לכבוד ראש השנה הבא עלינו לטובה, הבאתי 3 רעיונות לקליעת חלות. וטיפ קטן לשמירת התפוחים שלא ישחירו
(יש לציין שמלח פצוע שלחה את המתכון לפני החג ואשמת האיחור היא של העורכת. סליחה ומחילה)
הכיני את _הבצק_ לפי המתכון שכתבתי באחד הפעמים. (אפשר גם עם מתכון אחר):
קלילנורי חלות
חלה בצורת תפוח עם הידיים תיצרי כדורים
תקעי במרכז מקל קינמון
,
והתפיחי רבע שעה להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה הברישי את החלות בביצה טרופה (מקושקשת כמו לחביתה)
= את לא חייבת להבריש, את יכולה לדלג על זה.
והניחי עלה דפנה
. והכניסי לתנור לפי המעלות והדקות שכתובות במתכון
(200 מעלות, 10 דקות) כדאי לעקוב
הכנת הסירופ-
אפשרות ראשונה (ופשוטה) לערבב בתוך כוס
כף דבש
כף מים
אפשרות שניה בתוך סיר על הגז הכניסי:
כוס סוכר
כוס מים
וערבבי טוב.
מיד שאת מוציאה את החלות מהתנור הברישי בסירופ.
חלה בצורת כתר יש לך שתי אפשרויות-
אחת
) את יכולה ליצור כדורים
קטנים ולחבר אותם לצורה עגולה.
אפשרות שניה
) לקלוע צמה רגילה ולחבר את הקצוות לעיגול.
*כדאי לקחת כלי כמו כוס או קערה קטנה ולמדוד את הגודל.
התפיחי למשך רבע שעה. אם את רוצה הברישי בביצה טרופה
ופזרי שומשום
והכניסי לתנור
מיד לאחר האפייה הברישי בסירופ כמו שכתוב קודם.
חלה בצורת רימון* תיצרי כדורים מהבצק
והתפיחי לרבע שעה
קחי חתיכה קטנה מהבצק שבקערה וגלגלי לכדור. עם המספריים חתכי קצת למעלה ותסדרי את הקצוות לצורת עלי כותרת. כל עלה חתכי עוד פעמיים ל-3 עלי כותרת. וסדרי קצת עם הידיים את העלים. ומחצי טיפה את האמצע.
(אני מקווה שהסברתי את זה טוב
)
הברישי את הכדור בביצה טרופה
והדביקי על הכדור את העלי הכותרת והברישי גם אותם
והכניסי לתנור
מיד אחר האפייה הברישי בסירופ לפי המתכון שכתבתי קודם.
כשהחלות הצטננו לגמריי לגמריי לגמריי, ללא טיפת חום, עטפי בניילון נצמד וסגרי בשקית אטומה (חשוב שהשקית תהייה סגורה לגמריי ולא פתוחה, אחרת תיכנס לחות והחלות לא יישמרו טוב) והקפיאי
* אפשרות להברשה לפני האפייה- להבריש בביצה טרופה
עם חצי כפית סוכר חום
וכפית אבקת נס קפה
(לקבלת צבע חום)
____________
שני טיפים שיעזרו לכם לשמור על התפוחים שלא ישחירו טיפ ראשון
בקערה שימי
כוס מים
כף מיץ לימון
חתכי את התפוחים לפרוסות והכניסי לקערה במשך 5 דקות
טיפ שני
להשרות את פרוסות התפוחים במשקה ספרייט, או משקה לימון מוגז אחר למשך 5 דקות
7 תגובות
עורכות היקרות!😍
זה נסלח, הכל בסדר😊 ואני מבינה, לנהל אתר בשימוש יומיומי זה ממש קשה, במיוחד שאין רווח גשמי על זה🫰🪙
וכשזה בא עם שילוב של החיים האישיים הפרטיים, טובים ופחות טובים, זה מוסיף על הקושי…
והכל משמיים, אתן לא אשמות, מלמעלה החליטו לעכב את זה. ובסך הכול מדובר בפוסט של מתכון, לא משהו דרמטי כזה כמו הצלת חיים😜🚑😂
תודה רבה לכולכן, חתימה טובה שנה טובה ומתוקה😍
מלח
אין מצבבבב שאני לא מכינה את החלות האלו שנה הבאה
אני יתזמן לי מייל עוד שנה עם המתכון הזה
מלח את מוכשרת
חחחח וואו, תודה. איזה מתק☺️😍
וואו!!! איזה יצירתי הצורות!
נראה טעיםםם
והסירופ בכלל. נציע את זה כאן : )
תודה על כל ההשקעה! ❤
תודה רבה. לקחתי את הרעיונות מהאינטרנט😉 חחחח תודה🤩☺️
אהבתי את הפוסט הזה מלח, אחלה רעיונות…!
כיף למשפחה שלך!
תודה רבה:)