תמיד בשיעורי תניא מדברים על משמעות, מטרה…
אז מה המשמעות שלי בחיים?
אני כל היום רק לומדת!! יש מבחני כניסה, הכתבות, מבחנים..
ללמוד? זו המשמעות?!
שלום לך שותפה שמחפשת משמעות!
שאלה מהממת, כנראה גם את כזו, כיף לשמוע שאת מחפשת משמעות ואכפת לך ממה שקורה איתך ושאת מחפשת מה שמעבר לחיים השגרתיים שלך.
שאלת מה המשמעות שלך עכשיו שאת תלמידה.
חשבתי על זה שהרבה מאתנו יכולות לשאול את עצמן מה המשמעות שלהן עכשיו: אימא צעירה שעסוקה כל היום בכביסות ובטיטולים. אבא שעובד רוב היום, אישה מבוגרת בבית אבות…
האמת היא שמשמעות ועבודת ה' היא מושג רחב שמקיף את כל תחומי וזמני חיינו. משמעות היא מילה שנשמעת אמנם גדולה אבל באמת היא לא, היא מורכבת מהמון חלקים קטנים שהמטרה הסופית היא להשלים את הייעוד האישי. אבל כדי להגיע למילוי התפקיד של הנשמה – יש המון דברים קטנים בדרך שחלק מהם עושים בכלים גשמיים.
למה לנו ללמוד
בעיני, התקופה של התיכון היא זמן מאוד חשוב בעיצוב של האישיות, ברכישת כלים שונים שיעזרו לך למצב את עצמך במקום טוב יותר בעתיד. הזמן הזה הוא יסוד חשוב לעתיד. נכון, לא כל מה שאת לומדת חשוב לחיים וסביר להניח שאת לא תזכרי עוד עשר שנים את רוב מה שלמדת. אבל כן תזכרי את ההבנות, את החוויה את הגדילה.
מה שבטוח הוא שאת מרוויחה שני דברים, שחשובים מאוד אם מדברים על משמעות:
א. השתדלות בדרך העולם – הלימודים הם בהחלט שלב בחיים שפותח דלתות אח"כ לעבודה שתבחרי בה, כך ש..כן, זה הזמן ללמוד ולהשקיע בזה. אח"כ לעשות השלמות זה הרבה יותר קשה. כך יהיה לך יותר ידע, ותהיי מוכנה לעשייה משמעותית. וחלק מזה עובר רוב הפעמים דרך למידת מקצוע.
ב. כל התכונות שנרכשות בדרך סופר חשובות: יש ערך מאוד גדול בעמל ויגיעה. ואם את אחת כזו שהלימודים לא נשלפים לה מהשרוול ואת צריכה להשקיע עבור מבחן – דעי שיש כאן ערך עוד יותר גדול. נולדנו לעולם לעמול בו, לא לנוח. להתאמץ. ואם עכשיו בגילך את רוכשת מיומנויות של למידה, פיתוח הזיכרון, סבלנות, ישיבה ארוכה מול ספרים, בדיקה עצמית, סיכום וכתיבה, דיוק בתשובות לשאלות ועוד ועוד-
ועוד לא התחלנו להזכיר את הצד החברתי…
תני מעצמך מרץ, חום וחיות
אז התפקיד שלך הוא להיות תלמידה, אבל תסכימי איתי שאת מן הסתם לא עסוקה כל הזמן בללמוד, נכון?
יש לך עוד תפקידים: חסידה, אחות, בת, אולי מדריכה, חברה, מוזיקאית (או כל תחביב אחר שיש לך). שימי לב שהמשמעות נמצאת גם בתפקידים האלו , לעשות אותם טוב ולחבר את העשייה שלך לקדושה. בטח יוצא לך גם לפעמים לעזור בבית, ליצור, לחלום חלומות, לנסות מתכונים, להשקיע באחים הקטנים, לצאת למבצעים, מקווה בשבילך שיש לך זמן למשחק וכיף ויציאות עם חברות.
כדי להבין יותר מה התפקידים שלך – מציעה לך לרשום אותם בדף ולראות איך בכל אחד מהם את מוסיפה: מדייקת, משדרגת, מחברת את התפקיד שלך לה'.
אם אחרי כתיבת התפקידים את עדיין מרגישה שאין לך מספיק מקומות בחיים שאת תורמת מעצמך ומרגישה משמעותית, תחשבי איך את יכולה למצוא משהו כזה. בכיתה, בבית, עם חברות, בקהילה.. זה לא חייב להיות דווקא דברים גדולים.
במכתב של הרבי לי' שבט – יום ההילולא הראשון של הרבי הריי"צ, הרבי כותב שאחד ממנהגי יום ההילולא- למי שמתאים לזה- הוא לבקר במקומות כינוסי הנוער החרדי (ושאינו חרדי), לבאר להם אודות האמונה שהרבי (הריי"צ) מאמין בהם, ועל המרץ, חום וחיות שיש בהם – שהם מסגולות הנוער.
מעודדת אותך שתמצאי מקומות שמתאימים לך ושתוכלי להוציא בהם את המרץ, חום וחיות שיש בך.. לעודד אנשים אחרים, לעשות דברים שאת אוהבת כמו שכתבתי קודם ו..גם ללמוד:) בידיעה שהמשמעות נמצאת בתוך הדברים האלה.
בהצלחה רבה (:
איתך בדרך, חיה
chaya@shutafotbaderech.co.il
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
3 תגובות
ללמוד זה רק כלי. כלי שיצא מפרופורציות בדורות האחרונים, וכנראה יחזירו אותו למצבו הקדום בדורות הבאים. ריצ'רד ללמוד זו לא מטרה
ואו אני חשה כעת הזדהות עמוקההה
אהבתי את התשובה! תודה לשואלת ולעונה!!
בדיוק יצא לי לחשוב על השאלה הזו לאחרונה…
ודי פתרת אותה ?