מתכון טעיםםם

newEmotionIcon_03_54

מתאים לט"ו בשבט, בין היתר:)
אתמול בלילה ישבתי על הספה וקראתי ספר (דם קר, מי שאוהב?), ולפתע, מסיבה בלתי ידועה, חשתי צורך עז בתפוחים אפויים.
לא שאי פעם טעמתי תפוחים אפויים, ולא שהיה קשר כלשהו לסיטואציה, אבל התחשק לי, ובמקרר היו כמה תפוחים קטנים ומקומטים שאף אחד לא יאכל. נזכרתי שהיה באיזה ספר מתכונים נידח בבית מתכון למשהו בסגנון (ספר של רות סירקיס), אז הכנתי, ויצא טעים ברמות, אז החלטתי לשתף??

לוקחים כמה תפוחים מקרקעין המקרר, כאלו מקומטים או קיימים או מהצבע הלא נכון, שאף אחד לא יאכל, (אבל לא תפוחים רקובים ממש…) ומוציאים את כל החלק עם הגרעינים, הליבה. איך? שאלה טובה.

תפרסו על השולחן את כל הסכינים בבית, ותנסו להשתמש בהם אחד אחד. אני בסופו של דבר הצלחתי בעזרת שילוב של שתי סכינים, חדה ומשוננת??

בקיצור, כל התהליך מזכיר לי קצת את חניטת המומיות במצרים העתיקה (איזו השוואה, ממש מעורר תיאבון!!??): מרוקנים איברים פנימיים וממלאים במשהו אחר, במקרה שלנו- סוכר וצימוקים. שופכים לתוך החור שנוצר איפה שהייתה פעם הליבה סוכר (אל תדאגו אם נשפך מסביב לתפוח, זה מצויין! אם אתן מומחיות עד כדי כך שלא נשפך כלום, תשפכו קצת בכוונה?), ומעל זה צימוקים. לנו לא היו צימוקים, אז חתכתי תמרים ושמתי.

מעל כל תפוח שמים כמו כובע קובית חמאה. אני לא יכולה לומר איזה גודל, כי יש לי תחושה שהגזמתי בגודל … נסו לשער לבד. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל45 דקות.

אחרי 45 דקות תוציאו את התבנית עם התפוחים. החמאה נמסה ( אפשר גם מרגרינה לגרסה פרווה, אגב) וגם הסוכר, ויש מן מיץ כזה על התבנית. תוציאו את התפוחים לצלחת (מומלץ לאכול מיד!) ותשפכו עליהם ממיץ החמאה שנשאר בתבנית.
בתיאבון!!!????

שתפי בווצאפ

עוד בנושא
די לנצח בקרבות. די.
new-emotion-icons_24

נשרפת בלילות

למה כשהשמש שוקעת את מגיעה לסנוור לי את הלב? למה כל פעם שניהיה חושך בחוץ אני מ...
שאלה אולי קצת מוזרה פליז תענווווו
newEmotionIcon_03_42

סתם אחת רגילה

תמיד הייתי ילדה טובה כזאת, חסידית, זורמת, קצת שובבה😉 מסתבר (חברות אמרו לי לא ...
זה כינוי טראומטי, אז תשתדלו.
IMG-20240425-WA0003

מישהי אחת

יש כינוי אחד, שתעשו לי טובה- אל תגידו בחיים לאף אחת. זה פוגע ברמה שאתן לא יכו...
נושא מכעיס
24

הדס

חייבת לרשום על קטע מעצבן אני יחסית בקשר טוב עם האחראיות בתיכון של הכנסים, והד...
לא נרדמת
19

דומיה נפשי

תמיד חשבתי שהלילות שלי קטנים רק מתחילים וברגע נרדמים קמים הבוקר זה מסע בסוף ג...
סיפורי דודה אנונומה 11#
16

כחולת עיניים

יאו תקשיבו אין אין אין ערב פסח ואני יושבת כמו מלכה כי עבדתי כל היום אז מגיע ל...
פעם והיום...
28

פרח ורוד

פעם היינו החברות הכי טובות שרואים בעיינים.👀 היום אנחנו החברות הכי טובות בלב.💕...
אחותי- הכל קרה בגללי! אני אשמה!!!
42

S

אחות אהובה שלי! השעה 4 לפנות בוקר ואני לא מסוגלת לישון. המחשבות מחזירות אותי ...
פוסטים חדשים
די לנצח בקרבות. די.
new-emotion-icons_24

נשרפת בלילות

למה כשהשמש שוקעת את מגיעה לסנוור לי את הלב? למה כל פעם שניהיה חושך בחוץ אני מ...
שאלה אולי קצת מוזרה פליז תענווווו
newEmotionIcon_03_42

סתם אחת רגילה

תמיד הייתי ילדה טובה כזאת, חסידית, זורמת, קצת שובבה😉 מסתבר (חברות אמרו לי לא ...
שגרת טיפוח
167192221563a782274762a

✨✨

היי שותפות שליי שאלה לי אליכן: מהי שגרת הטיפוח שלך בבוקר? יאללהה שתפו אותנו❤
ציפיות זה רק בכריות
19

MP3

מה היית רוצה לבקש או לומר למיטה שלך
שאלה קשה ומסובכת
167192224663a7824635a13

נסיכה

היי יש לי שאלה קשה! יש לי חברה שלאחרונה אני ממש לא אוהבת אותה וממש לא כיף לי ...
בין הקוץ לפרח /38
IMG-20240425-WA0006

ג'ינג'ית

"שביט עדיין לא התעוררה??" הופתעה נגה כשסקרה את הסלון הכמעט ריק, היא...
זה כינוי טראומטי, אז תשתדלו.
IMG-20240425-WA0003

מישהי אחת

יש כינוי אחד, שתעשו לי טובה- אל תגידו בחיים לאף אחת. זה פוגע ברמה שאתן לא יכו...
נושא מכעיס
24

הדס

חייבת לרשום על קטע מעצבן אני יחסית בקשר טוב עם האחראיות בתיכון של הכנסים, והד...

20 תגובות

  1. יויווו, נשמע טעיםםם
    נכון יש משהו בתפוחים אפויים שפתאום ממש מתחשק?
    אני מכירה תפוחים אפויים עם דבש וקינמון- גם ממש טעים!
    מעניין לנסות את המתכון שלך, נשמע מעדן (במיוחד עם החמאה)???

  2. אויי פרצל את מתוקית נורא!
    נשמע טעים מאוד ומגרה?
    הבעיה הקטנטנה היא שאני לא אוהבת תפוחים?
    אבל אני אשמח לעוד מתכונים מתובלים במתיקות כמו זה.

  3. תודה על המתכון! את כותבת חמוד ממש!
    אצלנו מכינים בגרסה בריאה וטעימה מאוד גם כן:
    במקום סוכר וצימוקים שמים רבע כפית קינמון וצימוקים (בכל תפוח), ומוותרים על החמאה.
    לא טעמתי בגרסה שלך, אבל בעיניי המתיקות של התפוח מספיקה בהחלט 🙂
    טיפ – אם אתן עומדות להכין את זה יותר מפעם אחת שווה לחפש בחנויות סוג של סכין-כלי כזה עם טבעת עגולה משוננת קצת מחובר למוט שמוציא את הליבה יחסית בקלות. אבל עדין זה פרוייקט 🙂 כל תפוח מקבל יחס אישי.

  4. פרצלללל!
    את קוראת מרגל להשכרה? דם קר?
    אני חיפשתי את הפוסט איברים לא מצאתי. אשמח אם תוכלי לפרסם פה קישור לפוסט… או איפה הוא נמצא.
    אגב לספר החדש קוראים מגן אנושי. מישי יודעת על מכירה מוקדמת או משו? (אמור לצאת סופי בר"ח ניסן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגיות פופלריות