נוסטלגיה מהארכיון שלנו – מס' 5
מעצבן אותי שקשה לי (פורסם לראשונה: כ״ט בתמוז תשע״ח)
ממש ממש קשה לי להגיד חת"ת. לא מסתדרת עם זה…
אז אני רוב הזמן מדלגת על זה… מה זה אומר עלי..??
—
זה אומר עליך המון! זה אומר עליך שאת בן אדם! כן כן , כמו ששמעת בן אדם ? . אם עדיין חשבת שאת מלאך אז ברוכה הבאה למועדון בני האדם.
בעולם שלנו , בני האדם, יש קשיים ואתגרים, בניגוד למלאכים שם לא קיימים המושגים האלה .
בני האדם נקראים "מהלכים" ואילו המלאכים נקראים "עומדים". המלאכים נמצאים כל הזמן בסטטוס קבוע , אצלם אין עליות או ירידות , אצלם אין מצבי רוח ואצלם אין ניסיונות והם בשונה מאתנו לא יכולים להתקדם לשום מקום.
אנחנו בני האדם נמצאים בעולם גשמי, ומורכב לפעמים ,בו יש ניסיון בעניין כזה או קושי בעניין אחר אבל בשונה מהמלאכים אנחנו בעלי בחירה חופשית ויכולים לבחור. הניסיון מקדם אותי למקום גבוה יותר.
למה קשה לך?
יכול להיות שקשה לך להגיד חת"ת כי את לא מרגישה שזה מספיק חשוב. מאוד הגיוני שתמיד דיברו איתך על אמירת חת"ת אבל אף פעם לא הסבירו לך מה עומד מאחורי זה.
תעני לעצמך רגע – למה הרבי ביקש שנלמד חת"ת כל יום? אם התשובה שקופצת לך בראש היא 'אין לי מושג' אז אופס… זה הזמן להפעיל את השכל, ולהבין למה. בספר חת"ת מיד אחרי התניא, יש הסברים. קחי לך זמן לקרוא את זה.
אבל לא תמיד השכל מספיק! ואני לגמרי מבינה את הרגשתך, באמת לומר חת"ת זה לא קל! במיוחד בימים האלו שאת עייפה ורק רוצה להירגע ובדיוק היום החומש הוא חמש דפים לפחות… ויש לך עוד מיליון דברים לעשות. יש עוד עניין חשוב…
כל העניין הוא להתרגל
אבל אני כן יכולה לומר לך יקרה, שאמירת חת"ת היא הרגל – כמו כל דבר אחר. הרגל זה דבר שפשוט צריך לפתח. וכשאנחנו עושים משהו שוב ושוב – המוח שלנו מתרגל לזה וכשאנחנו שוכחים לעשות הוא מיד שולח לנו גירוי שחסר לו משו..
למשל, כמה פעמים שכחת בבוקר לצחצח שינים? לא הרבה, ואולי אף פעם, נכון? כשעושים פעולה שוב ושוב היא נהיית טבע שני והרבה פחות קשה לנו לעשות אותו.
ברור שהיום כשאת מצחצחת שינים את לא סובלת אלא נהנת מהתחושה של אחרי..
תזכרי בעצמך בגיל שש או שבע. כשצחצחת שינים רק כי אמא שלך הכריחה אותך.
אותו דבר – ללמוד חת"ת צריך להתרגל. ואם זה חשוב לך בהתחלה תתאמצי קצת ואז בהמשך יום אחד תגלי שאת לא יכולה בלי… ואת אפילו נהנית מזה.
עוד נקודה
כדי לפתח הרגלים – חוץ מלחזור על הפעולה שוב ושוב צריך גם להתחיל לעשות אותו לאט ובהדרגה. יכול להיות כשהתחלת ללמוד חת"ת קפצת למשו גבוה למשהו שאת עדיין לא שם. קשה להתרגל בבת אחת להגיד הכל.
טיפים לאמירת חת"ת:
1 אין הכול או כלום! יש קצת שממשיך ומתקדם!
התחילי באמירת קצת מכל חלק: קחי על עצמך לומר אני הייתי ממליצה לך לומר, 4 שורות תניא , 3 פסוקי מהחומש עם רש"י ו2 פרקי תהילים וזהו!! כן, שמעת נכון – זה מה שאת אומרת ולא יותר מזה ! את יכולה אפילו להגביל את זה לזמן מסוים אבל העיקר שתגידי ותתמידי בכך.
לחילופין את יכולה להחליט להתחיל באמירת חלק מן החת"ת שקל לך יותר איתו והתמקדי רק בו . לדוגמא התחילי באמירת חומש או תהילים עד שתרגישי שאת יכולה לומר יותר.
תדעי שכל מאמץ קטן שאת עושה את יוצרת לעצמך אט אט הרגל פנימי בנפש, כמו שהרבי אומר שכמה פעולות קטנות הופכות לבסוף למשהו גדול.
על הקצת הזה אל תוותרי בשום אופן. בהדרגה הוסיפי רק כשתרגישי שאת באמת יכולה לומר יותר. יכול להיות שזה ייקח זמן, אבל באיזשהו שלב, תרגישי שאת יכולה יותר ואז תוסיפי עוד קצת…
2. לשמוח עם מה שאת כן אומרת –
במקום להרגיש רע על הלא, את יכולה גם לצ'פר את עצמך במילים על מה שאת כן משיגה כמו לומר לעצמך "איך אני שמחה שהתגברתי", " אני מרגישה שיש לי את הכוחות לזה " ואולי אפילו לפנק את עצמך במשו שיעשה לך טוב על הלב.
3. להצמיד את החת"ת לפעולה אחרת-
את יכולה גם להחליט שתמיד לפני התפילה את אומרת תניא או אחרי התפילה את אומרת תהילים , לפי ההרגשה שלך .
הענין הזה של להצמיד את החת"ת לתפילה או למהלך היום שלך יכול לעזור לך להתמיד עד שהלימוד יהיה חלק
אני יכולה לומר על עצמי לך שלא היה לי קל להתמיד עם אמירת החת"ת אבל שהתחלתי להרגיל את עצמי ללמוד תניא לפני התפילה ולומר תהילים החת"ת השתלב במהלך היום וראיתי שאני מצליחה להתמיד עם זה לאורך זמן ובהמשך זה הפך לחלק ממני.
4. בשביל מה יש חברות???
קחי איתך חברה למסע הזה.. ביחד תמיד קל יותר
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
תגובה אחת
תודה