עוגת גבינה
בנות שאוהבות אפייה
אני מאוד אוהבת לאפות
לפני שנה בערך מצאתי עוגת גבינה ממש מוצלחת !!
מאתר של ניקי אוכל עושים באהבה (אתר מומלץ)
בהתחלה כשעשיתי את העוגה היא היתה יוצאת טוב אבל פעם אחת היא התחילה לצנוח ומאז כל עוגת גבינה אפויה שאני עושה צונחת……
ניסיתי לשמן את התבנית, לשים אבקת אפייה אפילו שלו כתוב במתכון, בקיצור כלום לא עזר:( מצורף המתכון החצי מוצלח
ולמי שיש עצה בשבילי אני ממש אשמח למה אני רוצה להכין עוגת גבינה טובה לשבועות
תודה רבה מראש
חני
תבנית קוטר 22
מרכיבים:
2 ביצים גדולות
200 ג' סוכר (כוס)
400 ג' שמנת חמוצה
500 ג' גבינה לבנה
כף אבקת אינסטנט וניל
3 כפות קמח רגיל
הכנות:
1. לפני שמתחילים לקחת טטרה / חולצה נקייה לשפוך את הגבינה במרכז לסגור לשק קטן ולתלות מעל הכיור לפחות לשעתיים,(לא חובה אני עושה בלי) אפשרות נוספת להניח את השק בתוך מסננת ולתת לה הגבהה קטנה כדי שהנוזלים יוכלו לצאת.
2. לחמם תנור ל 230 מעלות.
3. לטרוף / מקציף ידני את הביצים והסוכר כדקה להוסיף את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה יש נוזלים בחלק העליון תשפכו אותם החוצה ותוסיפו לגבינה, להקציף (ידני) עד שהכל אחיד, להוסיף את הקמח והווניל ולהקציף לעיסה אחידה.
4. להניח על תחתית התנור פיירקס עם מים רותחים.
5. להעביר לתבנית משומנת לאפות כ 10 – 15 דקות, להנמיך ל 150 מעלות ולאפות עוד כ 30 דקות, האמצע מעט נע והעוגה יציבה.
*6. לקרר כמה שעות, אפשר לגרד שוקולד חלב מעל לא חובה.
כדאי לדעת ש…
הגובה של העוגה זה גובה הבלילה שהיא נכנסה לתנור, ניתן להכין שלושה ימים מראש ולשמור במקרר, מומלץ להכין יום קודם זה רק עושה טוב לעוגה.
בהצלחה !!!
ואשמח אם למשהיא יש עזרה..
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
19 תגובות
היי יקרה, גמאני ממשש אוהבת לאפות?
אני אישית לא אוהבת עוגות גבינה אפויות, אבל במשפחה שלי כן מכינים הרבה פעמים, והבנתי שאם פותחים את התנור (אפילו כדי סדק צר) זה ממש גורם לעוגה לצנוח. קיצר העוגה צריכה שהתנור יהיה סגור לגמריי עד שהיא יוצאת.
אולי זה קשור לזה??
בהצלחה רבה, תשתפי אם יצא טוב הפעם?
בנוסף צריך לתת לעוגה להתקרר בתנור (שהוא כבוי!) לאחר שהיא גומרת בו את האפיה.
כשהוא כבוי וסגור!
תודה על זהה
מקווה שזה יעזור לי
שומרת#
לא אוהבת עוגות גבינה??
אפשר מתכון של עוגת קפה?????
*עוגת קפה* קלה קלה וטעימה?
כוס שמן
2 כוסות סוכר
4 ביצים
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
1 אבקת אפיה
3/4 כוס מים חמים
1/4 כוס נסקפה
מערבבים סוכר עם שמן. מוסיפים ביצים וסוכר וניל.
מוסיפים קמח, קקאו.
מערבבים בכוס נסקםה עם מים חמים ומוסיפים לבלילה.
מוסיפים אבקת אפיה (רק אחרי המים החמים והקפה! עליתי על זה ששמים את האבקת אפיה בסוף בגלל טעות, פעם שכחתי לשים אבקתי אפיה, ונזכרתי רק אחרי ששפכתי כבר תמים החמים, קיצר שמתי ובאותה פעם העוגה יצאה גבוהה ולא נפלה, בדקתי את זה עוד כמה פעמים ומסתבר שזה עובד).
אופים כארבעים דקות על 180 מעלות.
טנקיוווווו
עוזר לי מאוד!!
בכיף.
ניסית לעשות חום בהתחלה גבוה עד שפנים העוגה שחום, ואז להנמיך את החום ליחסית נמוך ולאפות עוד?
כי ברעיון זה מה שגורם לעוגה לעלות ישר.
אה וגם לשמן את התבנית. אבל לא סתם לשמן. לעשות שיכבה לבנה של חמאה ממש!!!
בהצלחההה
לא פנים העוגה. פני העוגה
תודה רבה !!!!!
????????????????????????
לא בטוחה שזה יעזור גם לעוגה הזו אבל מה שתמיד עוזר לעוגת הגבינה האפויה שאני תמיד מכינה-
לא לפתוח את התנור בכלל בכלל כל זמן שהעוגה בתוכו וגם אחרי שהעוגה נאפת להשאיר אותה עוד הרבה זמן בתנור עד שתתקרר לגמרי (אפילו לילה שלם)
כשהעוגה מוכנה, תנסי לכבות את התנור ולהשאיר אותו פתוח בלי להוציא אותה. חכי שיעבור החום בתנור ואז תוציאי
לא קראתי את המתכון כי אין לי תוכניות להכנת עוגת גבינה..
אבל לגבי מה שכתבת על עוגה שצונחת, ממה שאני למדתי מנסיון בהכנת עוגות זה שעוגה שצונחת או לא זה כמובן דיוק בכמויות, ו- ערבוב במידה נכונה בדיוק. צריך לערבב במקסר היטב כדי שכללל החומרים יהיו מעורבבים ולא יהיה אף חלק שלא יהיה מעורבב אבל גם לא לערבב את זה למידי הרבה זמן כי אז זה מאבד מהאווריריות והכל צונח בתנור…
אז מייד אחרי שאת רואה שזה מעורבב מספיק – תפסיקי לערבב ותכניסי לתנור, בלי פוביה שמא זה עדיין לא מעורבב כמו שצריך 🙂
מקווה שהייתי לעזר…
(חִיחִי פאדיחות אם בגלל שלא קראתי את המתכון אני ייראה אח"כ שמה שכתבתי בכלל לא היה רלוונטי כי במתכון לא מערבבים בכלל או לוידעת מה ??)
תודה רבה לכל העצות !!!!
????????❤❤❤
אני ינסה אותם בעז"ה בפעם הבאה שאני יכין
ואשמח שתשפו מתכונים
אחשב שולחת לאתר מתכון של עוגיות אלפחורס שזה יעלה מומלץ לנסות!!!!!!!!!!
תודה ברה לכולכם!!!!
????????????????????????????????
ו/או ישלי מתכון לעוגת גבינה נדירההה
חחחח גמני מתה על לאפות??
שימי בקערה של המיקסר:
6 חלבונים
תתחילי להקציף בהדרגה ותוסיפי כוס סוכר
לבינתיים בקערה אחרת שימי
6 חלמונים
750 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר
חבילת פודינג וניל קטנה
ארבע כפות קורנפלור
ולטרוף
כשהקצף במיקסר מתחיל להתיצב אבל לא מידי קשה תעצרי את המיקסר תוסיפי את מה שהיה בקערה עם החלמונים ותערבבי על ההכי נמוך
לשים בתבנית משומנת עדיף עם ביסקויטים טבולים בחלב למטה זה גורם לעוגה להישאר יציבה
אני מידי פעם לוקחת קצת מהבלילה ושמה ממרח נוגט מומס ועושה מין דוגמה של שיש כזה
אמאאאאאא שזה יוצא נדירררררר
שמה על 240 מעלות ל10 דקות בדיוק!!!!!
מורידה ל150 לחמישים דקות
לא פותחת את התנור לכלוםםםםם רק אחרי שעתיים שלוש בערך
העוגה לא תתייבש בתוך התנור?
לא
והיא אחת הנדירותתת
אם מישי ניסתה זה באמת מתכון מטריףף??