משהי יכולה להסביר לי את כל העניין של כוס שניה ושלישית בשבת?? כל הקטע של איך מכינים קפה/תה/שוקו/ כל משקה חם אחר בשבת?
אני ממש מסתבכת ואין לי את מי לשאול..
תודה מראש!!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
11 תגובות
בשבת : את לוקחת כוס אחת שמה בה מים חמים ומשם שופכת לכוס שניה .. ובכוס השניה הזאת את שמה את כל המרכיבים לקפה/שוקו שאת מכינה.
מצטרפת לשאלתך…
היי, אני כותבת לך לפי מנהג הספרדים אז אם אתם לא נוהגים ככה זה בעיה…
העברה בין כוסות זה כדאי שלא ייווצר מצב שאנחנו מבשלות, לכן דבר שהוא כבר מבושל כמו קפה ושוקו לא צריך להעביר לכלי שני ואפשר לשפוך מים חמים ישר מהמיחם
תה לעומת זאת עובר תהליך כלשהו(ויש כאלה שנהגים זאת גם בנס קפה וסוכר) ולכן צריך קודם כול לשפוך מהמיחם מים חמים לכוס ריקה ולהעביר אותם לתוך כוס שבתוכה התה.
יש כאלה שמחמירים ויש כאלה שמקלים אז אני לא יודעת כמה עזרתי…
בהצלחהה
אממ
חח איכשהו אחת ולתמיד קפץ לי השיר של ישי ריבו ??
מה שאני יודת זה שיש קטע של מלאכת בישול שכשמים תאבקה או משו
אז שלא יבשל ישירות..
וגם אסור להעביר לכוס רטובה כדי שהמים לא יחממו את הטיפות..
בנושא של הרטובה אז לידע כללי ברגע שאת לא מצליחה לשפוך מים מהכוס גם אם רואים כזה טיפות על הכוס זה כבר לא נקרא בישול
דבר ראשון זה תלוי מאיפה את לוקחת את המים החמים, אם זה ממיחם (או כל כלי אחר שהוא בעצמו חימם את המים) זה נחשב כלי ראשון. אבל אם זה תרמוס (או כל כלי אחר שלא הוא בעצמו חימם את המים) זה נקרא כלי שני.
בשביל להכניס תיוון/קפה/סוכר/קקאו/משהו אחר למים החמים צריך שהם יהיו בכלי שלישי כדי שלא יקרא שבישלת אותם (סתומרת שמהכלי שחימם את המים העברת אותם לעוד כלי (או כוס) ואז לכוס שלתוכה את שופכת את הקפה או כל דבר אחר) אז תלוי, אם את משתמשת בתרמוס או דומיו את לא צריכה לעשות עוד כלום אבל אם את שופכת את המים ממיחם או דומיו את צריכה לשפוך קודם לכוס סתם ורק את לכוס ה"סופית"
שאלת רב.
המיחם נקרא כלי ראשון
את לוקחת סתם כוס בתור כלי שני
והכוס שאת רוצה לשתות ממנה זה הכלי השלישי.
פשוט מעבירה מהמיחם לכוס וזוב לכוס:)
פשוט לגמרי!!
ושוב
למנהג אשכנזים:
אם את למשל רוצה לשתות כוס קפה,
פושט לוקחת כוס *יבשה* ואליה את מוזגת מים מהמיחם.
המיחם הוא הכלי הראשון והכוס – כלי שני.
אח"כ את מעבירה את המים החמים מהכלי השני אל עוד כוס, היא הכלי השלישי והאחרון.
אל תוך הכלי השלישי את מוסיפה את כפית הקפה,הסוכר, החלב וכו’ וכו’ , מערבבת אם בא לך ו… בתאבון!!!
כל העניין של הכלי ראשון שני ואז שלישי הוא שבעצם לא יווצר מצב של מלאכת בישול בשבת.
אגב בעניין הזה יש מנהגים שונים, אז כדאי שתבררי לפי העדה שלך איך לעשות את זה, אבל העקרון הוא אותו עקרון והבסיס זהה.
נ.ב.
יש אנשים (ומשפחתי בינהים) שבשבת לא מכינים תה ישר מתוך השקיקון. אז לפני שבת אנחנו מכינים תמצית מהרבה שקיות ובשבת מי שרוצה תה יכול למזוג אל תוך הכלי השלישי קצת מהתמצית וזה טועם אותו דבר:)
המון הצלחה וכל הכבוד!
נ.ב.ב.
מומלץ שיהיה לך רב לשאול אותו כל שאלה מעשית. וגם אם זה לא בהישג ידך, יש קו הלכה לשאלת כל שאלה… אני פחות ממליצה לשאול באתר שאלות של הלכה למעשה כי אחרי הכל אנחנו בנות עשרה פה ובלי שום סמיכה רבנית או משהו בסגנון ויכולות לצאת הרבה טעויות.
באהבה
❤
סתם תזכורת;) אף אחת מהבנות כאן לא פוסקת הלכה..
יש את "סמס לרב"/"קו לרב" או "מוקד הלכה חב"ד".
פרטים של סמס לרב: https://smslarav.co.il/
מוקד הלכה חב"ד: https://www.d-card.me/moked-h/
בהצלחה!!
ושבת שלום:)