עגבניה צומחת בגבינה
לפרק הקודם
צ'או לכולן (ולכולן צ'או, עדיין לא הבנתי מה מגניב במילה הזאת תסבירו לי?)
היום אביא לכן מתכון, אממ 2 מתכונים, לארוחה שהיא במסורתינו המשפחתית (הגרעינית) לאכול בצאת הצום (לא שיש צום באופק אבל זה טעים בלי כל קשר).
אז הארוחה בעצם מורכבת ממרק עגבניות ובואיכוס (סוג של בורקס גבינה רק שמכינים את זה כמו עוגיות)
נתחיל עם המרק…
*לוקחים כ12 עגבניות, חותכים אותן לחצאים (ומוציאים את הלב של העגבניה)
*מגרדים על פומפיה וזורקים את הקליפות
*אחרי שה'רסק' מוכן מנחים אותו בצד וחותכים 2 בצלים לקוביות (אני אוהבת שזה קצוץ דק, סתם בכללי כשאתן חותכות בצל תחתכו עם סכין חדה, אומרים שזה גורם שלא יהיה דמעות)
*לוקחים סיר שאתן רוצות להכין בו את המרק, שימו קצת שמן וטגנו את הבצל עד שישחים מעט,
*בינתיים מרתיחים מים, ואז מוסיפים את הרסק לבצל ואת המים שרתחו מערבבים ומוסיפים לזה תבלינים לפי הטעם; מלח, פלפל, פפריקה, אפשר גם אורגנו ובזילקום ומה שבא לכן.
*מי שרוצה אפשר להוסיף גם אורז, בוררים רבע כוס (לא צריך יותר זה, כי מתנפח וכו') ומוסיפים למרק רק כאשר הוא רותח ואחרי 10 דק' מכבים את האש.
*
עכשיו להכין את הבואיקוסים:
אה אפשר גם לשים קוביות בולגרי (נשמע טעים, אף פעם לא ניסיתי..)
הכנה:
מערבבים הכל ועושים כדורים (עדיף קטנים כדי שזה יראה הרבה)
מסדרים יפה על תבנית במרווחים ומורחים מעל את החצי ביצה שנשארה.
ומעל מפזרים עוד גבינה מגורדת וכו' וגו'
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
ומחכים עד שהבואיכוסים מצהיבים קצת ואז אפשר להוציא.
*
(כמו שהבנתן אני עובדת בשיטת ה- שב ליד התנור והסתכל על המאפים עד שיעצמו עינך ואז תפתח אותן ותגלה שזה עדיין לא מוכן, ותחכה ותחכה עד שזה יהיה מוכן)
סתם בכללי, אתן יכולות להקטין/להגדיל את הכמות (של המרק, אבל בכלללי של כל מתכון, רק תשתדלו שזה יהיה די בפורפורציות), לפי כמות הנפשות הפועלות, למרות שעדיף שבתור ניסיון תעשו את הכמות הכתובה ורק אם תאבו תכינו יותר…
תכינו, תהנו, ושתפו איך יצא!
פדלולה
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
7 תגובות
אלופה תודה על המתכון!!!
כמה מים לשים במרק?
באלי להכין היום?
בתאבון פדלולה!!!
מרתק לראות אותך מבשלת…
חח לא כלכךךך אני מבולגנת ומתעצבנת על כל מי שלידדדי
במיוחד דודה שלי שבאמצע שאני חותכת עם סכין חדה היא מתחילה לספר לי שיש הרבה טבחים שאיבדו תאצבעות שלם במטבח ברררר מאוד מעודדד
בדיוק לכן זה מרתק…
אם היה לי כוח לבשל הייתי מנסה גם אבל הוא כבר נגמר בזומים…
חח אאוצ
ותגידי זה באמת עוזר לך לדמעות? כי לי לא
אומרים שזה עוזר, בכללי יותר נח מלחתוך עם סכין משוננת….
גם לי יש דמאות לפעמים אני ממש חושבת שזה תלוי בבצל…
קיצרר אני משתמשת עם סכין חדה רק בגלל שזה נח…..
אני שמה קומקום וחצי כזה תלוי בעיקר בגודל של הסיר ובכמות הירקות ששמת…