כמה פשוט ככה טעים
זה טעים:)
מרכיבים (12-15 לביבות):
3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל קטן מגורד דק, סחוט מנוזלים (לא חובה)
2 ביצים
שליש כוס פירורי לחם
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)
אופציה נוספת
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות ללא גלוטן (ללא ביצים וללא קמח)
מרכיבים (12-15 לביבות):
1 תפוח אדמה קלוף מבושל ומעוך לפירה
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה לשני המתכונים:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית/קנולה לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/ מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות. הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
*מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.
אשמח לשמוע איך יצא לכן בתגובות למטה
חנוכה שמח!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
8 תגובות
לא ניסיתי.. אבל נשמע טעים?
תודה על המתכון!
יישכויח על המתכון!!!
נשמע שווה!!
??????
אהבתי ממש את המתכון 🙂
אין לי אפשרות לנסות, אבל זה נשמע טוב 🙂
איזה תפוחי אדמה? באיזה הצבע??
תפו"א רגיל(צהוב)
בהצלחה..!
❤❤❤❤❤
תודה רבה לכל המפרגנות על המתכון..???(אצבעונית,שוקו בננה,מירי),ובהצלחה פנקס עם נקודות..?
אם תעשו תשתפו איך יצא..?
נראה טוב, טעים ומשמין…
תודה רבה על המתכון!!!
חחח???(משמין?)
תודה!❤