עוד שבוע וחצי…

newEmotionIcon_03_55

פסח
מה אני צריכה?
תנו מתכונים טעימים לאוכל וקינוחים בפסח (עוגות/עוגיות/סלטים)
יש לכן אילתורים/המלצות/שדרוגים/תהליכים
אוכל שנהנים ממנו
תכתבו תגובה מסודרת שנבין את המתכון?
תזכורת על הרכיבים:?
ללא שרויה
ללא קטניות
ועדיף כמה שפחות חומרים "מעובדים" "מתועשים"
שיתאים לחומרות.
תפשילו שרוולים ! ותעזרו לאחרות מהמתכונים שלכם!

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
בוחרת מיצרים
newEmotionIcon_21

אורצל

נכנסתי למדבר צועדת למצרים בעיניים פקוחות בדעה צלולה סביבי שממה מדרונות חלקים ...
למה לא הייתי גשם?
ספר

גשם

מילים על מילים כמו דיסק צרוב הן באות ויחדיו מרכיבות את המושג השוואות ואיך אדע...
הבוחר בנביאים טובים /29
כתר

מיכלי

יוסף והאחים.   האמת, לא ידעתי מה לכתוב, ואיך לכתוב. אבל   secret  ביקשה....
מיומנה של ג'ינג'ית - שאלותשובות ⁉
28

מושקי הג'ינג'ית 🤪

בננותתת 🍌🍌🍌 ברוכות הבאות לשאלותשובותתת ⁉⁉⁉ שילבתי פה שאלות ששואלים אותי בתגוב...
לשתוק, תמיד.
newEmotionIcon_09

נקודה פסיק

פעם הייתי צורחת. צורחת ממש. בוכה בצרחות. זה תמיד היה קורה בלילות, כשהכאב הרג ...
סיפורי דודה אנונומה 14#
new-emotion-icons_73

כחולת עיניים

טוב..אז הפוסט הזה הוא פוסט ששל שיעמום וכתיבה מוזרה אני תמיד כותבת שאני במצב ל...
כ"ח ניסן בשבילי; לעשות כל מה שביכולתי להכניס את הגאולה בתוכי !
72

מושקא

כשצריך לסלוח, לוותר ולא לוותר, לעצמי. לרבי להתקשר בקשר פנימי ואמיתי. לזרוק סי...
יעסס אחיותת!!!
86

אחו"תך

אחיות התמימים!! בהצלחה רבה לכל אחת ואחת מהמשתתפות במהפכת הדבר מלכות!!! כבר מח...
פוסטים חדשים
פשוט תכנסו
32

אחת😍

היי יש לי כמה שאלות אשמח אם תענו:) במה את רוצה לעבוד שתהיי גדולה? את עובדת עכ...
פוסט חרוט
10

פיאגו

קראת פעם פוסט שלא הפסקת לחשוב עליו? שבכית ממנו? שלא הצלחת לנשום מרוב צחוק? הי...
תעזרווווווו לייייייי!
30

קישורית

איך לומדים לחוץ בהיסטוריה ישראלית???? כמויות בלתי נתפסות של חומררררררררררררררר
חסידים תמיד סופרים
icon_set_3_32

נור

אחד המאפיינים של חסיד זו היכולת להעריך כל רגע. כשאני יודעת ומבינה כמה כל רגע ...
1Something to think about
icon_set_3_50

#31#

תלמד להנות בהווה במקום מחשבות על עתיד שאולי תהנה.
אוף💔
newEmotionIcon_03_36

לילי

אני עדיין לא מאמינה. עבר כ"כ הרבה זמן. וזה ממשיך… ממשיך ומתדרדר 😭 ...
בוחרת מיצרים
newEmotionIcon_21

אורצל

נכנסתי למדבר צועדת למצרים בעיניים פקוחות בדעה צלולה סביבי שממה מדרונות חלקים ...
למה לא הייתי גשם?
ספר

גשם

מילים על מילים כמו דיסק צרוב הן באות ויחדיו מרכיבות את המושג השוואות ואיך אדע...

