מתכון לנישנוש

summer_icon_06

מתכון בריא? שתפו!
את גם בדיאטה ויש לך נשנוש טעים בטירוף ובריא?
בואי תשתפי אותנו!! ?
 

יש לך איזה שהוא ממתק טעים/ שייק/ משהו בריא וטעים לשתף את המתכון?

אני מאמינה שיש עוד כאלו בדיאטה ואין מה לנשנש כשרעבים?

נשמח מאוד שתשתפי את המתכוןןן?‍♀️
אם יש לך מתכון תשתפי?

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
קורים ניסים/סיפור חנוכה קצר
58

סתיו

"אנחנו רק רצינו ללכת למסיבת חנוכה…" היא לוחשת שטופת דמעות לחל...
החיים האלו....
חיתוכי-אייקונים-ריבועים2_50

מיקי

תגידו, מה הייעוד שלנו בחיים האלה??? מה התפקיד שלנו בעולם? מרגיש לי שהחיים האל...
newEmotionIcon_36

פוטר ירוק

היא לא שבר כלי היא רק ילדה עייפה וכבדים לה כל הכלים שבארגז אז היא מניחה ולא א...
אני באתי לפרוק
icon_66

פורקת

וואוו איזה שבת נדירה היה לי שבת חוויתית נדירה ברמות שבת עם חברות שבת של חופשה...
אח שלי הכי אחי!!
25

אני 😉

סתם ככה, כשיוצא לי לחשוב עליו. סתם ככה, כשהגעגוע מתפרץ מאליו. אליו. אל האח שא...
אני והים😍
86

A little girl❤️

שמש שוקעת. כמוני. שוקעת. הגלים סוערים. כמוני. סוערת. קור מקפיא. כמו הלב שלי. ...
רוצה לשמוע על המפגש בין רבי נחמן מברסלב עם בעל התניא? ומה רבי נחמן אמר עליו? כנסי!
48

שמחה

פניו של רבי נחמן היו מועדות לבקר אצל הצדיק רבי שניאור זלמן מלאדי בעל התניא. מ...
יומני ה☕ במה 1
קפה קופץ

קפוצינו אמריקאי ☕

קולולולולוללוולולולולולולולו במה אחת נפתחה 👏👏👏👏👏 ו……… התחלת...
פוסטים חדשים
קורים ניסים/סיפור חנוכה קצר
58

סתיו

"אנחנו רק רצינו ללכת למסיבת חנוכה…" היא לוחשת שטופת דמעות לחל...
החיים האלו....
חיתוכי-אייקונים-ריבועים2_50

מיקי

תגידו, מה הייעוד שלנו בחיים האלה??? מה התפקיד שלנו בעולם? מרגיש לי שהחיים האל...
newEmotionIcon_36

פוטר ירוק

היא לא שבר כלי היא רק ילדה עייפה וכבדים לה כל הכלים שבארגז אז היא מניחה ולא א...
אני באתי לפרוק
icon_66

פורקת

וואוו איזה שבת נדירה היה לי שבת חוויתית נדירה ברמות שבת עם חברות שבת של חופשה...
אח שלי הכי אחי!!
25

אני 😉

סתם ככה, כשיוצא לי לחשוב עליו. סתם ככה, כשהגעגוע מתפרץ מאליו. אליו. אל האח שא...
אני והים😍
86

A little girl❤️

שמש שוקעת. כמוני. שוקעת. הגלים סוערים. כמוני. סוערת. קור מקפיא. כמו הלב שלי. ...
רוצה לשמוע על המפגש בין רבי נחמן מברסלב עם בעל התניא? ומה רבי נחמן אמר עליו? כנסי!
48

שמחה

פניו של רבי נחמן היו מועדות לבקר אצל הצדיק רבי שניאור זלמן מלאדי בעל התניא. מ...
יומני ה☕ במה 1
קפה קופץ

קפוצינו אמריקאי ☕

קולולולולוללוולולולולולולולו במה אחת נפתחה 👏👏👏👏👏 ו……… התחלת...

