כשאת רוצה להרשים;)
הכנתי את זה כשהתארחנו אצל משפחה של ידידים בליל שבת, ממש קל ומרשים. יצא סוף ב"ה!
אגב, אפשר להמיר את הגרסה לחלבי.
מצרכים (ל20 כוסיות בערך):
לשכבת הבסיס–
2.5 כוסות ביסקוויטים טחונים
מעט מיץ תפוזים/יין מתוק/סירופ אננס
לשכבת האמצע–
1.5 חפיסות שוקולד מריר
כמה כפות חמאת בוטנים
לקצפת–
1 קופסת קצפת צמחית
5 כפות פודינג וניל/שוקולד
לפינאלה:) (לא חובה)–
שוקולד מריר מגורר
אגוזים טחונים
אופן הכנה:
– מקציפים את הקצפת עם הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
– מערבבים את הביסקוויטים עם המיץ עד שהם לחים- לא יותר מדי.
– על אש נמוכה ממיסים את השוקולד עם כמה כפות חמאת בוטנים (תלוי בכן כמה אתן רוצות שהטעם יורגש,אני שמתי שלוש-ארבע כפות). חשוב לערבב כל הזמן.
– יוצרים שכבה של פירורי בסקוויטים ו'מהדקים' לתחתית- הידוק קל ולא לדחוס מדי.
– מעל שופכים שכבה דקה יחסית של שוקולד מומס, מחכים שיתקשה מעט (אין צורך להכניס בינתיים למקרר, מספיק להמשיך עם שאר הכוסיות ובינתיים זה מתקשה:) ).
– בעזרת שקית זילוף מזלפים מעל את הקצפת ומעליה אפשר לפזר שברי אגוזים, שקדים, שוקולד מריר מגורר וכל העולה על רוחכן:)
– שמים במקרר ומוציאים קצת לפני ההגשה כדי לתת לשוקולד להתרכך טיפה.
* ניתן להמיר את המתכון לחלבי-שמנת להקצפה במקום קצפת צמחית. ריבת חלב/ ממרח לוטוס במקום חמאת בוטנים וכו'.
שימי לב, לאחר הקירור השוקולד החלבי מתקשה מאוד -יותר מהמריר ולכן מומלץ לשים בשכבת האמצע 'דיסקית' קטנה יותר.
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.