אלתור ומקוריות, זה הסוד במטבח:)
הרבה פעמים קורה שרוצים להכין משהו וכשפותחים את המקרר "אין שם כלום". כך קרה לי פעם ומה שראיתי במקרר היה רק כמה קישואים, ביצים, בצל והייתה גם פסטה במגירה.
ניסיתי לחשוב מה לעשות עם זה והנה המתכון של מה שעשיתי מזה:
(כמות לכ2-3 איש):
2 קישואים בינוניים
4 ביצים
בצל אחד
אפשר להוסיף עגבניה אם יש
כמון
מלח
שום
פסטה ל2-3 מנות
הכנה:
אם יש כירה אחת כדאי לבשל קודם את הפסטה.
– מרתיחים מים ומוסיפים מלח.
– אחרי הרתיחה מוסיפים את הפסטה ולבשל עד שיהיה מספיק רך.
– כשהפסטה מוכנה מוציאים מהמים לקערה, כדאי לשים קצת שמן שלא ידבק.
– עכשיו נתחיל עם ה"שקשוקה", את הבצל והשום חותכים קטן אבל שיראו חתיכות ומתחילים לטגן.
– כשזה חצי מטוגן מוסיפים קישואים מגורדים בפומפיה בינונית.
– כשכל התערובת הזו נראית מוכנה- בצבע זהבהב, מתבלים עם כמון מלח ואפשר גם טיפונת סויה אם אוהבים.
– אחרי ערבוב שופכים לשם את הביצים שלמות ומכסים עם מכסה. כשהביצים מוכנות מורידים מהאש.
– שמים בצלחת פסטה ומעליה ביצים עם הירקות.
לבריאות!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
4 תגובות
אני בדיוק אוכלת שקשוקה (:
מעניין אותי אם זה השם שלך .הראשי תבות ..חח ..סתם כי זה ממש השם שלי?
מגניבה את!
באלי לאכול…חחח:)