לבריאות!
היום החלטתי להדליף לכן מתכון לעוגיות פסחיות
(טעים טעים וקל וקל)
ובשביל שלא יהיה לכן משעמם תיבלתי את זה בקצת הומור
לבריאות!
אוקי, אז המצרכים:
1. הכניסו לסל (סל נצרים עתיק יומין) 4 תפוחי אדמה עסיסים ורעננים
[4 כוסות קמח תפו"א]
2. הוסיפו גם כן ענף אגוזי מלך בשלים, ענף שקדים מלא בפרחים לבנבנים
וניתן גם להוסיף ענף פקאנים (לא לשכוח לבדוק שהקוף לא נשאר בטעות על הענף)
[כוס וחצי של תערובת אגוזים ושקדים טחונים]
3. לכו וקטפו קנה סוכר (בדקו שאין תולעים) והוסיפו לסל שלנו
[כוס סוכר {לחובבות מתוק שביננו ניתן כוס ורבע או אפילו טיפה
יותר}]
4. כעת עלינו ללכת ללול, לקחת משם סלסלה קטנה עם תרנגולת שמנמנה ומתחתיה כמה ביצים
[2 ביצים]
5. הוסיפו חופן זיתים טריים ונוטפי שמן
[שמן א-ג-ו-ז-י-ם אני לא אחראית על התוצאה למי שתשים שמן זית, הזיתים היו בשביל הצחוק;)]
6. הפעם עלינו ללכת דווקא למקום הנמוך בעולם ולהכניס לתוך רשת קטנה וירקרקה גביש לבנבן של מלח ים
[חצי כפית מלח]
7. ומצרך אחרון- ענף פולי קקאו נכבד או לחילופין (למחמירות שביננו שלא אוכלות שוקולד בפסח) לימון עסיסי (לא חובה! אפשר לוותר לגמרי על מצרך 7)
[חתיכות שוקולד/גרידת לימון (סתומרת לקחת מגרדת ולגרד טיפה את קליפת הלימון {לא הצהובה אלא מה שמתחתיה})]
והנה לנו סליסלה גדושה ומעוררת תאבון הכוללת: תפוחי אדמה, ענפי אגוזים, קנה סוכר, עוד סלסילה קטנה עם תרנגולת וביצים, זיתים, גביש מלח וענף פולי קקאו/לימון
הוראות הכנה:
– מחלצים בזהירות את הביצים מתחת לתרנגולות, בודקים ושופכים לקערה.
– מקלפים את קנה הסוכר (בתקווה שאני מדמיינת אותו נכון) וקוצצים דק דק את הפנים של הקנה, מוסיפים לקערה
– מכים קצת עם פטיש על גביש המלח ובוזקים לקערה
– ערבוב קל
– כותשים את הזיתים ושופכים את התוצאה לקערה
– ערבוב קל
– עורכים 'קטיף' לאגוזים, כותשים דק דק ומוסיפים לבלילה
– מקלפים את תפוחי האדמה, מיבשים, טוחנים ומוסיפים
– ערבוב קשה עד להיווצרות עיסה
– יוצרים מפולי הקקאו חתיכות שוקולד/מגרדים את הלימון ומערבבים עם העיסה
– נותנים לעיסה לנוח חצי שעה במקרר
– יוצרים עיגולים קטנים
– מכניסים לאפיה 180 מעלות במשך בערך 15 דק' (עד להזהבה)
– מוציאים
– נוגסים
– בולעים
– משתפים איך יצא בתגובות:)
עכשיו סתם תחשבו על זה שתכלס העוגיות עשויות ממרכיבי הסלסלה הנחמדת שלנו:) מעורר תיאבון! נכון?;)
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
10 תגובות
מאד. אין עלייך פתקית.
תגידי את אוכלת את העוגיות האלו בפסח?
ומעניין להכין אותם. באמת.
ואני מתה על הצורה שכתבת אותם. מצחיקה אחת.
וואי שנים איתך.
אר"א?? אני רואה נכון??
מה עם הסיפור שלך?
ואיתך?
וואו.. התגובה שלך..
אממ לא יודעת מי את בעוד שמות מה שנקרא.. אני עכשיו חוזרת לזה. משתדלת לחזור גם לחיים?.
והסיפור?! בעזרת ה.. יהיה פרק בקרוב. אמן.
חיחיחיחי
לא הכנתי את המתכון אבל היה שווה קריאה
????
נחמד
מממ, כמה חבל שזה עלה רק עכשיו.
תשתפי אותנו בעוד כאלה, שמתאימים גם ליום רגיל?
מעצבן אותי שבאתר חבדי עולים מתכונים שרובנו לא יכולות להכין בפסח.
ביום רגיל לא נכין את זה כי יש לנו קמח רגיל, שמן רגיל, וכו.
ובפסח אנחנו לא יכולות
אז בשביל מהה?
מה?
חבדניקית מבטן ומלידה ואוכלת את כל רכיבי המתכון?
שלום . וברוכה הבאה לעולמינו הקט!
הפתעה
יש הרבה חבדניקים שאוכלים את המצרכים האלה
תתבגרי
קמח תפו"א
שקדים אגוזים
סוכר
מלח
קליפת לימון (מבפנים לא ח"ו הקליפה עצמה…)
מלא חבדניקים אוכלים את כל המצרכים האלה בפסח