ברוכות הבאות לפרק הראשון של בלוג המתכונים שלכן, שיתפרסם כאן אי"ה מידי יום שלישי – אם תשלחו מתכונים…
בהתאם לרעיון שהעלתה כאן מלח פצוע, אתן מוזמנות לשלוח כמוה, מתכון למייל המערכת: postimshutafot@gmail.com
ואנחנו נפרסם אותו בשמכן.
אפשר ורצוי גם לצרף תמונה 😍
טעים להכיר
עוגת שוקולד פרורים
קטגוריה
אפייה, עוגה, פרווה, ברכת מזונות.
הכניסי לתוך קערה
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
½ כוס סוכר
½ כפית מלח (ברור
)
1 כוס שמן קנולה
1 ביצה L
(לביצים יש מידות גודל. כן, כמו בבגדים
קחי את הביצה, ותשימי לב שכתוב בחותמת שחתומה עליה אות באנגלית בצד ימין, וזאת המידה. אני שמתי לב שלמידות M צבע החותמת ורוד חלש, ולמידות L הצבע ורוד סגול כזה… לא יודעת אם זה נכון, פשוט שמתי לב לזה
מידה L היא ביצה גדולה, אז אם יש לך רק במידה M, תקחי 2 ביצים, כי היא קטנה יותר)
וערבבי עם הידיים את כל החומרים. זה אמור לצאת בסוף בצק פירורי (=כמו קוסקוס שהוא עוד לא מבושל)
העמידי (שימי) סיר קטן על הגז, והדליקי על אש נמוכה
והכניסי לתוך הסיר:
100 גרם שוקולד מריר
¾ כוס סוכר
2 כפיות אבקת נס קפה
¼ כוס שמן קנולה
וערבבי עם כף (עדיף עשויה מעץ). חשוב לערבב כל הזמן, כי אחרת תערובת השוקולד תתקשה.
בקערית נפרדת או בכוס טרפי (קשקשי במזלג כמו לחביתה)
2 ביצים בגודל רגיל
הוסיפי לבלילת הביצים כף מהתערובת השוקולד שהכנת בסיר. קשקשי קצת עם המזלג, ושפכי את הבלילת הביצים לתוך סיר השוקולד.
הוסיפי לסיר:
¼ כוס יין
(אפשר להחליף למים מהברז)
¼ כפית מלח
(שוב אותי
)
שטחי עם הידיים על תבנית מלבנית בגודל 22/32 מרופדת בנייר אפייה, ¾ מהבצק.
שפכי את מלית השוקולד על הבצק
על זה פזרי את הפרורים הנותרים.
הכניסי לתנור, (בערך בקומה האמצעית) ואפי בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות
(אם את מכניסה סכין לתוך העוגה, ואת רואה שהיא לא נוזלית, ולא יוצא פירורים דביקים על הסכין, זה אומר שהעוגה מוכנה. ואת יכולה לכבות את התנור ולהוציא את העוגה)
לאחר האפייה, הניחי בצד להצטננות
(הכוונה לשים בצד, כמה דקות, על השולחן/על השיש/איפה שיש לך מקום… כדי שזה יתקרר קצת)
לאחר מכן חתכי לקוביות בעזרת סכין וזהו, זה מוכן, לבריאות
20 תגובות
יאמיייי
פתאום הטלפון נראה לי טעים ..
🤩🤩🤩🤩
זה נראה ממש טוב, קראנצי כזה…
חחחחחחח לא הייתי בונה על לאכול פלאפון😆
תודה, אני שמחה☺️
תודה מלח, נראה טוב…🤪
יש לך כתיבה כיפית וזורמת ממש, עד כדי כך שכיף לקרוא מתכון!!
חחחח וואוו תודהה. איזו מחמאה!! אני ממש שמחה🤩☺️
לא חושבת ש2 ביצים m זה כמו ביצה אחת l
נכון, זה תלוי באיזה מתכון. יש פעמים שצריך להוסיף אם אין L, ולפעמים זה בסדר או שמספיק רק חלמון. (הצהוב של הביצה)
רק תבדקי שהביצים עולים עלייך 😜😜 חח
חחחחחחח.
לא ראיתי עליהם רגליים, אז לא נראלי😜
ואוו 😋
נראה טעים, פשוט ללקלק את האצבעותת
תודה מלחח 💖 על הרעיון והביצועע.
מתכון ברור, מובן וקל
אליפות.
חחח איזה כיףף. אני שמחהה. תודה🤩
אני מכירה את העוגה הזו,מכינה אותה כל שבועיים בערך
טעימה ברמות!!
תכפילו כמויות😜
אני מכירה את העוגה הזו,מכינה אותה כל שבועיים בערך
טעימה ברמות!!
תכפילו כמויות😜
חחח נכוןן.היא באמת טעימהה😋
תותחית
🤭😍
גאונייי חבל שרק פעם בשבוע
אני שמחה לשמוע☺️
זה בלוג שיתופי, כן?😜
תקשיבי אני לא יכולה כלכך לפרט מטעמים מובנים אבל גרמת לי לבכות
אני?? מה?? אופסיי.. סליחה, לא התכוונתי… מה גרם לך לבכות? טל תפרטי דברים אישיים על עצמך, תגידי רק מה הפריע לך ממני..
What???