24 תגובות

  1. בעיקרון פירות
    אם מדברת על שייק, לא צריך מתכון. אני פשוט זורקת כל פרי שנראה לי- תמר, נקטרינה, תפוח, בננה, מלון וכו וכו, מוסיפה גם קרח, מים עד חצי מהכמות וזהו. ממש טעים ובריא?
    אולי פריכיות.. יש של כוסמת וכל מיני

    1. מלון זה באמת טוב וטעים אבל הוא לא כל כך בריא עם פירות אחרים (גם אבטיח אגב)
      עדיף לאכול כל אחד בנפרד..
      רק בריאות❤

  2. • אפשר לשים בנינג'ה (בלנדר כזה לשייקים) פירות יער קפואים, חלב/יוגורט, אפשר גם קרח – וזה יוצא ממש טעים=)
    • אשכולית – לחצות ל2, לעשות חיתוכים עם סכין ולזלול עם כפית.
    • קיווי – לחצות ל2 ולאכול עם כפית:)
    • מיץ תפוזים סחוט טרי.
    • שוקו חם מחלב ושוקולד מריר (אפשר להוסיף מקל קינמון) – לא הכי דיאטטי אבל נראה לי עדיף על דברים אחרים…
    • סלט פירות.
    • מה שאני מכינה לנשנוש – סלט ירקות!!! עם כל מיני ירקות קצוצים, גבינה בולגרית, קרוטונים ושמ"ז זה מדהים! אם רוצים לדלל בקלוריות, אני מניחה שאפשר לוותר על השמן, וגם על הקרוטונים והגבינה. זה עדיין טעים (עם לימון כמובן!) אפשר להוסיף ביצה, טונה (במי מלח!) ושעועית מקופסת שימורים.
    בהצלחה❤

  3. חותכים בטטות לפרוסות דקיקות, מערבבים עם שמן זית ומלח, מסדרים בתבנית- שכבה אחת! עושים בתנור על החום הכי גבוה, רבע שעה. יוצא קריספי וטעים אש! (לא הכי בריא שיש כי בטטה זה פחמימה וגם יש שמן.. אבל יותר טוב משוקולד ?)

  4. שוקולד מריר טעיםםםם בטעם קוקוס ב2 דקות הכנה!!
    3 מצרכים-
    שמן קוקוס, אבקת קקאו וסילאן
    הקקאו צריך להיות פי 2 משאר החומרים, אנחנו בד"כ עושים כוס שמן, כוס סילאן ו2 כוסות קקאו.
    שופכים את החומרים לשקית הקפאה (כדאי שהיא תהיה בתוך עוד שקית) וממיסים במים רותחים, חשוב מאוד לבדוק שאין גושים.
    זה אמור להיות קרמי.. לוקחים 4 ניירות אפיה, שופכים על אחד חצי מהכמות, מכסים עם השני ומורחים את השוקולד שתהיה שכבה דקה,
    כנ"ל עם 2 הניירות אפיה שנשארים.
    מקפלים אותם בזהירות ומכניסים למקפיא לרבע שעה בערך, אח"כ מוציאים, מקלפים את הנייר אפיה וחותכים לקוביות (אפשר עם הידיים.. לא צריך להיות סימטרי)
    מחזירים למקפיא וכשמתחשק משהו טעים מוציאים קוביה מהמקפיא?

  5. יואוו בול בשביליי
    יאללה בנות תביאו רעיונותתת
    יאני מנסה לשמור כל הזמן ולא תמיד מצליחה כי אני לא אוהבת כלום ??
    יאללה פליז תביאו מתכוניםם
    תודה לכולם

  6. היי!
    זה השם שלי כאן
    אני מעלה פוסטים ברמה אחרת וסגנון אחר.
    את השלישית שגונבת לי אותו ואני לא בקטע להחליף אותו.
    תודה.

  7. היי
    הכנתי בדיוק מקודם…
    מתכון לחטיף פיצפוצי אורז טעיםםם וממכר
    200 גר' שוקולד מריר
    כוס ממרח חמאת בוטנים טבעית
    5 כוסות פיצפוצי אורז מלא
    להמיס את השוקולד והממרח יחד ולערבב עם הפיצפוצי אורז.
    להניח על נייר אפיה בתוך תבנית בינונית. לשטח ולהכניס למקפיא ל20 דק עד שקפוא.
    להוציא מהמקפיא לחתוך לכל צורה שתרצו.
    לבריאות והצלחה!!!
    ואם תרצו שאעשה בלוג של מתכונים כי יש לי הרבה בתור אחת שמטורפתתתת על המטבח.
    אז אשמח שתעדכנו…

    1. אוי אני מכורה לחטיף הזההה
      חחח זה ממש לא בריאא (אם את כמוני שטוחנת תבנית שלמה??)
      ובטח ובטח ובטח שאני רוצה בלוגגג
      אל תחכי פה לעוד בנות שיבקשו יאללה פשוט תתחיליייי??

