גם את התחלת ללמוד נהיגה?
בין אם כן ובין אם לא, הנה 10 טיפים ממני. בתור אחת שעברה הרבה מאוד בכל התהליך הזה, אשמח לשתף במסקנות וטיפים נחוצים.
1. בחירת מורה- אל תתפשרי! יש כל כך הרבה מורות ומורים, וכדאי מאוד ללמוד עם מישהי שאת מרגישה איתה בנוח, מרגישה משוחררת. גם אם במשפחה שלך כולם למדו אצל מורה אחת, זה ממש לא אומר שהיא תהיה טובה גם לך.
2. מחיר- בממוצע המחיר לשיעור באיזור המרכז הוא 140 שח לשיעור של 40 או 45 דק'. לא מומלץ לבחור מורה ע"פ המחיר, מאחר והפערים ביניהם לא משמעותיים.
3. אורך השיעור- מורים רבים מלמדים שיעורים כפולים או שיעור וחצי. אין חוקים, אבל ההמלצה המיטבית היא לקחת שיעור וחצי, כי רוב האנשים מאבדים ריכוז בשיעור כפול (שעה וחצי ברצף של נהיגה)
4. ספירת שיעורים- רוב התלמידים סופרים כמה שיעורים עשו כבר. לא נתקלתי עדיין במישהו שספירת השיעורים היטיבה עימו. ברוב הפעמים זה מוביל ללחץ וייאוש. המורה יודע מעולה כמה שיעורים עשית ואת מרגישה אם עשית הרבה או קצת.
5. מתי לגשת לטסט?- לפי החוק, ניתן לגשת לטסט לאחר 28 שיעורים. רוב מוחץ של הלומדים לא ניגשים בשלב הזה לטסט, מאחר והם עדיין בשלב מוקדם של למידה. המורה בדר"כ ממליץ מתי לגשת לטסט, אבל אם את מרגישה מוכנה את מוזמנת לבקש להקדים.
6. כמה טסטים עושים?- רוב האנשים לא עוברים בטסט ראשון. בטסט הזה הרוב מגיעים עם דפיקות לב מואצות ולחץ מטורף שכמובן מפריע לנהיגה וגורם הרבה פעמים לצערינו לכישלון. יש כל מיני שיטות בנושא, האם לגשת למלא טסטים וקצת שיעורים עד שפשוט עוברים, או לעשות הרבה שיעורים וקצת טסטים. אני מציעה לאחר טסט ראשון, אם לא עברת, לחשוב עם עצמך איזו שיטה תועיל לך.
7. הטסט עצמו!- מה בעצם קורה? את יושבת ברכב הרגיל של המורה שלך, ואז במושב של המורה מתיישב הבוחן (טסטר). בוחנים זה עם לא ברור, הרבה פעמים אלו אנשים זעופים ומרים שמשרים אווירת כישלון, ולפעמים הם אנשים רגילים ואז התחושה באוויר רגועה יותר. לטסטר יש טאבלט ובו מופיע לו המסלול של הטסט. במשך הטסט הוא ינחה אותך לאן לנסוע, והיכן לבצע חניה. (לא בכל הטסטים מבקשים חניה!) חשוב מאוד למצוא דרך לשחרר, לדמיין כאילו את נוסעת לבד ואין בוחן לידך, כי בתכלס כשרגועים הכל זורם יותר טוב:)
טסטרים לא מדברים!! חוץ מלהגיד ימינה ושמאלה, הם במקסימום יגידו:"התחלנו" ו"סיימנו" אל תיקחי את זה קשה. עם כזה;)
8. טיפ חשוב- לא לספר לאנשים שיש לך טסט! מנסיון של הרבה מאוד תלמידים, כשאין לך את הלחץ של איך תגידי לאנשים שנכשלת, את רגועה הרבה יותר. תאמיני לי שכולם ישמחו לקבל בהפתעה את הבשורה שעברת את הטסט…
9. למי להקשיב?- הרבה אנשים ייעצו לך מה לעשות לכל אורך הדרך. ממליצה לך לדבר עם אותם אלו שחוו קשיים, ולא עם המיוחדים שעברו בטסט ראשון אחרי 30 שיעורים;)
10. עברת טסט? מזל טוב! את מוזמנת להכנס למחרת לאתר רשות התחבורה ולקנות שם באשראי את הרשיון הזמני שלך, שישמש אותך ב6 חודשים הבאים. לא חובה לקחת אותו איתך ברכב, אבל חובה לקנות אותו. אל תשכחי להקפיד על מלווה!
