מתכון טעיםםם

newEmotionIcon_03_54

מתאים לט"ו בשבט, בין היתר:)
אתמול בלילה ישבתי על הספה וקראתי ספר (דם קר, מי שאוהב?), ולפתע, מסיבה בלתי ידועה, חשתי צורך עז בתפוחים אפויים.
לא שאי פעם טעמתי תפוחים אפויים, ולא שהיה קשר כלשהו לסיטואציה, אבל התחשק לי, ובמקרר היו כמה תפוחים קטנים ומקומטים שאף אחד לא יאכל. נזכרתי שהיה באיזה ספר מתכונים נידח בבית מתכון למשהו בסגנון (ספר של רות סירקיס), אז הכנתי, ויצא טעים ברמות, אז החלטתי לשתף??

לוקחים כמה תפוחים מקרקעין המקרר, כאלו מקומטים או קיימים או מהצבע הלא נכון, שאף אחד לא יאכל, (אבל לא תפוחים רקובים ממש…) ומוציאים את כל החלק עם הגרעינים, הליבה. איך? שאלה טובה.

תפרסו על השולחן את כל הסכינים בבית, ותנסו להשתמש בהם אחד אחד. אני בסופו של דבר הצלחתי בעזרת שילוב של שתי סכינים, חדה ומשוננת??

בקיצור, כל התהליך מזכיר לי קצת את חניטת המומיות במצרים העתיקה (איזו השוואה, ממש מעורר תיאבון!!??): מרוקנים איברים פנימיים וממלאים במשהו אחר, במקרה שלנו- סוכר וצימוקים. שופכים לתוך החור שנוצר איפה שהייתה פעם הליבה סוכר (אל תדאגו אם נשפך מסביב לתפוח, זה מצויין! אם אתן מומחיות עד כדי כך שלא נשפך כלום, תשפכו קצת בכוונה?), ומעל זה צימוקים. לנו לא היו צימוקים, אז חתכתי תמרים ושמתי.

מעל כל תפוח שמים כמו כובע קובית חמאה. אני לא יכולה לומר איזה גודל, כי יש לי תחושה שהגזמתי בגודל … נסו לשער לבד. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל45 דקות.

אחרי 45 דקות תוציאו את התבנית עם התפוחים. החמאה נמסה ( אפשר גם מרגרינה לגרסה פרווה, אגב) וגם הסוכר, ויש מן מיץ כזה על התבנית. תוציאו את התפוחים לצלחת (מומלץ לאכול מיד!) ותשפכו עליהם ממיץ החמאה שנשאר בתבנית.
בתיאבון!!!????

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
אש האהבה
28

דומיה נפשי

אבא אתה לא צריך אותי. אבא אני צריכה אותך! אבא לא צריך אותי, אותי כן. אבל לא ת...
תותים זה טעים
newEmotionIcon_21

מאמית אחת

חברות תקשיבו אני לבד. אבל כ"כ מוקפת.. בה בזמן האחרון התחלתי להעריך את עצ...
י״א ניסן רעיון כללי
emotion_icon_30

מפג

פורסם לראשונה: ח׳ בניסן תשפ״ב רבי-קשר-אני? הבדל בין חסיד לרבי היא אינסופית א...
ספרי פאדיחה:)
62

צופיה

יש לך סיפור מצחיק?? משהו הזוי שקרה לך? סתם פאדיחה? פליז תשתפי אותנו, שכולנו נ...
💔💔💔
24

הכוזרית הנודדת

ימים חולפים תמהים על שגרה שממשיכה ושושנים אהובות נקטפות באבחה ופתאום קירות שס...
לא רק היום
70

דו רה me

והנה שוב הליל כה חשוך וגם קר מזכיר הוא בדידות וריקן והנה שוב השקט ואותה הדממה...
תרגישי, מותר.
24

