ברוכות הבאות לבלוג המתכונים השיתופי שלכן (קרדיט למלח פצוע על הרעיון).
המתכונים יתפרסמו אי"ה מידי יום שלישי, אם תשלחו כמובן. למשל השבוע יש כבר עוד 3 מתכונים שמחכים ולכן עלה מתכון גם ביום שני.
יש לך מתכון מעולה שניסית והצלחת? רוצה לשתף אותנו? שלחי אותו למייל המערכת: postimshutafot@gmail.com
ואנחנו נפרסם אותו בשמך.
אפשר ורצוי גם לצרף תמונה 😍
טעים להכירפשטידת קישואים
קטגוריהברכת אדמה, פרווה, אפייה, תוספות
חתכי לקוביות:
בצל
2 שיני שום קטנים
(טיפ לקילוף שן שום- חתכי את השן בשני הקצוות שלה, עם כף היד תלחצי קלות על השן באמצע, ותראי שהקליפה הופרדה מהשן
)
חממי 2 כפות שמן
במחבת, וטגני בה את הבצל כ 2 – 3 דקות על אש נמוכה. (כשמטגנים בצל חשוב שיהיה יותר שמן ממה ששמים בדרך כלל, ושהאש תהיה נמוכה, אחרת הבצל נשרף.
חשוב גם לערבב כל הזמן ולהשגיח)
הוסיפי את השום וטגני עוד 2 דקות.
גרדי בפומפייה:
3 קישואים בגודל בינוני
1 תפוח אדמה בגודל בינוני
סחטי עם הידיים את הירקות כדי להוציא נוזלים ותוסיפי אותם לקערה יחד עם הבצל.
הוסיפי לקערה:
2 ביצים
5 כפות קמח
½ כפית א. אפייה
½ כפית ועוד קצת מלח
פלפל שחור גרוס
וערבבי לעיסה אחידה.
(בלילה של פשטידה צריכה להיות בערך נוזלית, אז אם את רואה שהיא יבשה או שהיא לא נוזלית כמו שצריך תוסיפי ביצה
או שתיים- לפי העין. אם את לא בטוחה, תתייעצי עם מישהו שהכין פעם לפי העין שלו.)
צקי לתוך תבנית עם נייר אפייה, והכניסי לתנור ב180 מעלות, למשך 50 דקות
וזהו, מוכן. שיהיה לבריאות. שתפי בתגובות איך יצא לך
10 תגובות
זה ממש טעיםםםם..
לא הכנתי. אבל יצא לאמא שלי להכין כמה פעמים.
💜💜💜
חחח תודהה 🤩
כבר חשבתי שאף אחת לא ראתה…
כנראה כולם רצו להכין. חחחח חכי חכי
חחחחח. תודה😍
אני רואה שהפוסטים האחרונים בערך אותם מספר תגובות… כנראה כולם עסוקים או משהו😅
חחח כע. עכשיו שאני מסתכלת על זה בצום…קשה…
אוהבת פשטידותתתת
חחח כן.. אני מכירה כאלו שזה עוזר להם בצום לראות תמונות של אוכל… אני דווקא לא😅
כן, זה טעים😋
שיהיה בעז"ה צום קל ומועיל😍
מלח
גן אם אני לא אוהבתקישואים אני יאהב את זה?
אני פוחדת להגיד לך תשובה מפורטת ולטעות🤭
אין לזה טעם מודגש של קישואים.
אח שלי ממש לא אוהב קישואים והוא אהב את הפשטידה
יאמייי😋😋
זה נראה טעים ממש!!!
חחח תודהה🤩😋