בהצלחה!!!
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
29 תגובות
וואי שיעורי נהיגה
איזה היסטוריה
טסט ראשון אחרי 29 שיעורים
או יא✌️
בקשר לבחירת מורה, מצטרפת אליך בכל מילה!
גם אם בחרתן כבר מורה ופתאום לא מרגיש לכן בנוח, תחליפו.
אני איכשהו סחבתי ואני ממש מצטערת על זה. כי לא נשארה לי חוויה חיובית בכלל מכל הדבר הזה.
אור.
נשאר לך רשיון וזה העיקר?
נכון.
אבל תסכימי איתי שלהשאר עם חוויה שלילית, זה לא כל כך נחמד.
אני בנאדם רגיש לגערות והיא היתה מעירה לי בצורה מאד מזלזלת. למרוצ שאחרי שדברתי איתה על זה היא קצת נרגעה. אבל עדיין..
אור איזה זקנה את, עברת טסט וזה עוד היסטוריה?
אני לא מכירה את המילה הזאת בכלל.
חחחח
כן, אני נורא זקנה?
וואוו!! יפה! תודה לך!!
מאיזה גיל אפשר לעשות רשיון??
אפשר להיבחן במבחן התאוריה בגיל 15.6
ואפשר לגשת לטסט בגיל 16.9
15 ו6 חודשים- 15.5?
15 ו9 חודשים- 15.75?
סורי הציק לי. או שלא הבנתי נכון את כוונתך?
*תיקון טעות בשני 16
"מישהי", לא הופכים את החודשים לשבר עשרוני. אם היה מותר לגשת בגל 16 ו11 חודשים היו כותבים 16.11
לכן כתוב ככה… אין גיל כזה 15.75. וזה סתם מטעה
היי איזה יופי של פוסט…
האמת שגם אני חשבתי לחלוק יום אחד את קורותיי בכל הנוגע לנושא..
סיכמת את זה מקסים:)
כמה טוב לשמוע שב"ה עשית את זה ובהצלחה רבה… 🙂
וואי, איך באלי להתחיללל
שמרתי לי את זה, תודהה!!
איזה מתוקה!!!!
נכון שאני רק עולה ליא… 🙂
אבל זה כנראה יעזור בהמשך…
אז תודה על הטיפים המעולים!!!!!
ותהני לנהוג 🙂
ואיי תותחית אני אשמור למתי שמתאים
איזה כיף שהעלת את הנושא הזה.
תודה על הטיפים, זה מרגיע לדעת שאני לא היחידה שמתמודדת עם זה!
נכון כל-כך… אין למה לספור שיעורים.
לזכור שזה תהליך שבסוף יסתיים:)
עזרת לי עם כל הבלאגן הזה שנקרא 'רשיון' 😉
תודה! ?
וואו חלוםם שלי כבר לעשות רשיוןן.
בשניה שאני יכולה אני רצהה.
אסור להוציא בבצפר להוציא רשיון?
אבל חמודה שחשבת עלינו?
טנקסס אלופה❤
יאלהה נגמור יא ונתחיל רשיון
בהצלחה לי??
וואי תודה עלזה!!
יש לי עוד כמה שנים אבל שומרת את הפוסט!!!
תודה!! אני אשמור את הקישור לעוד אמ… 5 שנים כזה?
תודה תודה תודה!!
קצת מאוחר אחותי,
בדיוק שלשום עברתי טסט.
תקפיצי אותי לכותל? מאיפה את סיס?
הייהייי מזל טוב! תתחדשי!
אשכרה היא לקחה אתזה רציני
יאאא זה טובבבב!!!
תודה אין כמוךך
תודה
איזה חמודה את, שאני יסיים תיכון ויעבור את כל הבגרויות, ויהיה לי עצבים ללמוד נהיגה אני יחזור לפה בלי נדר. יש לי זמןןןןןן
אהבתי! איזו מתוקה את ?
אני בהחלט אגזור ואשמור;)
וסתם ככה, יש לך כתיבה מושלמת!