מולטיטסקינג
אוקי, תדמייני רגע שיעור בכיתה המורה מקריאה שמות ואת תוך כדי הקראה מפטפטת עם החברה שלידך מעתיקה משהו שלא הספקת בשיעור למחברת ואז את נזכרת להכניס את ספר מתמטיקה לתיק ותוך כדי את פתאום נזכרת שעוד לא שלחת הודעה למפקדת שאיתך שצריך להכין פעילות צ"ה.
אז מה זה מולטיטסקינג?
מולטי – הרבה טסקינג – משימות. שזה אומר עבודה על כמה משימות בו זמנית ממש וכמובן שכולנו שואלות זה דבר טוב? זה עוזר?
אז בואו נזכיר לכן שיש משימות שחייבים בשבילן משהו שאולי תגדירו אותו מולטיטסקינג. שחיה למשל, את צריכה לעשות תוך כדי בשחיה תנועות גם עם הידיים וגם עם הרגליים, תנועות שונות ותוך כדי גם לנשום ובכל זאת זאת הדרך הכי יעילה לשחות. לעומת זאת, כשאת נכנסת לשיעור בזום ותוך כדי מתכתבת, בסופו של דבר כנראה שלא ממש הקשבת לשיעור אז… כנראה זה היה פחות יעיל…
מה הנקודה?
לכל אחד מאיתנו יש סכמה בראש שמחברת בין פעולות ומקשרת אותם לפעולה אחת, כשהפעולות מתחברות בראש בתור פעולה אחת אז מעולה! זה נקרא מבחינתך שאת עושה רק פעולה אחת, יש כאלה שיותר נח להן לסכם תוך כדי שיעור וזה מרכז אותן ויש כאלה שפחות מהסיבה שיש כאלה שהסכמה הזאת מסתדרת אצלהן טוב ויש כאלה שפחות.
אבל יש משימות שלא קשורות בינהן, ברגע שהמשימות הן כאלה תהיי בטוחה שאם את לא מכמה אחוזים בודדים בעולם כנראה שלא תצליחי לעשות את הפעולות בו זמנית. בפרט מול המסך הבעיה גוברת כמו שכולכן יודעות, כל רגע קופץ משהו וכל שניה זה מסיח ממנו את הדעת
עשו ניסוי מחקרי וניסו לראות האם אנשים יהיו מסוגלים בו זמנית גם לשמוע מספר ולומר את המספר העוקב לו וגם לראות נקודת אור ולהצביע עליה תוך כדי, הרוב המוחלט של האנשים לא צלחו את הניסוי.
אז חפרתי וחפרתי…
תכל'ס כמה טיפים:
1. מודעות – קודם כל עכשיו שאנחנו מבינות את הענין כדאי פשוט לשים לב ולהתרחק כמה שאפשר.
2. הרחקת מסיחי דעת במשימות מורכבות – כשעושים משימות מורכבות, כמו הכנת קטע לימוד, ש"ב או לימוד למבחן ואפילו לעיתים סידור החדר מומלץ ממש להרחיק הסחות דעת.
3. צמצום התראות ופיתויים – לצמצם הסחות דעת כמו יותר מדי כרטיסיות פתוחות במחשב או צפצופים על הודעות. מומלץ ממש להוריד תוסף לכרום block&focus, בזמן שאת מול המחשב מקשיבה למשהו וכדו' זה עוזר ממש – הוא פשוט חוסם לך את האפשרות להיכנס לאתרים שאת לא רוצה.
4. ארגון פינת העבודה שלנו – לארגן את השולחן עליו אנחנו מכינות אוכל או לומדות או אפילו סתם משלימות את הפסיפס של אחו"ת, בצורה כזאת שלא יהיה עליו עומס, דברים שלא עובדים עליהם עכשיו פשוט לא צריכים להיות שם.
והכי חשוב שאת עושה משהו – תהיי בזה עד הסוף ואם ממש מעניין אותך דבר מלכות פנחס מדבר ממש על כל הענין של זה שבמה שמונחים צריך להיות עד הסוף! מוזמנת ללמוד:)
מקווה שעזרתי, בהצלחה!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
5 תגובות
אי אי אי, כמה נכון, כמה לא פשוט…
תכלס, כל הפתרונות נמצאים בחסידות. צריך להיות פנימי ואז יש הצלחה בזמן והכל מסתדר.
אהבתי, מאוד.
וקראתי כמעט הכל!!! שאני תמיד מדלגת על דברים צפופים/ ארוכים/הסברים
זה אומר שאת כותבת מאוד יפה וקולח
יפה.
לגזור ולשמור:)
יפה. אהבתי
אה ו.. הפסיפס של אחות.. חח רק אני עשיתי איזה שלוש שורות והתייאשתי? חח
חחח…
את האמת אני בתשעה באב ישבתי עליו קצת יש לי איזה 10 שורות שעשיתי נראה לי. אולי קצת יותר.