עוגת גבינה
בנות שאוהבות אפייה
אני מאוד אוהבת לאפות
לפני שנה בערך מצאתי עוגת גבינה ממש מוצלחת !!
מאתר של ניקי אוכל עושים באהבה (אתר מומלץ)
בהתחלה כשעשיתי את העוגה היא היתה יוצאת טוב אבל פעם אחת היא התחילה לצנוח ומאז כל עוגת גבינה אפויה שאני עושה צונחת……
ניסיתי לשמן את התבנית, לשים אבקת אפייה אפילו שלו כתוב במתכון, בקיצור כלום לא עזר:( מצורף המתכון החצי מוצלח
ולמי שיש עצה בשבילי אני ממש אשמח למה אני רוצה להכין עוגת גבינה טובה לשבועות
תודה רבה מראש
חני

 

תבנית קוטר 22

מרכיבים:
2 ביצים גדולות
200 ג' סוכר (כוס)
400 ג' שמנת חמוצה
500 ג' גבינה לבנה
כף אבקת אינסטנט וניל
3 כפות קמח רגיל

הכנות:
1. לפני שמתחילים לקחת טטרה / חולצה נקייה לשפוך את הגבינה במרכז לסגור לשק קטן ולתלות מעל הכיור לפחות לשעתיים,(לא חובה אני עושה בלי) אפשרות נוספת להניח את השק בתוך מסננת ולתת לה הגבהה קטנה כדי שהנוזלים יוכלו לצאת.
2. לחמם תנור ל 230 מעלות.

3. לטרוף / מקציף ידני את הביצים והסוכר כדקה להוסיף את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה יש נוזלים בחלק העליון תשפכו אותם החוצה ותוסיפו לגבינה, להקציף (ידני) עד שהכל אחיד, להוסיף את הקמח והווניל ולהקציף לעיסה אחידה.

4. להניח על תחתית התנור פיירקס עם מים רותחים.

5. להעביר לתבנית משומנת לאפות כ 10 – 15 דקות, להנמיך ל 150 מעלות ולאפות עוד כ 30 דקות, האמצע מעט נע והעוגה יציבה.

*6. לקרר כמה שעות, אפשר לגרד שוקולד חלב מעל לא חובה.

כדאי לדעת ש…
הגובה של העוגה זה גובה הבלילה שהיא נכנסה לתנור, ניתן להכין שלושה ימים מראש ולשמור במקרר, מומלץ להכין יום קודם זה רק עושה טוב לעוגה.
בהצלחה !!!
ואשמח אם למשהיא יש עזרה..

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
דיאלוג 🤔🤓
ציפור

שמחה

שני הקולות שבאו מן הספסל האחורי באוטובוס היו נרגשים: -יכולנו להיות גדולים- אמ...
תזכורת קטנה..🩷
15

ירוקה:)

השם תגביה אותי עוד, אני רוצה לגבוה". ככה הייתי מתפללת, מבקשת. בקשה אחת, ...
newEmotionIcon_21

מהדורה מוגבלת

ההבנה הזאת שכל השירים, המשפטים החזקים, המילים היפות, שיכלו להוריד לי דמעות. ש...
תווי מכחול /4
new-emotion-icons_36

סימה א.

פרק ד': אופיר הלכה, ועל אף שאין ילד נוסף היום שצריך לבקר בקליניקה, עדנה נותרת...
בחיים. לא.
newEmotionIcon_22

מאטי

לא מפריע לי כלום כמעט. מאז שדיברתי טיפה, ויצא לי שטף. במקום לשתוק הקאתי מילים...
אהבה ללא אינטרס
72

מושקי

אישה ניגשה לרבי ושאלה אותו, רבי. זה ממש קשה לי, שאני מסתכלת על אנשים, על חברי...
להשיג את השעון...
icon_set_3_48

נחלה

בערב יום העצמאות, שחררו אותנו, ילדות כיתה ד'. בשעה בערך-12:30. אז עלינו על הה...
כי תשרי זה מהות
72

באה בשלום

והנה ממש כמו בסיפורים המונית מתקרבת ל770 עומדת ולא מעכלת שאני כאן סווענסווענט...
פוסטים חדשים
יֵשׁ, אִם. טוֹוֶה.
פרח

עיניים של ים

יֵשׁ דְּבָרִים שֶׁמַּרְגִּיעַ לִרְאוֹת, אִם אַתְּ רְגוּעָה. יֵשׁ דְּבָרִים שׁ...
להפוך למישהי שאת לא
newEmotionIcon_22

הלוואי ולא

כאב זה להפוך למישו שאתה לא? ואנחנו הבעיה כשאין פיתרון? לזכור על מה נלחמים בשב...
נשימה.
24

שולינקה

הִבַּטְתָּ אֶל הָאֹפֶק הֵם שָׁמְעוּ אוֹתְךָ: נוֹשֶׁמֶת, נוֹשֶׁמֶת. הִתְקָרַבְ...
חברות, אני, והאתר
חיתוכי-אייקונים-ריבועים_38

אנוכי:)

יש לי כמה שאלות: 1- יש לך משתמש נוסף באתר שבו את משתפת? 2- חברות שלך יודעות א...
מקום לפרוק_3
167192224363a7824363fb6

ניילונית

היי שותפות! זה בדיוק המקום שלכן לפרוק:) והפעם בסגנון קצת יותר קליל, כסףף שפכו...
ממלכה לחיים 61
newEmotionIcon_03_48

רעואל

"כאשר עומדים מול אויב הרוצה לראות את דמך ודם עמך נספגים באדמה – אי...
newEmotionIcon_03_54

מישהי

מתי חברות טובה נקראת קשר בריא ומתי היא חוצה את הגבול?
ככה?
167192228263a7826a5c514

LOVE

לא נראלי שכל לב שבור הוא לב טוב אבל כל לב טוב הוא שבור..?