  8. שיוו שאני רעבה עכשיו!!
    בקושי אכלתי היום כי לא היה לי תאבון ועכשיו כבר ציחצחתי שיניים ואין לי כל לצחצח שוב??

  9. כןן כשאני רעבה ובאלי לעשות משו מהר וטעים (גם בריא;) אני עושה:
    2 בננות
    1 או 2 כוסות קוקוס טחון
    מערבבת ועושה כדורים, מסדרת בתבנית, תנור לכמה דקות עד שיקבלו קצת צבע… אפשר גם לשים שוקולד מומס מעל או שוקולד חתוך בתוך..
    אולי לא נשמע הכי הכי אבל אני ממששששששש אוהבת!!

  10. כדורי קוקוס:
    200 גרם פתיתי קוקוס טחון
    3/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
    1/2 כוס סוכר קוקוס
    כפית תמצית וניל טבעית

    הכנה:
    בקערה מערבבים את כל החומרים לעיסה פירורית
    מחכים 10 דקות כדי שהתערובת תתייבש מעט ותהיה קלה יותר לעבודה..
    מגלגלים כדורים קטנים, מהדקים היטב ומגלגלים בפתיתי קוקוס..
    חשוב להדק היטב את התערובת הפירורית לכדי יצירת כדור מוצק.
    גיוון: להוסיף 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס..

    קרקרים:
    חצי כוס (70 ג') קמח כוסמין

    חצי כוס (50 ג') קוואקר דק

    שליש כוס (45 ג') שומשום

    כף (8 ג') קצח (לא חובה)

    רבע כוס גרעיני חמניה

    כפית שטוחה (5 ג') מלח

    רבע כפית שטוחה פלפל שחור

    3 כפות (24 ג') שמן זית

    1 כוס (240 מ"ל) מים

    מערבבים הכל ושמים בתבנית תנור על 170 מעלות בערך 40 דקות עד שמזהיב, באמצע האפיה חותכים לריבועים עם גלגלת.

    כדורי תמרים:
    12 תמרים מסוג מג'הול מגולענים (250 ג')

    2 כוסות שקדים או אגוזי מלך טבעיים (180 ג') *מומלץ לשלב

    2 כפיות אבקת קקאו

    2 כפות שמן קוקוס מומס

    שליש כפית אבקת קינמון (לא חובה)

    *קוקוס לציפוי

    מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה.

    -בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-2.5 ס"מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים).

    -מגלגלים כל כדור בקוקוס ומניחים בצלחת. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

    -ענבים קפואים
    -ארטיקים מפירות טחונים (למשל אבטיח עם חלב סויה ומים)
    -גלידת בננה: מצרכים
    מתכון בסיס לגלידה
    4 בננות פרוסות קפואות
    2 כפות חלב או משקה שיבולת שועל
    תוספות לגלידת שוקו בננה
    2 כפות קקאו איכותי
    50 גרם שוקולד מריר מומס
    תוספות לגלידת בננה, טחינה ושוקולד
    2 כפות קקאו איכותי
    1 כף טחינה גולמית
    הוראות הכנה
    מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר.

    טוחנים את הבננות בפולסים. בהתחלה מתקבלים פרורים, בעזרת לקקן מגרדים את הדפנות וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.

    מגישים מיד או מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בפריזר.

    -פרוזן יוגורט (פירות טחונים עם יוגורט)
    -אגוזים ושקדים טבעיים
    -גרנולה ביתית (יש מתכונים באינטרנט בשפע) ללא סוכר
    -מעדן ביתי:
    יוגורט טבעי 3% שומן – גביע (150 גרם)
    אבקת קקאו – 2 כפיות שטוחות – סה"כ (6 גרם)
    תמר – מג`הול – יחידה (17 גרם), גדול.
    מים – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל)
    אגוזי מלך טבעיים – כפית (7 גרם), קצוצים גס.
    ברנפלקס אדמה ללא סוכר – 5 גרם, כפית – מרוסק גס.

    1. חותכים את התמר לחתיכות קטנות ומניחים בקערה עם המים. מחממים במיקרו כחצי דקה ומערבבים – מתקבל רסק מתוק וחלק (כדאי להקפיד לבחור תמר עסיסי).
    2. מניחים לתערובת להתקרר כ- 2 דקות. מוסיפים יוגורט וקקאו ומערבבים היטב. מתקבל מעדן עשיר וחלק. רצוי לקרר במקרר לפחות 5 דקות.
    3. מפזרים מעל כפית אגוזים קצוצים וכפית ברנפלקס מרוסק.

    -עוגיות שיבולת שועל ביתיות (יש מתכונים בשפע)
    -חטיף שיבולת שועל:
    לחמם תנור ל- 150 מעלות.
    2. לערבב את הקוואקר והאגוזים ולקלות במחבת או בתנור (בערך 20 עד 30 דקות, להיזהר לא לשרוף). לקרר ולכבות את התנור.
    3. להמיס בסיר את החמאה, הדבש והסוכר, להביא לרתיחה, לבשל על אש בינונית 2-3 דקות עד לקבלת עיסה סמיכה מעט ולכבות את האש.
    4. להוסיף מיד לסיר את הקוואקר והאגוזים, הקוקוס, השומשום, זרעי הפשתן והחמוציות, כל פעם להוסיף כמות קטנה ולערבב עד שכל התערובת מתאחדת.
    5. לשפוך לתוך תבנית, להדק ולהכניס למקרר לקירור.
    6. בהגשה לחתוך בסכין לפרוסות ולהגיש.

    -חטיף פצפוצי אורז
    פצפוצי אורז מלא – 4 כוסות – סה"כ (112 גרם)
    טחינה גולמית – 8 כפות – סה"כ (120 גרם)
    דבש – 8 כפות – סה"כ (176 גרם)
    תמצית וניל – כפית (5 מ"ל)
    1. בסיר רחב על להבה נמוכה להמיס את הטחינה הגולמית, הדבש ותמצית הוניל (כ- 2-3 דקות).
    2. להסיר מהאש, להוסיף בהדרגה את פצפוצי האורז ולערבב עד
    שהפצפוצים ייספגו בתוך הטחינה (כדקה-שתיים).
    3. להעביר את התערובת לתבנית פיירקס מרובעת, להדק וליישר לסירוגין.
    4. לשמור בהקפאה עד להגשה (צריך להיות כל הזמן במקפיא). לפני ההגשה להוציא מההקפאה, לחכות 5 דקות כדי לחתוך בקלות קוביות
    -חטיף בוטנים/שומשום ביתי- לערבב דבש ושמן במחבת ולחמם ולהוסיף את הבוטנים או השמושום ואז לערבב ולשטח בתבנית, להקפיא ולחתוך לקוביות
    -עוגיות עבאדי ביתיות מקמח מלא

  11. היי אני ממש אוהבת מוזלי ושייקים, הם טעימים, בריאים וסופר משביעים.
    אין להם ממש מתכון אבל אני אגיד לך מה אני שמה בכללי.
    מוזלי – יוגורט, קוואקר, פירות חתוכים (תפוח, שזיף, אפרסק, נקטרינה, בננה… מה שיש) אגוזי מלך אני ממש אוהבת, גרעיני חמניה וסילאן.
    שייק – זה עף אצלנו ולכן אנחנו קונים פירות קפואים חתוכים לקוביות. מנגו, בננה, תמר, תותים, אננס, ואז חלב/יוגורט/מים. אני אוהבת לא עם הרבה נוזלים ואז זה יוצא כמו גלידה כזה… אפשר להוסיף עוד פירות לא קפואים אם יש לך כוח לחתוך?
    לבריאות?

  12. וואי אלופוווות?
    אני מוסיפה עוד רעיון בתקווה שמישי תראה—
    אסאיי (לא ידעת איך כותבים אבל טעים ברמווווות) – שמים בשייק עם בננה+ משו נוזלי (חלב, מיץ אננס, או מים) ואז שמים מעל גרנולה ופירות וקוקוס.. יאמיייי (אם אין אסאיי פשוט שמים פרות קפואים אחרים) וזה לא שייק זה SMOOTHIE (חח אין לי מושג איך אומרים בעיברית?)
    ועוד משו- חותכים בננה לפרוסות ומכניסים למקפיא, שזה קופא, מוציאים ומזגזגים למעלה עם שוקולד וחמאת בוטנים?
    ואחרון- מכניסים למעבד מזון תמרים וקוקוס ושקדים ואגוזים וחמאת בוטנים (לא חייב הכל), עושים כדורים ומזגזגים מעל עם חמאת בוטנים\ מגלגלים בקוקוס??
    מקווה שעזרתי?‍??‍?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות