שום דוור, דבר של שום
לאחרונה הגעתי למסקנה מעניינת:
לא משנה כמה פעמים אכין את אותו המתכון – כל פעם הוא יצא אחרת.
וגם מתכון של אחרים זה אף לא יצא לי אותו דבר בדיוק!
אפילו אם אכין במדויק לכמויות.
כנראה שזה תלוי במקור החומרים וגם במי שמכין, כלומר, כל אחד ניגש אחרת להכין את המתכון. וצורת ההכנה משנה את הטעם וגם את המחשבות הרגשיות לטוב ולרע…
(עכשיו תגידו לי כזה 'בוקר טוב אליהו' ואני יגיד לכן 'בוקר טוב לי בהחלט תמיד יש לי הצתות מאוחרות …')
עכשיו את המתכון ללחם שום שאביא לכן היום אני ממש לא סגורה מאיפה הוא בא, אולי משכנה נחמדה אולי מהאינטרנט
בקיצור אני ממש לא זוכרת אז במחילה מכבודם…
מה שבטוח זה יוצא טעים (וזה הכי חשוב…) אז למתכון, וווושששש…..:
מצרכים:
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר עם וו של בצק (וו גיטרה) את הקמח, השמרים, הסוכר, והמלח אחר כך מוסיפים את המים והשמן.
כשהבצק מוכן – להעביר לקערה די גדולה ומשומנת
ללוש טוב ולתת מנוחה של 5 דק' וללוש שוב
עכשיו לתת לבצק התפחה עד שיכפיל את נפחו.
בנתיים כשהבצק תופח כותשים כ-7 שיני שום
שמים בקערית ביחד עם השמן זית ושמן קנולה (בערך חצי כוס): בזילקום, זעתר, מלח, פלפל זה אמור להיות כמין רוטב כזה.
כשהבצק סיים לתפוח מחלקים אותו ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק (בנפרד)
מורחים עליו חלק מהרוטב וחותכים למלבנים דקים (שיהיה קיצר בצורה של מקלות לחם שום)
מכניסים לתנור שחומם מראש עד שהלחם משחים קצת
מוצאים מהתנור ומורחים שוב את הרוטב על הלחם מפרידים ומגישים.
מומלץ להגיש ליד סלט ירקות עם חסה וקנקן מים קרים….
שתיהנו
שלכן
פדלולה
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
4 תגובות
פדהאל!!!
אין על הבלוג הזה פשוט איןן
בוקר טוב אליהו
נשמע טעיםםם??
אולי , מתישהו שאני אחליט להיכנס למטבח אני אכין את זה??
נשמע טעים?
חבל שאני לא יכולה לאכול
למה לא?