מתכון טעיםםם

newEmotionIcon_03_54

מתאים לט"ו בשבט, בין היתר:)
אתמול בלילה ישבתי על הספה וקראתי ספר (דם קר, מי שאוהב?), ולפתע, מסיבה בלתי ידועה, חשתי צורך עז בתפוחים אפויים.
לא שאי פעם טעמתי תפוחים אפויים, ולא שהיה קשר כלשהו לסיטואציה, אבל התחשק לי, ובמקרר היו כמה תפוחים קטנים ומקומטים שאף אחד לא יאכל. נזכרתי שהיה באיזה ספר מתכונים נידח בבית מתכון למשהו בסגנון (ספר של רות סירקיס), אז הכנתי, ויצא טעים ברמות, אז החלטתי לשתף??

לוקחים כמה תפוחים מקרקעין המקרר, כאלו מקומטים או קיימים או מהצבע הלא נכון, שאף אחד לא יאכל, (אבל לא תפוחים רקובים ממש…) ומוציאים את כל החלק עם הגרעינים, הליבה. איך? שאלה טובה.

תפרסו על השולחן את כל הסכינים בבית, ותנסו להשתמש בהם אחד אחד. אני בסופו של דבר הצלחתי בעזרת שילוב של שתי סכינים, חדה ומשוננת??

בקיצור, כל התהליך מזכיר לי קצת את חניטת המומיות במצרים העתיקה (איזו השוואה, ממש מעורר תיאבון!!??): מרוקנים איברים פנימיים וממלאים במשהו אחר, במקרה שלנו- סוכר וצימוקים. שופכים לתוך החור שנוצר איפה שהייתה פעם הליבה סוכר (אל תדאגו אם נשפך מסביב לתפוח, זה מצויין! אם אתן מומחיות עד כדי כך שלא נשפך כלום, תשפכו קצת בכוונה?), ומעל זה צימוקים. לנו לא היו צימוקים, אז חתכתי תמרים ושמתי.

מעל כל תפוח שמים כמו כובע קובית חמאה. אני לא יכולה לומר איזה גודל, כי יש לי תחושה שהגזמתי בגודל … נסו לשער לבד. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל45 דקות.

אחרי 45 דקות תוציאו את התבנית עם התפוחים. החמאה נמסה ( אפשר גם מרגרינה לגרסה פרווה, אגב) וגם הסוכר, ויש מן מיץ כזה על התבנית. תוציאו את התפוחים לצלחת (מומלץ לאכול מיד!) ותשפכו עליהם ממיץ החמאה שנשאר בתבנית.
בתיאבון!!!????

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
אתה בוכה על זה כבר שנים
emotion_icon_19

הכוזרית הנודדת

גם אם דמעות לא עולות בי, נשמתי בוכה בלי סוף, זועקת. כל כך מתביישת, מרגישה כמו...
רק אל תסתכל על אמא
icon_42

דומיה נפשי

הרבנית שלי סיפרה את זה אולי כבר אלף פעם אבל רק עכשיו זה הוציא לי ת'דם כתוב שב...
😭😭
6

רגשנית

היי, אני לא חדשה פה באתר אבל אני רוצה להעלות נושא שלא כתבתי בשום שם. ברוך השם...
בעיה בעייתית קטנטנה..🥴🥴
newEmotionIcon_03_42

מרשמלו

כשהכרתי את האתר הזה ממש אהבתי אותו, שאפשר לשתף הכל באנונימיות. הבעיה היא- טדא...
ליקושששש 💔
newEmotionIcon_03_38

נקרעת מגעגועים 💔

ליקוש 💔 אני לא מאמינה, מתכחשת לעובדה. האישה הכי חיה, אין סיכוי שאיננה. לכל מק...
משאלות של מלאכים
9

דומיה נפשי

אבא אם תבדוק את הלב שלי, אתה תמצא שם משהו שבור. שניסיתי לבנות וגמרתי לבכות ור...
גברו עלי
65

