כוסיות טוסט עם ביצת עין
מדובר בארוחת ערב חמודה וכיפית שלא קשה להכין, ושכולם יתלהבו מאיך שהיא נראית!
המצרכים:
– פרוסות לחם כמספר המנות. אפשר להשתמש בכל סוג של לחם שתרצו
– ביצים כמספר המנות
– גבינה צהובה מגוררת
– מעט חמאה או ספריי שמן
– מלח ופלפל
– תבנית שקעים (מאפינס)
אופן ההכנה:
1. חותכים את הקשה מהלחם, וחותכים מהרך עיגול גדול. מועכים אותו מעט, שהפרוסה תהיה דקה יחסית.
2. מורחים את הלחם במעט חמאה רכה, או מתיזים עליו מעט שמן.
משמנים את התבנית, ומניחים במרכז כל שקע חתיכת לחם מהשאריות שנשארו מהפרוסה.
3. חותכים את העיגול לשניים, ומניחים את שני החצאים בתוך התבנית זה לצד זה. הרעיון הוא שהפרוסות ירפדו לגמרי את השקע, ושלא יישארו 'חורים' לא מרופדים.
4. שמים כף של גבינה מגוררת מעל הלחם.
שוברים ביצה, ושופכים אותה בשלמותה לתוך 'כוסית' הלחם. חוזרים על התהליך לפי מספר המנות שאתם רוצים להכין.
5. מכניסים את התבנית לתוך התנור, ואופים כרבע שעה, עד שהביצה מתייצבת, והחלבון מלבין. מוציאים בזהירות מהתבנית, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומגישים.
* נלקח מערוץ מאיר-השף הצעיר
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
5 תגובות
וואו!!
נשמע טעים מממש!
יש אפשרות להחליף את התבנית שקעים למשו אחר?
או שזה חובה?
נראלי פשוט כל דבר עם שקעים שאת יכולה להכניס לתנור! אבל איזה מוצר יש עוד עם שקעים? (:
ואייי רעיון גדול! תודה רבה!!! אנסה את זה לגמרי!
מממ.. יאמיי!!
נשמע טוב..
חבל שאי אפשר לראות תמונה;)
ו-תודה ששיתפת!
אמאלה איזה רעיון גדול
חייבת לנסות…