מתכון לפינוק מפנק וקל להכנה
"יואו איך בא לי עכשיו משהו ט-ע-י-ם" הפרחתי משאלה לחלל האוויר.
פותחת את המקרר וסוגרת, וחוזר חלילה,
בתקווה שבאחד הפעמים תתגלה מולי עוגת קומות עם קרם שוקולד
מלאה בקישוטים טעימים. בריאות? עזבו עכשיו.
עכשיו בא לי משהו טעים ומ-פ-נ-ק!?
אז חיפשתי וחיפשתי את הפינוק המושלם,
והוא היה צריך להיות גם טעים (ברמות!)
גם קל להכנה ולא מורכב (משהו בסגנון של לערבב לשפוך ולאכול חח?)
וגם לא יותר מדי לא בריא (בכל זאת…?)
ומצאתי—
פנקייקים!! כן, העיגולים החומים המתוקים הללו,
נוטפי מייפל ודבש, פשוט לנגוס ולאכול!
אז את הפנקייקים הללו אני אוכלת עם דבש ויוגורט לבן והרי לנו פינוק מפונק.
מתכון? קדימה! (מצורפים סוגריים בריאים במיוחד?)
מרכיבים ל-10 פנקייקים בינונים:
1 כוס קמח לבן (או קמח מלא)
2 כפות סוכר (או סוכר חום)
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כפית שטוחה קינמון
1 שקית סוכר ווניל
1 ביצה
1 כוס חלב
1.5 כפות שמן
קורט מלח
אופן ההכנה:
ערבבו את המרכיבים הנ"ל לפי הסדר בקערה עד לקבלת מרקם די חלק
(אל תפחדו מגושים – זה בסדר)
חממו את המחבת על אש נמוכה ושימו שמן
בעזרת מצקת (אפשר גם כף) צקו את הכמות הרצויה למחבת, בערך גודל בינוני
אחרי שהפנקייק מתמלא בבועות, בערך דקה, הפכו אותו והמתינו עוד חצי דקה
ו– הפנקייק מוכן! עברו לפנקייק הבא.
(אפשר להשתמש במחבת גדולה וליצוק בכל פעם כמה פנקייקים)
אחרי שיש לכן ערימה מכובדת,
תוכלו להוסיף מה שאתן אוהבות, דבש, מייפל או סירופ שוקולד
ולאכול אותם ביחד עם יוגורט.
בהנאה!!
לכו עכשיו להכין!
זה קל, מפנק וטעים??
תכתבו בתגובות איך זה יצא…
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
15 תגובות
וואי איזה אלופהה
אני מתה על פנקייקים יש לי מתכון אחר אבל אני אנסה את שלך
ממליצה בחום לאכול עם מייפל אמיתי(הוא קצת יקר אבל שווה)
תודה ג'ינג'ית!?
ברור שמייפל אמיתי, זה עושה את כל הטעם!!?
יאמייי
אין על פנקייק? (זה פנקייק האימוג'י? הכי דומה שמצאתי;)
מותק אביבה?
תנקס ?
ובכן, נראה לי שזה האימוג'י…?
אלוקים, יש סיכוי אתה מצניח לי עכשיו פנקייק מהשמים?
שיהיה שמן כזה, וחםםם, ובלי הרבה שוקולד. לא בא לי מתוק מדי, ונמאס לי מחצ'קונים.
#בנאדם_מורעב_שלא_מסוגל_לקום_מהספה_אחרי_14_שעות _רצופות_של_עבודה_על_פרויקט
לגמרייי???
#ואי_ואי_כל_הכבוד_לך_לכי_לישון?
אני פחות בקטע של מדבח..
נשאל את אמא שלי אם בה לה להכין,
כי את האוכל שאני מכינה אני לא מעיזה לטעום, מפחיד אותי מידי
סבבה לגמרי?
ממליצה לך לנסות להכין דברים במטבח,
אפילו אם בהתחלה זה יהיה לא אכיל…?
חחחה בל תשחית..
אהמ אהמ…
נקודה למחשבה…???
סוכר חום לא יותר בריא מסוכר לבן, זה בעצם אותו דבר
את די צודקת,
אבל בכל זאת סוכר חום הוא קצת יותר טוב מסוכר לבן…
הקינמון קריטי?
בכלל לא.
הוא נותן קצת צבע וטעם, אבל הוא לא קריטי.
בהצלחה ובתיאבון!?
יאמיאמ תודה