פבלובה (השם המקורי, כן כן)
ליום הולדת, קינוח, חלבי פרווה, וסתם שמתחשק 😉
עוגה מיוחדת ומהממת שאוכלים כל המשפחה ביחד ישר מהעוגה?
אוקי אז לפני המתכון קצת תקציר… ?
אני ומטבח ?.
כשאני עצבנית/ מתוחה/ אנרגטית/ שמשעמם לי וגם סתם שמתחשק, תמיד אני במטבח.
וכשלא, אני אכתוב לכן עוד מתכונים;)
האמת שזה מתכון שבשבילי קל ומהיר ממש, מקווה שגם מי שלא נכנסת למטבח כל כך הרבה ורוצה עוגה מהממת מהממת מהממת, תצליח בקלות:)
אם באמת מעניים אתכן כל הקטע של האפייה, תגיבו ואני אעלה עוד מתכונים והסברים (וגם כמה המצאות שהמצאתי במשך הזמן..;)
אז מה צריך?
לבסיס:
*4 חלבונים
*כוס סוכר
*2 כפות קרונפלור
* כף חומץ (ואל תוותרו! זה יוצר מרקם מרשמלו מבפנים?יאמיי)
במיקסר, במהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ – 2 דקות, עד לקבלת קצף רך ויציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ – 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים לקערה את הקורנפלור ואת החומץ וממשיכים להקציף, במהירות איטית ורק עד שהתערבב עם הקצף.
מעבירים את הקצף לתבנית תנור עם נייר אפייה (בערימה).
עם לקקן, באמצע ה'ערימה' עושים מן בור די גדול. ( ?זה מה שמצאתי הכי קרוב במראה;), רק שהחור הוא אטום בלמטה בעוגה שלנו..)
מכניסים לתנור 120 מעלות לשעה ועשרים. מכבים את התנור ומשאירים בפנים להצטנן לגמרייי! הקטע כאן, זה שהעוגה הולכת כאן לא משורטט בכוונה.. באסה שאי אפשר להעלות תמונה:(
למילוי: (שהוא בעצם קצפת)
חלבי-
*שמנת מתוקה
*3 כפות פודינג ווניל
* רבע כוס חלב
פרווה-
*קצפת צימחית (ריץ')
*3 כפות אבקת סוכר
מקציפים את כל החומרים עד שיש לנו קצבת יציבה.
מקשטים בפירות חתוכים/ שוקולדים.
נשמע מסובך אבל- אחד הדברים!!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
11 תגובות
דיי פבלובה?
אכלתי פעם אחת, ראיתי סרטונים
וכל פעם שניסיתי להכין יצא מחריד
ננסה את זה ונעדכן:)
תודה!?
יאמיי?
יווו, נשמע ממש מגניב!!!
אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפו"א או שזה לא יעבוד?
היי, אפשר בקמח רגיל, מן הסתם גם בקמח תפו"א
הצלחותתת ?
וואו
נשמע מגניב ברמותת
חפשתי באינטרנט כדי להבין מזה אמור לצאת לי??
ונראה עוד יותר מגניב
הלכתי להכין בייי
(לא באמת?)
(אבל באיזהו שלב בחיים אני מנסה אתזה. חותמת לך)
וואו
נשמע מגניבב ברמותת
חפשתי באינטרנט להבין מזה אמור לצאת לי בכלל??
ונראה עוד יותר מגניבב
הלכתי להכיןן בייי
(לא באמת?)
(אבל באיזהו שלב בחיים אני מכינה אתזה. חותמת לךך)
(בכלל שאני ומטבח חברים יופיי רק שפשוט לא הולך לי להכנס אליו..)
(וסליחה באמת על כמות הסוגריים;))
אוףף למה זה נשלח באמצע כל הזמן??
?
יאללה מחכה לשמוע שהכנת ויצאה אחלה;)
יאוו זה אחד הטעימים.
באחריות.
כל מי שלא טעמה/הכינה-הפסידה!
נשמע באמת פצצה
מבחינת הטעם וגם ההשקעה.
למי יש כוח?
איזה חמודה את שאת משתפת במתכון :))
(ואגב בטח כיף למשפחה לעצבן אותך מדי פעם… שווה להם ??)
אני גם מאד אוהבת לבשל, בלנ"ד שומרת את המתכון!!
נשמע מושלם, תודה:)