37 תגובות

  1. אממ…
    כל הספרי מתכונים של פסח בארון הפסח… אנלא יכולה להוציא אותם כרגע. אולי אחר כך אחזור לפה, דווקא יש לי מתכונים שווים ?

  2. ואיי מצויין!! תעלו מלאא, ואם יש לכם בלי קמח תפו"א, בלי חלבי, בלי דברים תעשייתים זה עוד יותר מצוין! בעצם נראה לי לא השארתי בקושי אופציות חח חוץ מעוגיות שקדים ואגוזים 😉

  3. קחי מצה תלעסי אחר כך קחי תפו"א תלעסי אם את ממש רוצה אפשר חביתה לסיום וקינוח מלפפון.
    ככה תעשי כל ארוחה, אחרי יומיים את תראי כמו עוג, זה בטוח. ב
    סוף הפסח את תקיימי את הפסוק "ממלאת כל עלמין" באופן מדויק.
    הצלחות.

  4. אהמ שאלת השאלות
    להכין אוכל בלי:
    קנוי (זה כולל חלבי למי שחשב אחרת)
    שרויה (אין מצה עם ___)
    קטניות (גם אורז אין)
    בלי כמעט תבלינים (למעט מלח וסוכר)
    בקיצור להכין אוכל בלי אוכל
    תמיד ידענו אשכנזים הם גאונים

  5. אנחנו מכינים הכל כמעט לפני פסח ואז מותר להשתמש בכל דבר שהוא כשל"פ ככה שכל מתכון בגוגל מתאים לנו כמעט חח

    1. אוחח הלואיייי מרזהה
      איך בדיוק עם 5 ביצים ליום
      ומליוןןן פחממות בצורת תפוחי אדמה שחלקם מטוגנים בשמןןן עמוק\שמאלץ לבחירתך
      ודיקד שעשוי שקמח ומים שכדי לשבוע צריך לטחון קילו וזה לא בריא בעלילללל
      כולנו יוצאות מהחג הזה דובות?
      זהו סופה של כל חב"דניקית ממוצעת?

  6. -תפוח מיובש
    -שייקים
    -גלידות מפירות (שנה שעברה עשינו מקיווי יצא פצצה)
    -צ'יפס בטטה בתנור
    -מחית אבוקדו
    -צ'יפס בננה
    לא עולה לי עוד

  7. תפו"א עם ביצה ומלח
    תפו"א עם מלפפון
    צ'יפס
    תפוצ'יפס
    על האש
    מצה עם מלח
    זה התפריט שלי בפסח…
    נחשו איך אני נראית אחרי.

  8. חיפשתי בשבילך כמה מתכונים באינטרנט ומצאתי חוברת מהממת של רחל בולטון עם מלאא מתכונים לחסידי חב"ד, בגלל שאני יודעת שלא יעלו פה את הקישור אני אשים לך כמה מתכונים.
    אם את רוצה עוד תגידי ואני אעלה לך בשמחה:)
    עגבניות קיץ מרעננות
    מצרכים
    4-3 עגבניות קשות
    1 בצל סגול
    קורט מלח
    2 שיני שום כתוש
    שליש כוס שמן זית
    חצי לימון סחוט
    אופן ההכנה
    פורסים את העגבניה לעיגולים שלמים לרוחב, שוטחים את הגבניה
    במגש ארוך כמו דומינו נופל, או על צלחת עגולה במעגל, קוצצים
    הבצל הסגול לקוביות ומפזרים על העגבניה, מערבבים בכוס את
    השמן ושאר המצרכים ומוזגים על כל העגבניות.

  9. סלט קולרבי וגזר
    מצרכים
    3 קולרבי גדול
    3 גזרים גדולים
    3/1 כוס שמן זית
    4-3 לימונים
    כפית מלח
    מעט מים
    אופן ההכנה
    קולפים את הקולרבי והגזר וחותכים לטבעות מוסיפים את
    השמן זית וקולפים שני לימונים כולל את הלבן ומנקים מתוכם
    את הגרעינים וחותכים לרבעים ופורסים את הרבעים, מוסיפים
    את הלימונים לירקות הקצוצים עם חצי כוס המים וכפית המלח,
    סוחטים לתוכו את הלימון הנוסף ומערבים היטב היטב 5-3 דקות על
    מנת לתת לירקות לספוג את הטעמים באחידות, מומלץ לקרר לפני
    הגשה ולהגיש קר מהמקרר