נקודה פסיק

החיים שלך לא תותים. הם אף פעם לא היו כאלה. לאף אדם החיים הם תותים. לכל אדם יש...
צ'פאסט נישט
חיתוכי-אייקונים-ריבועים_38

הלוואי בינוני

עברה לי מחשבה מעניינת כמה צפתיות (מהסמינר, ברור) יש פה וכמה לשעבר? בואו נבדוק...
פוסטים חדשים
אש האהבה
28

דומיה נפשי

אבא אתה לא צריך אותי. אבא אני צריכה אותך! אבא לא צריך אותי, אותי כן. אבל לא ת...
תותים זה טעים
newEmotionIcon_21

מאמית אחת

חברות תקשיבו אני לבד. אבל כ"כ מוקפת.. בה בזמן האחרון התחלתי להעריך את עצ...
י״א ניסן רעיון כללי
emotion_icon_30

מפג

פורסם לראשונה: ח׳ בניסן תשפ״ב רבי-קשר-אני? הבדל בין חסיד לרבי היא אינסופית א...
אוהבת את עצמך באמת ורוצה לעזור? כנסי😉
פתק 12

אחת. שנמאסה. על עצמה. איך שהיא.

אוף. תקשיבו. יש לי קטע מעצבן שכשאני כועסת וקצת עולים לי הפיוזים(אני גי'נג'ית....
קעמפ בדרכך בצרפת
72

כותבת במקום החברה שלי שמפחדת לכתוב פה

תגידו מישי מכירה את הקעמפ בדרכך? היתה שם? מה הסגנון של הבנות? המדריכות? מה הת...
קרה לך?
80

פרח ורוד

היי, קרה לך פעם שהיתה לך חברה טובה, והייתן כל היום מתכתבות במייל/וואצאפ, והיו...
הקב"ה, הממוצע ואת.
פתק 5

דיני

ישנם כאלו שטועים וסבורים שאין צורך ב"ממוצע", אלא הוא והקב"ה...
דברים שאי אפשר להסתיר
icon_36

שירבוטית

קל להסתיר שנאה 😁קשה להסתיר אהבה 🥰אי אפשר להסתיר אדישות 🙄

20 תגובות

  1. יויווו, נשמע טעיםםם
    נכון יש משהו בתפוחים אפויים שפתאום ממש מתחשק?
    אני מכירה תפוחים אפויים עם דבש וקינמון- גם ממש טעים!
    מעניין לנסות את המתכון שלך, נשמע מעדן (במיוחד עם החמאה)???

  2. אויי פרצל את מתוקית נורא!
    נשמע טעים מאוד ומגרה?
    הבעיה הקטנטנה היא שאני לא אוהבת תפוחים?
    אבל אני אשמח לעוד מתכונים מתובלים במתיקות כמו זה.

  3. תודה על המתכון! את כותבת חמוד ממש!
    אצלנו מכינים בגרסה בריאה וטעימה מאוד גם כן:
    במקום סוכר וצימוקים שמים רבע כפית קינמון וצימוקים (בכל תפוח), ומוותרים על החמאה.
    לא טעמתי בגרסה שלך, אבל בעיניי המתיקות של התפוח מספיקה בהחלט 🙂
    טיפ – אם אתן עומדות להכין את זה יותר מפעם אחת שווה לחפש בחנויות סוג של סכין-כלי כזה עם טבעת עגולה משוננת קצת מחובר למוט שמוציא את הליבה יחסית בקלות. אבל עדין זה פרוייקט 🙂 כל תפוח מקבל יחס אישי.

  4. פרצלללל!
    את קוראת מרגל להשכרה? דם קר?
    אני חיפשתי את הפוסט איברים לא מצאתי. אשמח אם תוכלי לפרסם פה קישור לפוסט… או איפה הוא נמצא.
    אגב לספר החדש קוראים מגן אנושי. מישי יודעת על מכירה מוקדמת או משו? (אמור לצאת סופי בר"ח ניסן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות