוותרים על החמאה.
    לא טעמתי בגרסה שלך, אבל בעיניי המתיקות של התפוח מספיקה בהחלט 🙂
    טיפ – אם אתן עומדות להכין את זה יותר מפעם אחת שווה לחפש בחנויות סוג של סכין-כלי כזה עם טבעת עגולה משוננת קצת מחובר למוט שמוציא את הליבה יחסית בקלות. אבל עדין זה פרוייקט 🙂 כל תפוח מקבל יחס אישי.

  4. פרצלללל!
    את קוראת מרגל להשכרה? דם קר?
    אני חיפשתי את הפוסט איברים לא מצאתי. אשמח אם תוכלי לפרסם פה קישור לפוסט… או איפה הוא נמצא.
    אגב לספר החדש קוראים מגן אנושי. מישי יודעת על מכירה מוקדמת או משו? (אמור לצאת סופי בר"ח ניסן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות