מתכון קליל אבל עם סבלנות:)
אוהבות חומוס?
מתכון לממרח חומוס אמתי ממש, שמכינים אותו מגרגרים. אין בו טיפת חומר משמר, והוא מאוד, מאוד טעים!
הוא גם לא קשה להכנה, רק דורש קצת עבודה והרבה סבלנות, כי הגרגרים צריכים לשרות יממה בתוך מים.
המצרכים:
– 2 כוסות גרגירי חומוס יבשים
– מים
– סודה לשתיה או אבקת אפייה
– 3/4 כוס טחינה גולמית
– 2 שיני שום
– 1/2 כוס מיץ לימון טרי
– חתיכת גזר
– כפית מלח
אופן ההכנה:
– בוררים את גרגרי החומוס כדי לראות שכולם שלמים ובלי תולעים. תבדקו איך עושים את זה אצלכם בבית.
– שמים את הגרגרים בקערה גדולה, מכסים עם מים, ומוסיפים כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה.
– משרים את גרגרי החומוס למשך 24 שעות. כל שמונה שעות מחליפים את המים, ומוסיפים שוב אבקת אפייה או סודה לשתייה.
– מסננים את המים מהגרגירים, ושמים אותם בסיר עם כפית סודה, חתיכת גזר, ושתי שיני השום.
– מרתיחים, ומבשלים כשעה על אש קטנה מאוד ללא מכסה, עד שהגרגרים רכים.
– מעבירים למעבד מזון או לבלנדר את גרגרי החומוס עם השום המבושל (בלי הגזר), ועם חצי כוס ממי הבישול.
– מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון וכפית המלח, וטוחנים הכל יחד. יצא לכם סמיך מדי? הוסיפו מעט מים.
זהו, החומוס האמיתי שלכן מוכן! קחו פיתות, ותתחילו לנגב!
שתפו אותנו איך יצא!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
3 תגובות
אין על חומוס ביתי!!! כשאני יהיה אמא ויפתח את שותפות, יכנס למתכון!
בלי נדר (:
חחחח ולמה רק כשתיהיי אמא???
כי למה שמרצוני החופשי אני יכין פתאום עכשיו בגילי חומוס ביתי ? חחח
כאילו זה אחלה רק שזה לא יקרה.. אבל אתן-הנפשות הפועלות! עופו על זה!