הכוזרית הנודדת

מי את. מה את בכלל רוצה מהחיים האומללים שלי. שנזרקתי לתוכם בלי הכנה. מרגישה או...
כואבת התקווה
newEmotionIcon_21

שב"ד🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

ובכן מה עושים אם נוראאאאאאאאאאאאאאאאאאאא רוצים משהו כמעט משתגעים מרוב רצון. מ...
פוסטים חדשים
אתה בוכה על זה כבר שנים
emotion_icon_19

הכוזרית הנודדת

גם אם דמעות לא עולות בי, נשמתי בוכה בלי סוף, זועקת. כל כך מתביישת, מרגישה כמו...
רק אל תסתכל על אמא
icon_42

דומיה נפשי

הרבנית שלי סיפרה את זה אולי כבר אלף פעם אבל רק עכשיו זה הוציא לי ת'דם כתוב שב...
אמא מורה?
7

אנונימית

היי, אז אמא שלי מורה בתיכון, וקצת קשה לעשות לפעמים הפרדה.. יש לכן טיפים איך ל...
לשאול?
21

קול שפוי👌

האם אתן חושבות שנכון לדון באתר כאן על כל נושא שהוא? כולל על נושאים מהותיים וכ...
שידוכים וליבי קליין-משתלב😆
27

.

טובב אז נתחיל בשאלה על השידוכים.. פליז רק מי שהתארסה וכו שתענה לי. קראתי בכל ...
כלל ראשון להצלחה: טיפשות
newEmotionIcon_22

שירבוטית

כדי להצליח בחיים אדם חייב להיות נבון, אבל להיראות טיפש.הבנת? תסבירי
קשהמאתגר
newEmotionIcon_03_36

תראו אותי:(

הדבר שהכי קשה לך את הכי צריכה לעבוד עליו
אני זו לא אמא שלי. נ ק ו ד ה .
icon_set_3_19

אחת

מתי יבינו שאני זו לא אמא שלי??? נכון, היא מיוחדת, היא באמת נדירה. אבל מה הבעי...

20 תגובות

  1. יויווו, נשמע טעיםםם
    נכון יש משהו בתפוחים אפויים שפתאום ממש מתחשק?
    אני מכירה תפוחים אפויים עם דבש וקינמון- גם ממש טעים!
    מעניין לנסות את המתכון שלך, נשמע מעדן (במיוחד עם החמאה)???

  2. אויי פרצל את מתוקית נורא!
    נשמע טעים מאוד ומגרה?
    הבעיה הקטנטנה היא שאני לא אוהבת תפוחים?
    אבל אני אשמח לעוד מתכונים מתובלים במתיקות כמו זה.

  3. תודה על המתכון! את כותבת חמוד ממש!
    אצלנו מכינים בגרסה בריאה וטעימה מאוד גם כן:
    במקום סוכר וצימוקים שמים רבע כפית קינמון וצימוקים (בכל תפוח), ומוותרים על החמאה.
    לא טעמתי בגרסה שלך, אבל בעיניי המתיקות של התפוח מספיקה בהחלט 🙂
    טיפ – אם אתן עומדות להכין את זה יותר מפעם אחת שווה לחפש בחנויות סוג של סכין-כלי כזה עם טבעת עגולה משוננת קצת מחובר למוט שמוציא את הליבה יחסית בקלות. אבל עדין זה פרוייקט 🙂 כל תפוח מקבל יחס אישי.

  4. פרצלללל!
    את קוראת מרגל להשכרה? דם קר?
    אני חיפשתי את הפוסט איברים לא מצאתי. אשמח אם תוכלי לפרסם פה קישור לפוסט… או איפה הוא נמצא.
    אגב לספר החדש קוראים מגן אנושי. מישי יודעת על מכירה מוקדמת או משו? (אמור לצאת סופי בר"ח ניסן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות