עוגת שמרים שוקולד (קראנץ שוקולד) ב-5 דקות עבודה!
משתמשים בבצק שמרים קנוי מוכן ומה שנשאר זה למרוח את המילוי ולגלגל..
ולמשקיעות- מתכון לבצק שמרים על בסיס שמן
מצרכים (2 עוגות שמרים):
בצק שמרים מרודד קנוי (900 גרם) מופשר לילה במקרר
למילוי: ממרח שוקולד, כוס חלבה קצוצה (לא חובה)
*ביצה טרופה להברשת העוגה
אופן ההכנה:
-פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה, מרדדים בעזרת מערוך רידוד קל (הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס"מ) וחותכים באמצע לשני מלבנים שווים.
-מורחים בנדיבות ובאופן אחיד את ממרח השוקולד על הבצק ומעל מפזרים פירורי חלבה (אפשר לוותר).
-מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). -מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר.
-מכסים את התבניות במגבת יבשה ומתפיחים את הבצק במקום חמים בבית במשך כשעה וחצי-שעתיים.
-מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.
ולמי שבכל זאת רוצה להשקיע ולהכין בעצמו את הבצק…
מתכון לבצק שמרים על בסיס שמן:
חומרים לבצק שמרים (2 עוגות):
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם) או חצי שקית שמרים טריים בגרגירים (25 גרם)
שליש כוס (66 ג') סוכר לבן
שקית (10 ג') סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר)
2 ביצים
3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים-חמימים
שליש כוס (66 ג') שמן
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
-מערבבים בקערה (עם כף) את הקמח עם השמרים, סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים את הביצים, המים ומערבים כדקה. מוסיפים את השמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. בעזרת הידיים לשים את התערובת במשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (במקום ללוש- ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה).
-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ' החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי , עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ.
-מורחים בנדיבות ובאופן אחיד את ממרח השוקולד על הבצק ומעל מפזרים פירורי חלבה אם רוצים.
-מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר.
-מכסים את התבניות במגבת יבשה ומתפיחים את הבצק במקום חמים בבית במשך 40 דקות עד שעה.
-מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.
בתיאבון
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
2 תגובות
בצק שמרים קנוי??
יש דבר כזה?
ואגב תודה על המתכון…?
איזה מתכון מגרה??
תודה!