  10. מרק כתום
    מצרכים
    1 ק"ג דלעת
    1 דלורית
    3 בטטה
    2 גזר
    כוס בצל מטוגן קלות
    4-3 שני שום
    כוס וחצי מים
    כפית מלח
    אופן ההכנה
    מרתיחים את המים עם הירקות בסיר מכוסה, כשהירקות מבושלים
    4/3 בישול טוחנים, עדיף עם בלנדר מקל, משפרים במלח ומגישים
    חם.
    מותאם גם כאוכל לתינוקות

  11. אטריות למרק
    מצרכים
    3 ביצים
    רבע כוס מים
    קורט מלח
    שמן לטיגון
    אופן ההכנה
    מקציפים את הביצים בהקצפה ידנית ומוסיפים את המים והמלח,
    מטגנים את הביצה כחביתה, הופכים ובסיום הטיגון מגלגלים
    וחותכים לרצועות דקות דקות.
    מתאים במיוחד למרק עוף צח

  12. עופדלך
    מצרכים
    4 נתחי חזה עוף טחונים
    3/2 כוס בצל מאודה / 2 בצלים מאודים טחונים
    3 ביצים
    חצי כפית מלח
    אופן ההכנה
    מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבון עד לקבלת קצף
    נוקשה, טורפים את החלמונים ומקפלים בעדינות אל תוך הקצף.
    אל החזה הטחון ]בקערה נפרדת[ מוסיפים את הבצל והמלח
    ומערבבים היטב.
    לאחר הערבוב מוסיפים את הביצים את תוך הבשר ומקפלים עד
    להתמזגות מוחלטת, מניחים את הקערה בצד לשהיה של כמה
    דקות ומערבבים שוב.
    בנתים מרתיחים סיר מים וכשהמים רתוחים מגלגלים לתוכם בידים
    רטובות כדורים קטנים של העוף לבישול של כ15 דק', העופדלך
    יעברו בישול נוסף במרק.

  13. סלומון מלוח ביתי עדין
    מצרכים
    500 גר' פילה סלומון )עם העור(
    מלח גס
    שמן זית
    אופן ההכנה
    מפזרים על הדג מלח גס משני הצדדים כדי ששכבת המלח תכסה
    את הדג בצורה אחידה, מפזרים מעט סוכר ומורחים בשמן זית,
    עוטפים בניילון, משאירים בטמפרטורת החדר כ-3 שעות, מכניסים
    אח"כ למקרר למשך יומיים, כעבור יומיים הדג יהיה מוכן.
    מגישים את הדג פרוס דק דק.
    במידה והדג ישאר בתוך הניילון בקופסא שבמקרר אורך חיי המדף
    שלו יהיה שבוע.
    מתאים כגיוון לארוחות בוקר או כפתיח לארוחת חג

  14. המבורגר
    מצרכים
    1 ק"ג בשר בקר או הודו אדום
    2 בצלים בינונים-גדולים
    2 כפות שמן זית
    8-6 שיני שום כתוש
    כפית שטוחה של מלח
    )ניתן לשפר בחצי כוס שקדים קצוצים(
    מחבת פסים
    חישוק לחיתוך המבורגר
    אופן ההכנה
    קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מפזרים מעליו מלח וסוחטים אותו היטב, מוסיפים אל הבשר את השום הבצל וכפית המלח,לשים את הבשר היטב ונותנים לבשר לנוח כעשרים דק' בטמפרטורת החדר, מערבבים שוב היטב.
    כשהבשר מוכן לטיגון מורחים שכבת שמן דקה במברשת על המחבת, יוצרים כדורי בשר בגודל כדור טניס ודוחסים לתוך הרול כשהוא מונח על המחבת ושולפים את הרול כשמתקבלת צורת המבורגר מרימים את הרול, המחבת צריכה להיות מחוממת היטב על אש בינונית גבוהה.
    להפוך את ההמבורגר רק פעם אחת במהלך הטיגון.
    מאותה עיסה ניתן לעשות בתוספת של שתי עגבניות קציצות קבב בתנור. במקרה והחלטת להכין קבב לשקדים יש חשיבות מאד גדולה לטעם.