19 תגובות

  1. היי יקרה, גמאני ממשש אוהבת לאפות?
    אני אישית לא אוהבת עוגות גבינה אפויות, אבל במשפחה שלי כן מכינים הרבה פעמים, והבנתי שאם פותחים את התנור (אפילו כדי סדק צר) זה ממש גורם לעוגה לצנוח. קיצר העוגה צריכה שהתנור יהיה סגור לגמריי עד שהיא יוצאת.
    אולי זה קשור לזה??
    בהצלחה רבה, תשתפי אם יצא טוב הפעם?

    1. *עוגת קפה* קלה קלה וטעימה?
      כוס שמן
      2 כוסות סוכר
      4 ביצים
      2 סוכר וניל
      2 כוסות קמח
      1/4 כוס קקאו
      1 אבקת אפיה
      3/4 כוס מים חמים
      1/4 כוס נסקפה

      מערבבים סוכר עם שמן. מוסיפים ביצים וסוכר וניל.
      מוסיפים קמח, קקאו.
      מערבבים בכוס נסקםה עם מים חמים ומוסיפים לבלילה.
      מוסיפים אבקת אפיה (רק אחרי המים החמים והקפה! עליתי על זה ששמים את האבקת אפיה בסוף בגלל טעות, פעם שכחתי לשים אבקתי אפיה, ונזכרתי רק אחרי ששפכתי כבר תמים החמים, קיצר שמתי ובאותה פעם העוגה יצאה גבוהה ולא נפלה, בדקתי את זה עוד כמה פעמים ומסתבר שזה עובד).
      אופים כארבעים דקות על 180 מעלות.

  2. ניסית לעשות חום בהתחלה גבוה עד שפנים העוגה שחום, ואז להנמיך את החום ליחסית נמוך ולאפות עוד?
    כי ברעיון זה מה שגורם לעוגה לעלות ישר.
    אה וגם לשמן את התבנית. אבל לא סתם לשמן. לעשות שיכבה לבנה של חמאה ממש!!!
    בהצלחההה

  3. לא בטוחה שזה יעזור גם לעוגה הזו אבל מה שתמיד עוזר לעוגת הגבינה האפויה שאני תמיד מכינה-
    לא לפתוח את התנור בכלל בכלל כל זמן שהעוגה בתוכו וגם אחרי שהעוגה נאפת להשאיר אותה עוד הרבה זמן בתנור עד שתתקרר לגמרי (אפילו לילה שלם)

  4. כשהעוגה מוכנה, תנסי לכבות את התנור ולהשאיר אותו פתוח בלי להוציא אותה. חכי שיעבור החום בתנור ואז תוציאי

  5. לא קראתי את המתכון כי אין לי תוכניות להכנת עוגת גבינה..
    אבל לגבי מה שכתבת על עוגה שצונחת, ממה שאני למדתי מנסיון בהכנת עוגות זה שעוגה שצונחת או לא זה כמובן דיוק בכמויות, ו- ערבוב במידה נכונה בדיוק. צריך לערבב במקסר היטב כדי שכללל החומרים יהיו מעורבבים ולא יהיה אף חלק שלא יהיה מעורבב אבל גם לא לערבב את זה למידי הרבה זמן כי אז זה מאבד מהאווריריות והכל צונח בתנור…
    אז מייד אחרי שאת רואה שזה מעורבב מספיק – תפסיקי לערבב ותכניסי לתנור, בלי פוביה שמא זה עדיין לא מעורבב כמו שצריך 🙂

    מקווה שהייתי לעזר…
    (חִיחִי פאדיחות אם בגלל שלא קראתי את המתכון אני ייראה אח"כ שמה שכתבתי בכלל לא היה רלוונטי כי במתכון לא מערבבים בכלל או לוידעת מה ??)

    1. תודה רבה לכל העצות !!!!
      ????????❤❤❤
      אני ינסה אותם בעז"ה בפעם הבאה שאני יכין
      ואשמח שתשפו מתכונים
      אחשב שולחת לאתר מתכון של עוגיות אלפחורס שזה יעלה מומלץ לנסות!!!!!!!!!!

  6. ו/או ישלי מתכון לעוגת גבינה נדירההה
    חחחח גמני מתה על לאפות??
    שימי בקערה של המיקסר:
    6 חלבונים
    תתחילי להקציף בהדרגה ותוסיפי כוס סוכר
    לבינתיים בקערה אחרת שימי
    6 חלמונים
    750 גרם גבינה לבנה
    2 שמנת חמוצה
    חצי כוס סוכר
    חבילת פודינג וניל קטנה
    ארבע כפות קורנפלור
    ולטרוף
    כשהקצף במיקסר מתחיל להתיצב אבל לא מידי קשה תעצרי את המיקסר תוסיפי את מה שהיה בקערה עם החלמונים ותערבבי על ההכי נמוך
    לשים בתבנית משומנת עדיף עם ביסקויטים טבולים בחלב למטה זה גורם לעוגה להישאר יציבה
    אני מידי פעם לוקחת קצת מהבלילה ושמה ממרח נוגט מומס ועושה מין דוגמה של שיש כזה
    אמאאאאאא שזה יוצא נדירררררר

    שמה על 240 מעלות ל10 דקות בדיוק!!!!!
    מורידה ל150 לחמישים דקות
    לא פותחת את התנור לכלוםםםםם רק אחרי שעתיים שלוש בערך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות