וגם טעימות:)
הנה לכן מתכון לסופגניות אשל מהירות להכנה לכל מי שרוצה לחסוך את העבודה עם שמרים.
כוסות קמח תופח מנופה (175 גרם)
2 כפות גדושות סוכר
1 גביע יוגורט/ אשל (200 מ"ל)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קורט אבקת קינמון (לא חובה)
– שמן לטיגון
– ריבה למילוי
– אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.
-מחממים סיר עם שמן (עד גובה 2/3) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן. רצוי להשתמש בכף קפיצית או כף גלידה משומנת ואם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשתי כפות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות). מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך 6-7 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.
-ניתן להזליף ריבה לסופגנייה בעזרת שק זילוף או מזרק (לא חובה, היא טעימה גם ככה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון:)
חנוכה שמח!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
תגובה אחת
ממש עזר לי השנה