עם טיפ מעולה שמתאים לכל מתכון של סופגניות
יוצא בערך 35 סופגניות קטנות וטעימות:)
חומרים:
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן (630 ג')
1 שקית שמרים טריים (50 ג') או 2 כפות שמרים יבשים.
0.5 כוס סוכר לבן (100 ג')
4 ביצים (גודל L)
1 כף תמצית וניל
3 כפית ברנדי או רום
1 כפית מלח
0.25 כוס שמן (50 ג')
0.25 כוס מים (60 ג')
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
מה שאת רוצה:)
אפשר ריבת תות, ריבת חלב, ריבת אוכמניות, ממרח שוקולד, או תכלס כל דבר טעים שיכול להכנס במזרק;)
לקישוט:
השמים הם הגבול!
אפשר את הקלאסי של אבקת סוכר או סוכריות צבעוניות, ואפשר את כל סוגי הקרמים והקישוטים:)
אופן ההכנה:
1.שמים במערבל עם וו לישה את כל חומרי הבצק חוץ ממים ושמן. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (זה בסדר;) ).
2.מכסים ומשהים שעה במקרר.
3.הטיפ המובטח- גוזרים נייר אפיה לריבועים קטנים (בגודל פתקי ממו), מניחים על מגש ומשמנים אותם. עליהם נניח את הבצק (בהמשך, זה יעזור לשמור על הצורה היפה של הסופגניה:) ).
4.מכדררים 35 חתיכות מהבצק בגודל כדורי פינג פונג, ומניחים כל כדור על חתיכת נייר אפיה.
5.מתפיחים לפחות שעה.
6.מחממים שמן בסיר רחב (לפחות 3 ס"מ עומק). על מנת לבדוק את טמפרטורת השמן מכניסים כף עץ, וכאשר נוצרות בועות סביב הכף, סימן שהשמן חם.
7.מרימים את הסופגניה עם הנייר שעליו היא מונחת, והופכים בעדינות לתוך השמן. הנייר ייפרד תוך מספר שניות, והסופגניה תשאר עגולה ויפה:)
8.מטגנים דקה מכל צד, עד להזהבה (הופכים באמצעות שתי כפות).
9.מניחים את הסופגניות החמודות על גבי נייר סופג ומזריקים מיד את המילוי.
10.ועכשיו סוף סוף הגענו לשלט של הקישוט:)
השלב הכי נחמד של הכנת הסופגניה!! תהני!!
חנוכה שמח!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.