נר לי, נר לי, נר לי דקיק
אני ממש ממש אוהבת את חנוכה (כל חג אני אומרת את זה…)
זה חג מלא באור ושעווה שמרוחה על הריצפה וכירים שומניות מלא אפצ'ים (בגלל הקמח… )
ותפוחי אדמה ולביבות וסופגניות וחנוכיות ופנסים ודמי חנוכה והכי חשוב : מטבעות שוקולד יאמיי (;
בקיצוררר חדל קשקשת ודברת בע"מ.
היום כמובן לכבוד חג החנוכה אביא מתכון לספינג'ים ממש טעימים שהפעם (לשם שינוי…) אני זוכרת את המקור והוא השף הלבן (בטח הוא לבן בגלל הקמח … איזה מבולגן… או שהוא חיוור מהפדיחות שהוא עשה עם האוכל…)
הכנתי את המתכון הזה לכבוד ראש חודש חנוכה כי כתוב בשיר "ימי החנוכה חנוכת מקדשינו בגיל ובשמחה ממלאים את ליבינו לילה ויום סביבונינו יסוב סופגניות נאכל לרוב " וזה בעצם הוראה לרבים לאכול הרבה סופגניות.
וספינגים זה כמו סופגניה ממש כמעט (נכון ?!)
אז המתכון:
(אח אין לי כוח לקום להביא ת'מחברת אבל אני אקום ואפילו שאין לי כוח כי אני עדיין לא סוגבניה (אהבתי את השגיעת כתיב הלזו)
למצרכים:
אופן ההכנה:
*בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח.
*מוזגים פנימה חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק בידיים, (אך, אך, אך, וברגלים טראח, טראח, טראח, לה, לה, לה, 1 2 3) *מוסיפים בהדרגה את יתרת המים וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
*אסור ללוש יותר מידי הבצק יצא קצת נוזלי כזה וזה בסדר.
*מכסים בנילון נצמד ומחכים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
*בידיים רטובות לשים את הבצק התפוח להוצאת אויר, מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. (חח מזכיר לי קצת את מתמט' בעיות מילוליות חשב כמה אויר יש בנפח של……)
*מחממים סיר נמוך ורחב כאשר הסיר רותח (תראו לבד איך שהוא מתעצבן, ויוצא לו עשן מהאוזניים.. כי ממש יבשתם אותו הוא רוצה כבר לסיים את תפקידו ולישון)
*ואז מוסיפים ת'שמן ותחכו שירתח גם הוא (בגלל שהסיר רותח אז השמן יתחמם יותר מהר כלומר הרבה יותר מהר)
*טובלים את הידיים במים או בשמן צובטים כדורים מהעיסה (תשתדלו להכאיב להם כמה שפחות..) אין צורך ללוש לפני, כלומר אל תלושו לפני.
*עושים חור במרכז הכדור ומותחים את השוליים לצדדים (קיצר תעשו טבעת גדולה ויפה, ברור יפה, כן?!) ומניחים בזהירות בשמן החם/רותח, ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
*מוציאים את הספינג' למסננת /+ נייר סופג, טובלים בסוכר כל ספינג' משני הצדדים ומגישים!!
יו אז שיהיה לכן טעים וכמו שנאמר: "העיקר הלא בריאות"….
חג חנוכה כשר ומבדח!!
שלכן
פדלולה
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
10 תגובות
ברור שהעיקר לא לבריאות!!
אממ נשמע טעים??
לנסות?? או שנסתפק בזה -?????
היה מרתק לקרוא בכל אופן ניסתי לצוד את הסוגריים תוך כדי רפרוף????
כן כן תכיני תכיני ואני מחכה גם לתמונה??
וואייי ספינגגג' דיי עשית לי חשק!!
חח אני מהזה אוהבת אתזה
כבר שנה שלמה שלא אכלתי!!
אבל מחכה שאמא שלי תכין??
???
חנוכה שמח!!
???
יאוו פדהאל איך ידעת לקלוע בדיוק ליום הנכון?!
ברגע זה אני אוכלת ספינג' שאמא שלי הכינה במו ידיה!!
אקיצר תודה לך על המתכון??
??
אהה היא הכינה מהמתכון שלי?! כבודדד ?? חח גם אם לאא העיקר שזה יאמיי
אממ חח האמת שלא??
אבל יהיה לפעמים הבאות שאני בעצמי אנסה חח אל דאגה??
בטח שזה יאמיי חח אחד הטעימיםם???
פדהאל אני חייבת לומר לך שאני כל פעם נכנסת לפוסט שלך לא בגלל שאני הולכת להכין את המתכון (אולי רק אני יקבל קצת השראה)
אלא בשביל לספוג קצת מהשמחת חיים המתוקה שלך?
חחחחח תודה תודהה?
הספירה לאחור החלההההה!!!
אויי חייםשלייייי
אמלהההה
אני לא מיישמת את מה שאת מביאהה
אבל אני כלכך אוהבת ת'סגנון שלךךךךךךךך
אויי חולה עלייך מותק שלייייייייי