  15. צלי עוף
    מצרכים
    8 כרעיים
    3 כפות שמן זית
    5 בצלים
    8-6 שיני שום
    רבע כפית מלח
    כ2 כוסות מים
    אופן ההכנה
    מטגנים את העופות היטב עד להשחמה חזקה מכל הכיוונים ומוציאים
    אותם לתוך כלי יבש, לתוך סיר הטיגון מוסיפים את הבצל חתוך לטבעות
    ומחזירים את העופות על הבצל ומכסים את הסיר, לאחר כרבע שעה אחרי
    שהבצל נראה מבושל/מטוגן מוסיפים את המים השום והמלח, מביאים
    לרתיחה ומשאיר לבישול על אש נמוכה כשעה וחצי.
    בתום הבישול ניתן להוסיף לתוך הרוטב רבעי תפוחי עץ חמוץ מ3 תפוחים
    או 3 כפות ריבת תפוחים. כמו כן אפשר להוסיף תפוחי אדמה או בטטה
    עד שיתבשלו ולהזהר שהבטטה לא תתפרק במהלך הבישול.
    מומלץ להגיש לצד פירה בטטה ותפו"א עם כף רוטב מעל הפירה.

  16. שניצל בשקדים
    מצרכים
    למשרה:
    4 נתחי חזה עוף
    חצי כוס חזרת מגורדת
    כוס יין לבן
    4 שיני שום כתושות
    כפית דבש
    חצי כפית מלח
    לטיגון
    2 כוסות שקדים טחונים דק
    8-6 ביצים
    קורט מלח
    אופן ההכנה
    לטחון היטב בבלנדר את חומרי המשרה היטב, לפרוס את החזות
    לשניצלים ולהשרות בקופסא סגורה במקרר במשך לילה את
    השניצלים במשרה במקרר.
    למחרת, לשפוך את המשרה ולנגב היטב את פרוסות השניצל
    ולטבול משני הצדדים בתוך פירורי השקדים.
    להקציף ידנית את הביצים עם קורט מלח, לטבול את השניצל
    המצופה בביצה ולטגן בשמן עמוק רותח.
    רצוי להכין קרוב לזמן הארוחה.
    אפשר גם להכין את החזות על האש יש מהמשרה למנגל.
    לבעלי סוכר גבוה ניתן לוותר על הדבש

  17. סוכריות אגוזים
    מצרכים
    750 גר' אגוזים )תערובת(
    3 כוסות סוכר
    אופן ההכנה
    לבשל את הסוכר על אש נמוכה, כאשר הסוכר נהפך לנוזל סמיך
    חום בהיר מוסיפים את האגוזים ומערבבים 5-4 דקות ומכבים את
    האש, שוטחים את האגוזים המסוכרים על תבנית גדולה עד שאפשר
    להתחיל להתעסק עם זה )הסוכר מגיע לחום מאד גבוה( יש לשבור
    מיד את הסוכר, אם ממתינים הסוכר יתקשה ואי אפשר יהיה לשבור
    אותו.
    למשתמשים בסוכר מבושל יש להכין עם קוביות סוכר.

  18. גלידת בננות
    מצרכים
    10 בננות
    6 חלבון ביצים
    כוס מיץ תפוזים סחוט
    כוס סוכר
    כוס אגוזים קצוצים
    אופן ההכנה
    טוחנים את הבננות עם המיץ והאגוזים יחד בבלנדר, מקציפים
    את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף נוקשה ומקפלים
    את הקצף לתוך מחית הבננות, מוזגים לתבניות אינגליש קייק
    ומקפיאים.
    א
    מגישים כגלידה

