"ואכלת וקינחת, ועדיין לא שבעת.." /1

summer_icon_06

תנו לי גלידה
הי לכולם ולכולם הי,

זאת שוב אני פדהאל, ושמי השני הוא אוכל (לא באתר).

אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות (ולפעמים גם להבין איך זה עובד).

וכאן אני אתן לכן מתכונים שאני מאוד אוהבת להכין (ולאכול) וגם כל מיני תובנות מעניינות (וגם כאלה שלא) שקשורות לאוכל.
 

אני זוכרת שפעם אחת (לא מזמן, ת'אמת) התעצבנתי על הקטע של הפרדת ביצים (נכון זה עבודה קשה?! לא משנה כמה פעמים אני יחזור על הפעולה הזאת תמיד יהיו 2 ביצים (ויותר) שילכו לפח! (כי הורים שלי אומרים שאין טעם לשמור אם לא משתמשים מיד, זה לא בריא)). לא הבנתי למה למשל בעוגיות (בעיקר באלה המושקעות) שמים רק חלמונים או מה הקטע של עוגות (לרוב אלה שמקציפים) ששמים בהם (רק) חלבונים.

ואז אימא שלי הסבירה לי שחלבונים מעודדים הקצפה, ואילו חלמונים, יש בהם יותר שומניות כזאת, ולכן (!) אם נופל טיפה של חלבון לחלמון שה לא נורא (אם קליפה אז כן, או שלא..) אבל אם נופל חלמון לחלבון זה יכול להרוס את ההקצפה, אז שימו לב!

*דרך אגב, לאלה שביננו שעדיין לא מבדילות בין חלמונים לחלבונים (כן, כמוני למשל) אז: חלמון –לימון (צהוב/כתום), חלבון – חלב (לבן/שקוף). די קליט, נכון?! עוזר לי ברגעי אמת…..!.

אז אחרי ההקדמה הארוכה הזאת נעבור למתכון עצמו (סופסוף), זה בעצם מתכון לגלידה (קרדיט לאביגיל מייזליק שממנה המתכון (גזרתי אותו מהמתכון המלא…))!

מצרכים:

8- ביצים, מופרדות (איך לא?!)

2- מכלים של שמנת מתוקה להקצפה

(בגודל הרגיל, אפשר אחד גדול. ו…….(!) עדיף חלבי (מניסיון), החלבית יוצאת יותר רכה והיא נטמעת יותר טוב בעיסה, והפרווה יוצא סמיך כזה וקשה לערבב את זה, זה יוצא גושים מעצבנים כאלה. ומעוד ניסיון אפשר לעשות חצי חצי (חצי חלבי וחצי פרווה(אבל אז אין קטע, פשוט זה מה שהיה לי במקרר..)))

1 וחצי- כוסות סוכר לבן

**זה בעצם הבסיס אפשר להוסיף לזה כל דבר שתרצו, אני למשל פעם אחת הוספתי לזה שמרלינג קצוץ וגם מומס (יצא טעים של החיים! (רק שזה היה מתוק בצורה שרציתי(נו) להקיא, אז תאזנו את המתיקות)) פעם אחרת הכנתי עוגיות ושברתי אותן לתוך הגלידה, ופעם אחרת אחרת, הוספתי תותים (אנחנו קונים רק קפואים). בקיצור תוסיפו כל רעיון שיראה לכן טעים, רק תכינו מראש את התוספות כי אם תכינו את הגלידה ואז את התוספות, הנפח ירד וחבלל (יצא לכן פחות….)**

טוב, אז הינה אופן ההכנה (וסיימנו בערך עם החפירות שלי להיום):

  1. מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר (3/4 כוס, למי שאין כוח לחשב…), עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. (בואו נגיד 5 דק'  לפחות- בעצם יכול להיות שפחות/יותר, תעקבו!) מעבירים את הקציפה לקערה נפרדת (כדאי שהיא תהיה גדולה כדי שכל החומרים יצליחו להיכנס…) ושוטפים את החלקים של המיקסר טוב.
  2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את יתרת הסוכר (כל מה שנשאר מהכוס וחצי) בהדרגה (!) ומקציפים רק עד שהסוכר נבלע בקצף. מקפלים (בעדינות! – כדי שלא ירד הנפח, וגם בגלל שככה אמרתי וככה כתוב) את הקצף לתוך קציפת החלמונים באופן חלקי (שוטפים שוב את המיקסר).
  3. מקציפים את השמנת עד שהיא סמיכה ומתייצבת (ועומדת וקיימת לעד!) ווו…… חשוב לי לציין שאל תשאירו את השמנת במיקסר יותר מידי זמן, ולא ידעת מה, כי אז היא יכולה להישבר. (קרה לי פעם אחת שהנחתי את השמנת ובינתים הכנתי את התוספת ואז בווםםם!!!! היא נשברה לי…! סתם לידע הכללי כשהיא נשברת זה ניראה כאילו ערבבתי ביחד חמאה וחלב. כל הזמן אימא של מזהירה אותי, "שלא ישבר!", "שלא ישבר!" ואני כזה "הווי אומרר??" עד לפעם הזאת, שמוחי המצומצם סופסף הבין מה זה 😉

בקיצור מקפלים גם את הקצפת לתערובת הביצים, מוסיפים את התוספת שהכנתן וממשיכים לקפל (בעדינות!).

עכשיו להכניס לכל קופסת אחסון שאת רואה לנכון (אני שמה בתוך  קופסאות גלידה ממחוזרת)

ו….. לשים במקפיא לפחות ל-8 שעות לפני ההגשה (וכל המרבה לספר ביציאת מצרים, הרי זה משובחח!)
שיהיה לכן בתאבון!

ושתפו אותי איך יצא לכן….

פדהאל

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
חנה, כבר לא אקטואלי, אבל חשוב לי...

יסולאל

אני יודעת שזה פוסט כבר לא קשור, אני יודעת שאין לי למה לשלוח אותו, אבל עד שהסכ...
מי יודע בכלל
4

אנונימית

1. מהצד הראשון אני משהו אחד מהעבר השני אני הצד האחר שבי כן, יש בי חלק אלוקי, ...
מיומנה של ט''טית / 4
עט

אנונימוס

לקח קצת זמן, אבל הנה ההמשך:) השבוע השלישי, יום שני כ"ה אלול בהפסקה ישבתי...
עייפה מדי ללמוד שוב את המציאות
20

הלוואי ולא

הבהרה קטנה: הנושא הוא לא התלבטות על התיכון, הנושא הוא שהמציאות מציבה לי כל הז...
מחשבות של מוצאי שמחת תורה.
new-emotion-icons_36

אסימפטוטה אנכית

ודי ואני יודעת שאני מקצינה ואני סתם קטנונית אבל זה לא סתם והכל לגיטימי אחרי ש...
גם לך קשה לפעמים לסגור את המחשב? יש פה טיפ בשבילך!
73

גשם

קורה לך גם, שאת רוצה לסגור את המחשב, אבל לא מצליחה? "רק עד אחד…(אר...
למה סיפרת לי / 2
newEmotionIcon_03_43

הלוואי ולא

אולי מחר אצא לרוץ ולבכות אולי אז אנסה לעכל הלוואי שבעלי יהיה טהור הלוואי שכבר...
לא תמיד צריך להגיע למסקנות
69

תמי

לא תמיד צריך להגיע למסקנות למצוא לכל דבר פתרונות אפשר רק לשבת להתבונן בהגיון ...
פוסטים חדשים
חנה, כבר לא אקטואלי, אבל חשוב לי...

יסולאל

אני יודעת שזה פוסט כבר לא קשור, אני יודעת שאין לי למה לשלוח אותו, אבל עד שהסכ...
מי יודע בכלל
4

אנונימית

1. מהצד הראשון אני משהו אחד מהעבר השני אני הצד האחר שבי כן, יש בי חלק אלוקי, ...
מיומנה של ט''טית / 4
עט

אנונימוס

לקח קצת זמן, אבל הנה ההמשך:) השבוע השלישי, יום שני כ"ה אלול בהפסקה ישבתי...
עייפה מדי ללמוד שוב את המציאות
20

הלוואי ולא

הבהרה קטנה: הנושא הוא לא התלבטות על התיכון, הנושא הוא שהמציאות מציבה לי כל הז...
מחשבות של מוצאי שמחת תורה.
new-emotion-icons_36

אסימפטוטה אנכית

ודי ואני יודעת שאני מקצינה ואני סתם קטנונית אבל זה לא סתם והכל לגיטימי אחרי ש...
גם לך קשה לפעמים לסגור את המחשב? יש פה טיפ בשבילך!
73

גשם

קורה לך גם, שאת רוצה לסגור את המחשב, אבל לא מצליחה? "רק עד אחד…(אר...
ממלכה לחיים 55
emotion_icon_30

רעואל

"כוזר נמצאת בליבך – ואת, ורק את, תבחרי האם להתגורר בה" (רנה, ...
למה סיפרת לי / 2
newEmotionIcon_03_43

הלוואי ולא

אולי מחר אצא לרוץ ולבכות אולי אז אנסה לעכל הלוואי שבעלי יהיה טהור הלוואי שכבר...

7 תגובות

  1. תיראו!!
    מצאתי מתכון ממשששש טעים לשטרודל תפוחים של קרין גורן, והייתי חייבת לשתף!

    למלית התפוחים:
    20 גרם חמאה
    1/2 כוס סוכר לבן
    5 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
    1 כפית גדושה קינמון טחון
    1 כף קורנפלור
    2 כפות מיץ לימון
    1/2 כוס צימוקים בהירים

    לבצק:
    6 עלי בצק פילו קפוא
    100 גרם חמאה
    4 פתי בר וניל

    אופן הכנה:
    מפשירים את הבצק לפי ההוראות של היצרן, ממיסים את החמאה, חותכים את התפוחים, מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
    מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים.
    בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
    מרכיבים את השטרודל ואופים:
    מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
    מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
    מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
    פורסים, ומפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
    בתיאבוןן??

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות