כשמתחשק לך להשקיע ולעשות חם בלב:)
יוצא בערך 6 מנות (וזה כמובן תלוי בכמה זה מבחינתך מנה;) )
מצרכים:
100 ג' חמאה
500 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להשתמש גם ב250 מל שמנת מתוקה ועוד 250 מל קרם בישול או שמנת לבישול, או לחילופין- להמיר בכוס מים נוספת)
1 בצל גדול קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/ קצוצות גס
סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/ קצוצות גס- למשקיעניות(אם אין,אפשר להשתמש בשתי סלסלאות של שמפיניון)
4 שיני שום קצוצות
7 כוסות מים רותחים
כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)
3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים)
כף שטוחה מלח,
חצי כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל עם החמאה עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוזגים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבים קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות.(בשלב זה יש אפשרות לטחון עם מוט בלנדר את הפטריות כך שעדיין ישארו חתיכות. אני וויתרתי על זה ויצא מוצלח).
-מוסיפים שמנת מתוקה או שמנת לבישול. את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלנו את המרק במשך כ-20 דקות מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.
הערות:
*מי שמעדיף מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים. אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.
*במקום אבקת מרק פטריות אפשר להשתמש בפטריות מיובשות שמוסיפות המון טעם (לדוג' מסוג מאי-טאקי, שי-טאקי, פורצ'יני וכו'). הן ארוזות בתוך שקית וניתן להשיג אותן בסופר. בדר"כ שקית מכילה 20 גרם. איך להשתמש בהן? מעבירים את הפטריות המיובשות לקערה ומוסיפים מים רותחים באופן שיכסה אותן. משאירים למשך 20 דקות. מוציאים את הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למרק יחד עם הפטריות הטריות. את מי ההשריה שומרים! הם מכילים טעם רב ומוסיפים אותם למרק כחלק מהנוזלים (יש להשלים מים רותחים עד ל-7 כוסות).
*אם מוותרים על אבקת המרק יש להוסיף עוד כחצי כפית מלח (בנוסף לכפית), עדיף לטעום לפני ולהוסיף רק לפי הצורך.
*את הפטריות ניתן לחתוך איך שרוצים. אני קצצתי סלסילה אחת ואת השניה חתתי לפרוסות דקות.
*ניתן לעשות את המרק פרווה על ידי המרה של החמאה בכף שמן זית ואת השמנת בכוס מים על כל מיכל.
אני הכנתי את המרק עם חמאה , מיכל שמנת מתוקה ומיכל קרם בישול כי זה מה שהיה לי. אפשר כמובן לשים שמנת לבישול במקום ולשחק ביניהם לפי איך שאוהבים את הטעם-שמנת מתוקה יותר מתקתק;) ניתן גם להמיר רק כוס אחת של מים-זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ"ל.
לבריאות!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.