  19. מיונז ביתי
    מצרכים
    2 חלמונים
    4/1 1 כוסות שמן זית
    קורט מלח
    2 כפיות לימון סחוט
    אופן ההכנה
    מקציפים את החלמונים בבלנד על מהירות אחידה לכל אורך
    ההכנה, מוסיפים את השמן לאט, ביציבות ובקצב אחיד אל תוך
    הביצים תוך כדי סיבוב, כאשר המרקם של הביצים מתייצב עוצרים
    את הבלנדר ומוסיפים את המלח והלימון. לוחצים על פוש קצר
    פעמיים שלוש ומעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים בקירור.
    מתאים כמיונז רגיל, לסלט ביצים, סלט תפו"א, לסלט שורשים וגזר
    וכרוטב לסלט חסה.
    אורך חיי המדף של המיונז קצרים

  20. ריבת בצל
    מצרכים
    8 בצל סגול גדול
    6-5 כפות שמן זית
    5.1 כוסות יין אדום יבש
    5.1 כוסות סוכר מקורמל
    חצי כפית מלח
    אופן ההכנה
    פורסים את הבצל לטבעות ומניחים בסיר חם עד שהבצל יפריש נוזלים,
    כעבור כמה דקות שופכים את הנוזלים מוסיפים את השמן ומערבבים
    מעט.
    מקרמלים במחבת חמה יבשה על אש נמוכה כוס וחצי סוכר ומכבים את
    האש שהסוכר לא ישרף ומוסיפים את היין והמלח למחבת, את התערובת
    מוסיפים לסיר עם הבצל ומבשלים כשעתיים עד לקבלת מרקם ריבתי.

  21. תפוחי אדמה מטוגנים (קרי-צ'יפס)
    תפוחי אדמה אפויים עם קצת שמן ומלח (חתוך לקוביות\חתוך לעיגולים\חתוך לרבעים\תפוחי אדמה קטנטנים-מגוון צורות לבחירתך)
    תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים עם מלח (קרי-פירה)
    תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים עם בצל מטוגן (כנ"ל רק עם בצל)
    אם ממש ממש ממש ממש באלך לגוון תעשי את כל הנ"ל עם בטטה
    מעדןןןןן?

  22. יש לי עוגיות שאני אישית מאוד אוהבת עד כמה טעים שזה יכול להיות בפסח:) לא זוכרת כמויות בטוח כתוב את זה איפשהו זה כולל שקדים טחונים חלמונים וסוכר מערבבים הכל ואופים אני לא זוכרת את הכמויות אבל משו סוג של שתי כוסות שקדים או שלוש ,כוס סוכר וחלמונים 2 או 3 בהצלחה סליחה שלא יודעת את הכמויות המדויקות:)

  23. שנה שעברה בפסח הכנו שייקים של פירות, היה ממש מוצלח.
    ניסיתי להפוך את זה לגלידת פירות, אבל אז גיליתי שכשמקפיאים זה מאבד קצת מהטעם שלו. בקיצור – הטיפ שלי הוא שאם את רוצה להקפיא אז להוסיף סוכר (מי סוכר). או לוותר על ההקפאה.
    בגיזרת האוכל – בשר טחון מבושל ברוטב + פירה. שילוב מנצח.
    יש עוד כלמיני דברים, אבל נראה לי הם כ"כ פשוטים שזה לא יחדש למישהי משהו… סלט גזר מגורד לדוגמא.

  24. אגב, אני תמיד נתקעת עם קינוחים, כי כל המתכונים שאני רואה זה עם סוכר שצריך להקציף עם ביצים. ואנחנו משתמשים במי סוכר בלבד. שאי אפשר להקציף אותו, כידוע…

  25. הגענו לביעור חמץ
    ועכשיו לכולם כבר יש מטבח פסח(מקווה…)
    אס תעלו מתכונים מסודרים יפים ומועילים,
    שנוכל ליהנות ולא לרעוב בחול המועד הארוך הזה

  26. הפיצוי על האוכל בפסח אצלנו זה הברד יש בקביעות במקפיא מיץ תפוזים סחוט עם מי סוכר ומים (כי לא היה כוח לסחוט כל כך הרבה תפוזים) עד שזה נהיה ברד נשאר רבע קנקן ומיד מכינים שוב וגם אגוזים מצופים לא בטוחה במתכון אבל משהו כמו לבשל את המי סוכר הרבה ואז להוסיף אגוזים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות