אוקי מקווה שזה פוסט אחרון שלי בנושא. לא כי הנושא הזה לא חשוב, אלא כי פשוט התקווה שלי שלא תהיה לי בנושא הפתעה נוספת.
אז יש לי חברה שמגדירה את עצמה כרגישה לגזר, במקרים נדירים ממש היא גם אוכלת מאכלים עם גזר יצא לי לדבר איתה על הרגישות הזאת ומהר מאוד גיליתי שבמקרים מסויימים גם ריח יכול לעשות לה כל מיני תסמינים שזה סימן לאלרגיה דווקא די חמורה שיש סיכוי גבוה שבמידה והיא תאכל פעם הבאה גזר זה יכול ח"ו להגיע להתקף מסכן חיים.
יש לי חברה נוספת שהגדירה את עצמה כרגישה לחלב אם היא אוכלת חלב היא היתה מגדירה שמגיעים לה קצת כאבי ראש ונזלת עד שהיא לאט לאט קלטה שזה קורה לה יותר מדי פעמים וברמה גבוהה מדי.
אז בואו נדבר שנייה הגדרה מדעית מה זה אלרגיה. אלרגיה זהו מצב שבו הגוף מזהה חלבון כאויב ותוקף אותו למרות שאותו חלבון לא מסוכן לגוף. זאת ההגדרה שכוללת חלק לא קטן כנראה את רוב הבנות שאומרות שהם רגישות למשהו.
שתי רגישויות לאוכל שלא מוגדרות כאלרגיה ואני חושבת שהן יחידות זה: רגישות ללקטוז-קושי של הגוף לפרק את הלקטוז ורגישות לפול (רגישות לפול יכולה לסכן חיים).
לאלה שמגדירות את עצמן רגישות למזון- לא בקיאה באלרגיות שאינן למזון ולא רוצה להפחיד בנות שאלרגיות למשל לאבק או לפריחת הזית. אבל אלרגיה למזון (או אם תקראי לזה רגישות) אפילו בכמות קטנה ואפילו עם אכלת את המאכל 10 פעמים והוא עשה תופעה שלא מסכנת חיים יכול להיות שבפעם הבאה זה דווקא יסכן חיים! וזה משפט שהפעם אני אומרת לא בשביל עצמי כי אני נזהרת ונמנעת אלא דווקא בשביל כל אלה שעדין מגדירות את מה שהן חוות כרגישות. תיזהרו! ואתם יודעות מה הסיכוי אולי לא הכי גבוה שאלרגיה תסכן חיים אם היא לא סיכנה בעבר אבל הסבל הוא בלתי יתואר ויכול להיות שאתם גם לא מזהות תסמינים מסויימים כחלק מהאלרגיה כי יש כל כך הרבה סוגי תסמינים ואם החלטתם להמשיך לאכול וגם אם לא לכו לרופא אלרגיה לאלה שאם רגישות לחלב חשוב לעשות הפרדה בין רגישות ללקטוז לאלרגיה לחלב ובכללי כדי לקבל תרופות לטיפול בהתקפים קלים ומזרק לטיפול בהתקף מסכן חיים.
לאלה שמרגישות איזה תסמין לא ברור אחרי מאכל כלשהו – אכילה/מגע/ריח אם הוא לא תקין אחרי מאכל כלשהו זה איתות לשים לב ולבדוק האם הכל בסדר. כן כמובן שבצל שעושה דמעות זה לא בעיה אבל אם הוא גורם לכאבי בטן נניח זה סימן אזהרה. פלפל שחור שעושה אפצ'י זה לא בעיה אם מריחים אבל אם זה עושה נפיחות בפה זה סימן אזהרה. לכי לבדוק אצל רופא אלרגיה שבטוח הכל בסדר.
ועוד בקשה לשאר הבנות בקשה שאולי אמרתי בחצי מהפוסטים שלי. לא לזלזל! אתן מרגישות שאתן מבינות באלרגיות כי יש לכן חברה שבפעמים שאכלה נפלה על תסמין קטן, אתן חושבות שאתן מבינות כי זה כמו רגישות ללקטוז או אלרגיה לדברים שהם לא אוכל. זה יכול לסכן חיים וגם אם בד"כ זה לא מסכן חיים, אז זה בכללי לא רק קצת לא נעים אלא ממש לא נעים! אתם לא מבינות אפילו כמה לא נעים לבקש את ההתחשבות וכמה השאלות והתחקורים עושים את זה עוד יותר קשה. אז בבקשה אשמח שתוכלו להתחשב.
שיהיו לכולן בריאות, שמחה ואת כל החלומות שיש גם בלי שום אלרגיה.
אלרגית לעגבניות
נ.ב. אני לא רופאה, קצת חקרתי באינטרנט, באתרים מוסמכים של בתי רפואה וקופות חולים ולמדתי גם מהחיים (אלרגית למדי הרבה דברים) אבל בכללי אם יש שאלות אשמח שתשאלו ואני אענה אם יש לי תשובות.
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
5 תגובות
וואוו, חכמה!! פשיי👩⚕️
וואי את צודקת!!!
גם יש אלרגיה שמתפתחת באמצע החיים… זה לא רק מלידה
היושש
לא הבנתי, את מתכוונת לומר שרגישות יכולה להפוך לאלרגיה אם מתעלמים ממנה ואוכלים לפעמים?
אני רגישה ללקטוז, אבל סורייי זה קשההה אני ממש אוהבת חלבי! וכן אם יש משהו שווה אני אוכלת..🙈
יכול להיות שאם אני ימשיך לאכול חלבי מדי פעם זה יהפוך לאלרגיה?
לקטוז זה לא אלרגיה ולא קשור לאלרגיה. לדעתי ציינתי את זה, אולי פשוט לא מספיק ברור. אני לא יודעת מה בדיוק התופעות שיתכן ויתפתחו מרגישות ללקטוז אבל הסיכוי שלך להיות פתאום אלרגית לחלב הוא בדיוק כמו של כל בן אדם בריא שמעולם לא היה אלרגי לכלום שזה סיכוי ממש נמוך בפרט שאת כבר גדולה ב"ה (מעל גיל 4 הסיכוי לפתח אלרגיה לאוכל נמוך מאוד)
לקטוז זה בין הרגישויות לאוכל הבודדות שלא קשורות לאלרגיה והקטע שדווקא בארץ האלרגיה הנפוצה ביותר היא לחלב ולקטוז זה לדעתי הרגישות הנפוצה ביותר שהיא לא אלרגיה. ככה שבאמת זה קצת מבלבל ואולי לכן הסברתי את זה לא ברור