אורז בשלהבת
לפרק הקודם
הי בנדנות!
מה קורה? איך בחיים? (וכן אני מחכה לתשובות)
היום אתן לכם רעיונות לתוספות באורז.
'טיפים שישדרגו את הארוחה שלכם' (דמיינו קריינית במהדורת פרסומות, קרדיט להלה…)
איך בכלל מכינים אורז?
אז הבסיס הוא:
כמות יחסית של 2 כוסות מים על כוס אורז. אני שמה בין כוס וחצי ל-2 כוסות (אצלי זה משתנה לפי המצב רוח).
*בוררים את האורז ושמים אותו במים (אפשר להשרות במים רותחים זה מזרז אחר כך את הבישול)
*מסננים את האורז ושמים אותו בסיר עם שמן (לא הרבה שמן כמובן)
*מערבבים קצת את האורז מוסיפים מלח, פלפל ואת המים, גם כאן, יש אופציה מים פושרים/קרים/רותחים. אני מעדיפה רותחים.
*כשהמים בסיר מבעבעים מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה משאירים מכוסה עד שנגמרים המים בסיר ואז מכבים (בודקים עם כף בקצה, מזיזים קצת את האורז עם הכף ובודקים כמה מים נשאר).
***
סבבה עד כאן הבסיס אפשר כמובן לאכול את זה ככה אבל היום אני רוצה להביא לכם תוספות מגוונות.
אז:
*אורז עם בצל מטוגן– מטגנים בצל אחד חתוך לקוביות ואז מוסיפים לו את האורז והמלח והפלפל וממשיכים לערבב ואז מוסיפים את המים וכו'- ד"א זה מאוד משדרג את האורז אפילו שאני שונאת בצל.
*אורז אדום– אני עושה את זה הרבה (בעיקרון יש באמת אורז שנקרא 'אורז אדום' וזה האורז שאני הכי אוהבת אבל צורת ההכנה שלו שונה) כשהאורז בסיר כשמוסיפים לו מלח ופלפל מוסיפים גם כף פפריקה, קצת (פחות מכף) גריל עוף וכו' וכו' אההה ווגם (איך שכחתי?!) אבקת שום בערך כפית.
* אורז עם חביתה ובצל ירוק– כע נכון זה נשמע הדבר הכי מזעזע בעולם אבל זה ממש טעים. כשהאורז מוכן, מטגנים בנפרד ביצה אחת שיהיה חביתה מקושקשת (אנחנו קוראים לזה 'חביתת פופקורן') ומוסיפים את זה לאורז וגם חותכים בצל ירוק דק דק מערבבים הכל ומגישים וזהו.
*אורז עם תירס– כשהאורז מוכן מוסיפים לו תירס, אני ממליצה על תירס (גרעינים) קפוא זה יותר טעים, שימו כמה שנראה לכם תוסיפו מים וכו' וכו'.
*אורז עם חומוס– כנ"ל כמו התירס, עדיף גם קפוא.
*אורז עם צימוקים– כנ"ל כמו החומוס, (הכיי מוכרר אבל תודוו שזה טעים).
*אורז עם גמבה ובצל (עדיף סגול זה פשוט יותר יפה..)– מטגנים את הבצל והגמבה ביחד עד שזה מוכן מוסיפים את האורז והתבלינים (מלח פלפל ומה שבא לכן) מוסיפים את המים וכו'.
*אורז עם קישואים וגזר– תכלס כשמו כן הוא מגרדים בפומביה גזר וקישואים מטגנים עם האורז ושמים את המים וכו' הלאה.
***
את הרעיונות אפשר להוסיף לכל אורז (אתן מוזמנות להוסיף כאן בתגובות רעיונות משלכן לתוספות) אבל לגבי כמות המים זה רק לגבי אורז רגיל ובסמטי כל השאר אני לא בדיוק יודעת אז תבדקו לפני…
כלל חשוב מאודד!: תהיו יצירתיות עם האוכל,
אפשר לשנות קצת, מקסימום לא יצא לכן משהו….
(חחחחח איזה מעודדת אני…)
נשתמע בפעם הבאה…
שלכן
פדלולה.
שותפות בדרך הוא בית חב"ד הראשון ברשת לבנות תיכון חרדיות. האתר מציע באהבה עזרה אנונימית בכל נושא, תכנים איכותיים ומעניינים ופלטפורמה כיפית להעלאת פוסטים משלך.
13 תגובות
פדלולה!! אהבתי את המשפט: "תהיו יצירתיות עם האוכל"…
והכותרת משנה בכלל… איזה נוסטלגיה??
פדלולה חיימשלייי!!
חולה על הכתיבה שלך
יא מהממת תמשיכי לכתוב לנו עוד כאלה דברים!:)
וואי נשמע מגניבבבבבבב
תקשיבי פדלולה את תותחית!!!
איזה כיף לגלות את הבלוג הזה!
אל הנער הזה התפללנו.
בבקשה להמשיך, עם ישראל צריך את זה.
ממש!!
בע"זה…..
??
ועוד תוספת מוצלחת לאורז עם פיצוחים,
שאוכלים בחתונות ברמה…
מוסיפים חמוציות ,גרעיני חמניה ונראה לי זהו
לבריאות
אפשר גם קשיו, שקדים קלופים, כאלה
יוצא אששש
נכון, נכון זה גם יוצא ממש טעים!!
יואו בנדנות ??
תעשו גם אורז/ קוסקוס עם עדשיםםםםם ירוקות
זה טעיםםםם
מג'דרה בלע"ז….
איך שכחתי את זה??
אורז מוקפץ זה גם ממש טעים
אורז מוכן שמטגנים אותו עם כלמיני דברים (הכל בערבון מוגבל אני לא מתערבת במטבח זה אבא שלי אז אני רושמת מה שניראלי הוא שם)
גזר מקולף, גמבה חתוכה דק דק, פטריות ועוד מלא ירקות כל מה שאתם אוהבות. סויה,
חריףףף הכי חשוב אחרת מניסיון זה לא טעים!!!
שימו תבלינים וזהו בערךך
באמת נשמע טעיםםם