תודו שאף פעם לא הכנתם כאלה
מצרכים (כ-10 יחידות):
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
60 גרם חמאה/ מחמאה רכה בטמפ' החדר (לא חמאה מומסת. יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה)
1/3 כוס סוכר
חלמון צהוב של ביצה
למילוי: ממרח לפי בחירתכם – ממרח תמרים, ממרח שוקולד, נוטלה, ממרח חלבה וכדו'
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
– מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
– מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
– מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך 20 דקות ורק אז לרדד).
– קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
– סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה)
– מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 13-15 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
– מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר
בתיאבון !!! למרות שלא הכנתי את זה יכול להיות שיצא לכם מזה משהו(:
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
7 תגובות
רק אני לא בעניני המטבח?
לא.. גמאנייי
הכי לא אני מטבח..
מודה!
פעם אחת בחיי הכנתי אוזני המן ויצאו מאד מפוררות ולא טעימות בגרם??
טוב שפרסמו את זה עכשיו, אהבתי:)
למרות שזה המתכון שלי אני כל כך לא הולכת להכין את זה חחחח אבל מי שאוהבת להכין אוזני המן אחרי פורים אז שתביא לי אחר כך! נראה עם יצא טעים(:
יאמיייי
ממ.. נשמע טוב
ננסה..אולי שנה הבאה?